Sunteti aici :: Nutritie » SUCUL NATURAL DE PORTOCALE REDUCE TENSIUNEA ARTERIALA
SUCUL NATURAL DE PORTOCALE REDUCE TENSIUNEA ARTERIALA
Se spune ca daca mananci un mar pe zi, nu o sa ai prea mult de-a face cu colegii mei, doctorii. Ei bine, doua pahare de suc de portocale consumate zilnic contribuie la efortul de prevenire a hipertensiunii arteriale.
Intr-un studiu publicat in mai 2002 in revista americana "Today's Dietitian", 25 de subiecti au fost invitati sa consume patru bauturi diferite, dintre care trei erau suc natural de portocale (cu diverse adaosuri) si unul, un suc oarecare, la care s-a adaugat vitamina C. Studiul a durat 6 saptamani, timp in care fiecare subiect a consumat pe perioade de cate doua saptamani, suc de portocale sau sucul considerat placebo. Doza zilnica consta in doua pahare de suc (in jur de 400 grame). Cercetatorii au masurat tensiunea arteriala la sfarsitul fiecarei perioadei de doua saptamani.
Constatarile oamenilor de stiinta au fost urmatoarele: cei care au consumat suc natural de portocale au inregistrat in medie o reducere a tensiunii arteriale sistolice cu 7% si a tensiunii arteriale diastolice cu 4,6%. Cei care au consumat sucul-placebo nu au inregistrat aceste modificari. Practic, nu a avut nici o importanta daca a fost adaugata vitamina C (sau in alte studii, vitaminele C si E).
Autorii au presupus ca unii din nutrientii ce se gasesc in sucul de portocale, printre care potasiu, vitamina C si alti antioxidanti au fost responsabili de reducerea tensiunii arteriale.
Dr. Serban Damian

Acest articol a fost vizualizat de 54060 ori.
Acizii grasi Omega-3. De ce sunt esentiali?
23 Mai 2022Un aport adecvat de acizi grasi omega-3 este extrem de important pentru mentinerea unei stari bune de sanatate, atat la adulti, cat mai ales la copii, iar daca vine vorba de sportivi, cu atat mai mult.
Organismul mamiferelor nu este capabil sa produca acizi grasi omega-3, prin urmare, suntem dependenti de aportul alimentar.
Dar ce face acizii grasi omega-3 sa fie asa speciali?
De ce este important zincul
17 Mai 2022Dupa fier, zincul este al doilea cel mai abundent oligomineral din corp, fiind prezent in toate celulele. Zincul este un mineral necesar organismului uman in cantitati mici, insa este implicat in numeroase procese ce tin de metabolismul celular.
El contribuie la activitatea enzimelor in reactii chimice esentiale, la sinteza proteinelor, cresterea celulelor, vindecarea ranilor, sanatatea pielii, sinteza ADN-ului si functionarea imunitatii.
Goji - consuma acest fruct!
9 Mai 2022Goji este un fruct care a facut senzatie in ultimii ani, fiind parte din categoria asa-ziselor super-alimente, alaturi de kale, acai, chia, spirulina sau alge. Originar din China, acest fruct rosu-aprins a fost promovat insistent pentru proprietatile sale benefice pentru sanatate.
Sunt insa justificate aceste calitati sau nu? Urmareste acest clip ca sa afli raspunsul!

Ciocolata neagra contine mult mai multi antioxidanti decat afinele, ceaiul ...

Consumul exagerat de alimente grase, precum produsele lactate sau cele ...

Vitamina D, cunoscuta si sub denumirea de calciferol, este solubila ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii