Sunteti aici :: Sanatate » Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Cat de des ar trebui sa mergem la dentist, la ce consult trebuie sa apelam frecvent si ce putem pati daca stam departe de cabinetul stomatologic.
Cand vine vorba de vizitele la dentist, multi dintre noi evita sa le faca. Fie ca am dezvoltat frici, fie pentru ca am amanat pana la momentul in care incepe sa apara durerea, consultul stomatologic este ceva ce vrem sa experimentam din ce in ce mai putin. Total gresit! Pentru ca trebuie sa faci vizite cat mai dese la stomatolog, pentru a preveni principalele afectiuni de care cu totii ne lovim.
Cat de des ar trebui sa mergem la un consult stomatologic?
Ca sa te asiguri ca nu ai probleme, ar trebui iti faci un consult medical o data la sase luni. Ce presupune un consult generalist de acest tip? Ei bine, el este unul destul de inofensiv incat sa nu contina niciun motiv al fricilor tale. Se numeste un consult de igienizare si are rolul de a tine departe principalele pericole, prin curatarea eficienta a dintilor si a gingiilor. Desigur, el vine in urma consultului periodic, in urma caruia se stabileste daca exista carii, gingivite sau alte afectiuni mai grave.
Ce presupune un consult de igienizare
Un consult de igienizare este format din trei parti, si anume detartrajul (cu ultrasunete), periajul profesional si airflow. Dintre acestea, cel putin detartrajul se efectueaza obligatoriu. Ele au ca scop curatarea profunda, fiind indepartate placa bacteriana si depunerile de tartru atat de pe dinti, cat si de pe gingii si din jurul acestora.
Care sunt principalele afectiuni la care suntem expusi
Principalele pericole la care suntem expusi daca nu avem o igiena orala corespunzatoare si daca nu apelam frecvent la consultul de igienizare sunt cariile si gingivita. Netratate, ele pot duce la afectiuni mult mai grave, de la infectii localizate pana la pierderea totala a dentitiei (parodontita, care debuteaza cu depunerea placii bacteriene, continua cu intarirea tartrului, infectia parodontiului si pierderea masei osoase).
Pentru a tine sub control toate pericolele si pentru a avea o dentitie cat mai sanatoasa, este recomandat, dupa cum spuneam mai sus, controlul de igienizare de doua ori pe an. Un loc in care puteti beneficia de un astfel de consult complet, in care sunt incluse cele trei etape, este IVORY - clinica Dentfix.
Sursa foto Stasique/ Dollar Photo Club

Acest articol a fost vizualizat de 62917 ori.
Cum depasesti perioadele de stagnare in sport
15 August 2022Cand mergi la antrenamente, simti ca iti lipseste energia, oboseala apare prea repede, iar rezultatele din concursuri nu sunt cele asteptate? Fie ca faci sport la nivel profesionist sau doar ca hobby, poate te-ai confruntat cu momente cand stagnezi si, orice ai face, nu reusesti sa iesi din aceasta perioada lipsita de progres. Indiferent de nivelul la care te afli, poti sa treci prin astfel de situatii de cumpana, care te descurajeaza si te seaca de motivatie; cauzele pot fi numeroase, atat fizice, cat si mentale.
In acest clip vei afla ce trebuie sa faci ca sa depasesti aceste perioade de stagnare!
Beneficiile consumului de quinoa
8 August 2022Ai incercat vreodata un preparat pe baza de quinoa?
Daca nu, atunci ar trebui sa experimentezi gustul acestei pseudocereale care se consuma pe scara larga in America de Sud. Nu este un aliment-minune asa cum tind sa creada unele persoane, insa este un produs foarte hranitor, cu o multime de beneficii pentru sanatate.
In acest clip vei gasi inclusiv cateva idei de pregatire pentru quinoa!
Painea ingrasa?
4 August 2022Unele persoane care vor sa slabeasca iau decizia de a renunta la paine, considerand-o un aliment nepotrivit cand esti la dieta. Ce te faci insa daca adori mirosul de paine calda, textura crocanta si gustul atat de bun?
Oare chiar ingrasa asa rau precum se crede? Cat ar trebui sa consumam in mod obisnuit si cat atunci cand urmam o cura de slabire?

Acizii grasi esentiali - omega-3 si omega - intervin direct ...
Doctorul ti-a spus ca ai tensiune arteriala mare, adica esti ...
De-a lungul timpului, pe pagina de consultanta online am fost ...

Este de mult timp dovedit faptul ca alergarea (efortul aerob ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii