Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam AI GRIJA DE INIMA TA!
DE CE NU AU SUCCES CELE MAI MULTE DINTRE CURELE DE SLABIRE
IMPINS CU BARA DE LA CEAFA
APARARE PENTRU TOAMNA
BAUTURILE ENERGIZANTE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Chirurgia in tratamentul obezitatii
Fluturari la scripeti
BOLNAVII CRONICI SI MISCAREA
SLABA SI FRUMOASA
CSID - Alimentele functionale, recomandate in dieta zilnica
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii? Fierbinte
Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » 6 REGULI ESENTIALE PENTRU O IGIENA INTIMA CORECTA

6 REGULI ESENTIALE PENTRU O IGIENA INTIMA CORECTA


6_REGULI_ESENTIALE_P_28638.jpgDin pacate, chiar si in anul 2012, foarte multe femei considera ca igiena intima reprezinta un subiect tabu si evita sa vorbeasca deschis despre acest aspect. Orice femeie, insa, trebuie sa stie o serie scurta de reguli de la care sa nu se abata. De ce? Pentru ca o igiena intima necorespunzatoare provoaca, cel mai adesea, grave probleme de sanatate precum infectiile vaginale sau iritatiile deranjante.

Ne dorim sa iti venim in ajutor cu 6 dintre cele mai importante reguli de igiena intima pentru ca pentru noi este importanta sanatatea tuturor femeilor.

1. Un dus pe zi
Orice femeie doreste sa fie si sa se simta curata. In acest sens, medicii recomanda ca pentru mentinerea cat mai corecta a curateniei zonei intime sa faci un sigur dus pe zi, cu apa si foarte putin gel pentru igiena intima, avand, insa, grija ca acesta sa aiba un Ph neutru.

2. Metoda de stergere este esentiala
Probabil cele mai multe dintre voi stiti care este regula, insa consider ca este intotdeauna binevenita o mica recapitulare: asa ca foloseste hartia igienica dinspre fata spre spate, iar in cazul urinei incearca doar sa tamponezi, nu sa te stergi prin frecare.

3. Alege produsele potrivite
Regula de baza este ca produsul pe care il folosesti sa aiba Ph neutru, ideal fiind sa il cumperi mai degraba din farmacii si nu din magazinele de produse cosmetic. De asemenea, spray-ul pentru igiena intima sau servetele parfumate sunt si ele total nerecomandate.

4. Cu sau fara lenjerie intima?
Fara... mai ales pe timpul noptii, atunci cand umiditatea si caldura provocata de lenjerie favorizeaza inmultirea bacteriilor. De asemenea, medicii recomanda purtarea cat mai rara a chiloteilor de tip tanga.

5. Alege absorbantele in defavoarea tampoanelor
Tampoanele interne sunt destul de periculoase daca le tii inauntru mai mult timp decat este recomandat, adica in jur de 2 ore. Medicii recomanda sa folosesti pe cat posibil absorbantele, in special pe acelea cu invelis din bumbac sau hartie.

6. Fara rufe spalate la comun
Cea mai mare parte a microbilor nu mor in masina de spalat, ci doar in apa clocotita, si tocmai pentru ca nu vrei ca pe lenjeria ta intima sa se adune si alti microbi, evita spalarea acestora la comun.

O igiena intima precara poate cauza numeroase afectiuni care, netratate la timp, pot determina complicatii destul de grave:

Candidoza vaginala: se prezinta ca o scurgere alba, groasa, cu inflamare a vulvei si a labiilor, usturime si mancarime in timpul urinarii sau a actului sexual.

Trichomoniaza: se manifesta printr-o secretie abundenta, verzuie, spumoasa, unoeri asociata cu un miros specific, iritatie sau prurit vulvar.

Vaginita bacteriana: din pacate, aceasta afectiune este asimptomatica in 50% din cazuri, rare simptome fiind o secretie cenusie, cu miros greu.



Iuliana Moraru


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 91721 ori.



Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii?

9 Septembrie 2024

Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui stil de viață sănătos. Acestea permit utilizatorilor să își monitorizeze aportul zilnic de calorii, macronutrienți și micronutrienți, facilitând atingerea obiectivelor de pierdere în greutate, menținere sau creștere în masă musculară.

De obicei, aplicațiile oferă baze de date extinse cu alimente, inclusiv produse de branduri populare, și permit adăugarea manuală a alimentelor consumate. Prin oferirea unui feedback în timp real, utilizatorii pot ajusta cantitățile și tipurile de alimente pentru a se încadra în obiectivele stabilite.


Dieta Rina, regimul de 90 de zile

26 August 2024

Dieta Rina este un regim de slăbire popular, cunoscut pentru abordarea sa de 90 de zile, în care alimentele sunt împărțite în funcție de grupe alimentare și consumate ciclic.

Dieta se bazează pe un principiu de disociere, unde fiecare zi este dedicată unui anumit tip de aliment: proteine, amidon, carbohidrați și vitamine. Aceasta nu doar ajută la pierderea în greutate, ci și la îmbunătățirea metabolismului și la adoptarea unor obiceiuri alimentare mai sănătoase. Flexibilitatea și varietatea alimentelor fac ca dieta Rina să fie ușor de urmat pe termen lung.


Cum alegi cel mai eficient COLAGEN?

19 August 2024

Colagenul este o proteină esențială în organism, reprezentând aproximativ 30% din totalul proteinelor corporale. Este componenta principală a pielii, oaselor, tendoanelor, ligamentelor și cartilajului, oferind structura și elasticitatea necesare acestor țesuturi.

Colagenul ajută la menținerea fermității și elasticității pielii, contribuie la regenerarea celulară și joacă un rol crucial în vindecarea rănilor. De asemenea, susține sănătatea articulațiilor și oaselor, prevenind uzura și deteriorarea acestora odată cu înaintarea în vârstă.

Pe măsură ce organismul îmbătrânește, producția de colagen scade, ceea ce poate duce la apariția ridurilor, durerilor articulare și slăbirea țesuturilor. Astfel, menținerea nivelurilor optime de colagen este esențială pentru o sănătate generală bună și pentru încetinirea procesului de îmbătrânire.


Articole din aceeasi categorie

Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Stiai ca exista o singura boala reumatica ce poate fi ...
METODE NATURALE DE TRATARE A ARSURILOR SOLARE METODE NATURALE DE TRATARE A ARSURILOR SOLARE
Expunerea la soare ne ofera multiple beneficii, printre care se ...


CIUDAT, DAR ADEVARAT - SOLUTII CONTROVERSATE DE SANATATE CIUDAT, DAR ADEVARAT - SOLUTII CONTROVERSATE DE SANATATE
Daca te-ai saturat de clasicele sfaturi de genul "mananca mai ...
6 CAUZE ASCUNSE ALE ALERGIILOR DE PRIMAVARA 6 CAUZE ASCUNSE ALE ALERGIILOR DE PRIMAVARA
La inceput de primavara totul inverzeste si soarele straluceste din ...


Alte articole despre Sanatate






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii