Sunteti aici :: Sanatate » Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Cat de des ar trebui sa mergem la dentist, la ce consult trebuie sa apelam frecvent si ce putem pati daca stam departe de cabinetul stomatologic.
Cand vine vorba de vizitele la dentist, multi dintre noi evita sa le faca. Fie ca am dezvoltat frici, fie pentru ca am amanat pana la momentul in care incepe sa apara durerea, consultul stomatologic este ceva ce vrem sa experimentam din ce in ce mai putin. Total gresit! Pentru ca trebuie sa faci vizite cat mai dese la stomatolog, pentru a preveni principalele afectiuni de care cu totii ne lovim.
Cat de des ar trebui sa mergem la un consult stomatologic?
Ca sa te asiguri ca nu ai probleme, ar trebui iti faci un consult medical o data la sase luni. Ce presupune un consult generalist de acest tip? Ei bine, el este unul destul de inofensiv incat sa nu contina niciun motiv al fricilor tale. Se numeste un consult de igienizare si are rolul de a tine departe principalele pericole, prin curatarea eficienta a dintilor si a gingiilor. Desigur, el vine in urma consultului periodic, in urma caruia se stabileste daca exista carii, gingivite sau alte afectiuni mai grave.
Ce presupune un consult de igienizare
Un consult de igienizare este format din trei parti, si anume detartrajul (cu ultrasunete), periajul profesional si airflow. Dintre acestea, cel putin detartrajul se efectueaza obligatoriu. Ele au ca scop curatarea profunda, fiind indepartate placa bacteriana si depunerile de tartru atat de pe dinti, cat si de pe gingii si din jurul acestora.
Care sunt principalele afectiuni la care suntem expusi
Principalele pericole la care suntem expusi daca nu avem o igiena orala corespunzatoare si daca nu apelam frecvent la consultul de igienizare sunt cariile si gingivita. Netratate, ele pot duce la afectiuni mult mai grave, de la infectii localizate pana la pierderea totala a dentitiei (parodontita, care debuteaza cu depunerea placii bacteriene, continua cu intarirea tartrului, infectia parodontiului si pierderea masei osoase).
Pentru a tine sub control toate pericolele si pentru a avea o dentitie cat mai sanatoasa, este recomandat, dupa cum spuneam mai sus, controlul de igienizare de doua ori pe an. Un loc in care puteti beneficia de un astfel de consult complet, in care sunt incluse cele trei etape, este IVORY - clinica Dentfix.
Sursa foto Stasique/ Dollar Photo Club
Acest articol a fost vizualizat de 71873 ori.
Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii?
9 Septembrie 2024Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui stil de viață sănătos. Acestea permit utilizatorilor să își monitorizeze aportul zilnic de calorii, macronutrienți și micronutrienți, facilitând atingerea obiectivelor de pierdere în greutate, menținere sau creștere în masă musculară.
De obicei, aplicațiile oferă baze de date extinse cu alimente, inclusiv produse de branduri populare, și permit adăugarea manuală a alimentelor consumate. Prin oferirea unui feedback în timp real, utilizatorii pot ajusta cantitățile și tipurile de alimente pentru a se încadra în obiectivele stabilite.
Dieta Rina, regimul de 90 de zile
26 August 2024Dieta Rina este un regim de slăbire popular, cunoscut pentru abordarea sa de 90 de zile, în care alimentele sunt împărțite în funcție de grupe alimentare și consumate ciclic.
Dieta se bazează pe un principiu de disociere, unde fiecare zi este dedicată unui anumit tip de aliment: proteine, amidon, carbohidrați și vitamine. Aceasta nu doar ajută la pierderea în greutate, ci și la îmbunătățirea metabolismului și la adoptarea unor obiceiuri alimentare mai sănătoase. Flexibilitatea și varietatea alimentelor fac ca dieta Rina să fie ușor de urmat pe termen lung.
Cum alegi cel mai eficient COLAGEN?
19 August 2024Colagenul este o proteină esențială în organism, reprezentând aproximativ 30% din totalul proteinelor corporale. Este componenta principală a pielii, oaselor, tendoanelor, ligamentelor și cartilajului, oferind structura și elasticitatea necesare acestor țesuturi.
Colagenul ajută la menținerea fermității și elasticității pielii, contribuie la regenerarea celulară și joacă un rol crucial în vindecarea rănilor. De asemenea, susține sănătatea articulațiilor și oaselor, prevenind uzura și deteriorarea acestora odată cu înaintarea în vârstă.
Pe măsură ce organismul îmbătrânește, producția de colagen scade, ceea ce poate duce la apariția ridurilor, durerilor articulare și slăbirea țesuturilor. Astfel, menținerea nivelurilor optime de colagen este esențială pentru o sănătate generală bună și pentru încetinirea procesului de îmbătrânire.
Daca nu vrei sa iei mereu medicamente pentru problemele minore ...