Sunteti aici :: Nutritie » SUCUL NATURAL DE PORTOCALE REDUCE TENSIUNEA ARTERIALA
SUCUL NATURAL DE PORTOCALE REDUCE TENSIUNEA ARTERIALA
Se spune ca daca mananci un mar pe zi, nu o sa ai prea mult de-a face cu colegii mei, doctorii. Ei bine, doua pahare de suc de portocale consumate zilnic contribuie la efortul de prevenire a hipertensiunii arteriale.
Intr-un studiu publicat in mai 2002 in revista americana "Today's Dietitian", 25 de subiecti au fost invitati sa consume patru bauturi diferite, dintre care trei erau suc natural de portocale (cu diverse adaosuri) si unul, un suc oarecare, la care s-a adaugat vitamina C. Studiul a durat 6 saptamani, timp in care fiecare subiect a consumat pe perioade de cate doua saptamani, suc de portocale sau sucul considerat placebo. Doza zilnica consta in doua pahare de suc (in jur de 400 grame). Cercetatorii au masurat tensiunea arteriala la sfarsitul fiecarei perioadei de doua saptamani.
Constatarile oamenilor de stiinta au fost urmatoarele: cei care au consumat suc natural de portocale au inregistrat in medie o reducere a tensiunii arteriale sistolice cu 7% si a tensiunii arteriale diastolice cu 4,6%. Cei care au consumat sucul-placebo nu au inregistrat aceste modificari. Practic, nu a avut nici o importanta daca a fost adaugata vitamina C (sau in alte studii, vitaminele C si E).
Autorii au presupus ca unii din nutrientii ce se gasesc in sucul de portocale, printre care potasiu, vitamina C si alti antioxidanti au fost responsabili de reducerea tensiunii arteriale.
Dr. Serban Damian

Acest articol a fost vizualizat de 63979 ori.
Te ajuta CARNITINA sa slabesti?
28 Noiembrie 2023Vrei sa slabesti si te-ai gandit sa iei carnitina? Daca practici un sport si te-ai uitat pe site-urile cu suplimente alimentare, poate ai observat printre multe alte produse L-carnitina, promovata si ca instrument de ardere a grasimilor.
Te ajuta acest produs sa faci mai bine fata efortului fizic, sa ai rezultate mai bune si chiar sa slabesti? Hai sa vedem ce spun oamenii de stiinta!
Beneficiile vitaminei C
20 Noiembrie 2023Vitamina C este poate cea mai celebra vitamina, la care ne gandim imediat cand ne ia raceala sau vrem sa avem imunitatea mai buna. Cu nume de cod acid ascorbic, este o vitamina hidrosolubila, adica se dizolva in apa si nu poate fi sintetizata si depozitata in corp, asa ca trebuie sa ne-o asiguram constant din ce mancam sau din suplimente.
Partea buna? E usor accesibila in numeroase alimente si se absoarbe bine in organism.
Beneficiile semintelor de susan
14 Noiembrie 2023Presarate pe covrigi, chifle de burgeri sau in salate, semintele de susan trec adesea nebagate in seama. Sunt foarte mici si se pierd printre alte ingrediente. Totusi, pot fi un adaos valoros in alimentatia ta, deopotriva pentru gust si nutrienti.
In acest clip iti voi vorbi despre proprietatile acestor seminte marunte si cum sa le folosesti in bucatarie!

Colecistitele cronice sunt inflamatii ale veziculei biliare care pot, in ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii