Sunteti aici :: Nutritie » SUCUL NATURAL DE PORTOCALE REDUCE TENSIUNEA ARTERIALA
SUCUL NATURAL DE PORTOCALE REDUCE TENSIUNEA ARTERIALA
Se spune ca daca mananci un mar pe zi, nu o sa ai prea mult de-a face cu colegii mei, doctorii. Ei bine, doua pahare de suc de portocale consumate zilnic contribuie la efortul de prevenire a hipertensiunii arteriale.
Intr-un studiu publicat in mai 2002 in revista americana "Today's Dietitian", 25 de subiecti au fost invitati sa consume patru bauturi diferite, dintre care trei erau suc natural de portocale (cu diverse adaosuri) si unul, un suc oarecare, la care s-a adaugat vitamina C. Studiul a durat 6 saptamani, timp in care fiecare subiect a consumat pe perioade de cate doua saptamani, suc de portocale sau sucul considerat placebo. Doza zilnica consta in doua pahare de suc (in jur de 400 grame). Cercetatorii au masurat tensiunea arteriala la sfarsitul fiecarei perioadei de doua saptamani.
Constatarile oamenilor de stiinta au fost urmatoarele: cei care au consumat suc natural de portocale au inregistrat in medie o reducere a tensiunii arteriale sistolice cu 7% si a tensiunii arteriale diastolice cu 4,6%. Cei care au consumat sucul-placebo nu au inregistrat aceste modificari. Practic, nu a avut nici o importanta daca a fost adaugata vitamina C (sau in alte studii, vitaminele C si E).
Autorii au presupus ca unii din nutrientii ce se gasesc in sucul de portocale, printre care potasiu, vitamina C si alti antioxidanti au fost responsabili de reducerea tensiunii arteriale.
Dr. Serban Damian

Acest articol a fost vizualizat de 62935 ori.
Totul despre DIETA NORDICA
19 Septembrie 2023Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.
De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.
Beneficiile pentru sanatate ale cireselor
11 Septembrie 2023Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.
Gustari de luat la drum
28 August 2023Pentru ca teleportarea inca nu e disponibila, vacantele inseamna si drumuri.
Ca sa ajungi la destinatia mult-dorita, e nevoie sa iei masina, avionul, trenul, autobuzul.
Daca pleci in concediu si ai de facut ore intregi pana acolo, ti-am pregatit o lista cu gustari sanatoase si practice pentru drum.

Ridichea este de mai multe feluri, insa cea mai cunoscuta ...

Daca ai cumparat recent o punga de popcorn, s-ar putea ...

Cu ajutorul alimentatiei inteligente poti lupta impotriva stresului, a migrenelor, ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii