Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Consultanta nutritionala pentru sportivi
POFTITI LA SLABIT! ELENA
CSID - Curele de slabire in functie de forma corpului
Ridicarea umerilor cu haltera
VITAMINIZAREA PIELII


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole Vitaminele
Campionii Sanatatii, 16 aprilie 2011, Parcul IOR
Anca Irimia
CSID - Consumati si fructe exotice
Fluturari la scripeti
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Dieta PALEO - adevar sau mit? Fierbinte
Dieta Paleo propune un regim alimentar bazat pe hrana care era disponibila oamenilor primitivi din epoca paleolitica,...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » SOIA - ALIMENT-MEDICAMENT

SOIA - ALIMENT-MEDICAMENT


SOIA__ALIMENTMEDICAM_86925.jpgSoia provine din Asia , unde era cultivata cu 3000 de ani inaintea erei noastre.Semintele de soia impreuna cu utilizarea acestora au fost descoperite de catre un om de stiinta si calator german -Engelbert Kaempfer care se afla "ad interim"in cadrul Companiei Olandeze a Indiilor de Est din Japonia.Exista surse care sugereaza faptul ca acest excelent om de stiinta a obtinut informatii secrete despre Japonia si informatii botanice care il interesau datorita mituirii si vanzarii de informatii .


Denumirea latina este Glycine max si este o planta anuala ,cultivata pentru seminte si muguri.


Preparatele din soia sunt aliati de incredere ai omului modern pentru mentinerea echilibrului fizic si psihic.Nutritionistii aseaza soia in topul antioxidantilor foarte puternici, cu rol de protectie a organismului impotriva substantelor toxice din atmosfera.O dieta bogata in acest aliment complex previne boli grave precum hepatita, diabetul sau cancerul de san.Si persoanele care sunt in convalescenta sau au trecut printr-o perioada solicitanta se refac mai repede daca mananca preparate din soia.


Ce contine soia?


O sursa excelenta de substante active : proteine (pana la 40%, carnea avand doar 15-20%), glucide(30 g), lipide(in proportie de 12-25%), calciu (280mg), lecitina , albumina, fibre(5g), acizi grasi saturati, acid oleic, vitaminele A,B1, B2, C, D, E, fier(8,4 mg %).In total 100 g de soia are 381 de calorii.Se recomanda soia drept un inlocuitor excelent al preparatelor din carne.Medicii recomanda consumul a 25 de grame de albumine provenind din produse pe baza de soia zilnic.O dieta bazata pe proteinele care provin din soia micsoreaza riscul apariei bolilor de inima.


De ce este recomandata femeilor?


Cantitatea mare de antioxidanti din soia, numiti izoflavonoizi, contribuie la mentinerea echilibrului hormonal. Majoritatea suplimentelor alimentare cu rol adjuvant in tulburarile date de menopauza contin izoflavonoizi .Consumul de produse pe baza de soia micsoreaza efectele menopauzei si nu provoaca alte efecte secundare..De asemenea, scade riscul aparitiei cancerului de san, contribuie la reducerea colesterolului "rau" si cresterea masei osoase.Mugurii de soia sunt recomandati pentru prevenirea bolilor de rinichi.


Preparate din soia si proprietatile lor


Este surprinzator cate produse alimentare sunt obtinute datorita acestei legume : laptele de soia, sosul de soia, faina de soia, macaroanele de soia, uleiul de soia, tofu, miso.


Faina - bogata in proteine


Spre deosebire de faina de grau, cea de soia este de 20 de ori mai bogata in materii grase si de patru ori mai bogata in sodiu.In schimb, este saraca in carbohidrati.Acestui sortiment de faina ii lipseste glutenul ,ceea ce recomanda consumarea ei de catre persoanele care au intoleranta la gluten.


Branza - poate combate tumorile


Branza obtinuta din soia, sau tofu, are multe proteine si poate fi consumata in locul carnii.De asemenea , contine calciu si impiedica dezvoltarea tumorilor.


Soia si modificarile genetice


Ca orice planta care a suferit modificari genetice si soia isi poate pierde din calitati si poate chiar sa devina daunatoare sanatatii deoarece ii creste toxicitatea,creste rezistenta plantei la anumite antibiotice si capata un potential alergenic crescut.Asadar, trebuie sa ne asiguram ca nu este modificata genetic(lucru care in mod normal este specificat pe eticheta) si sa o consumam cat mai putin prelucrata.Exista si alte produse din soia - pate vegetal, salam - care, in urma procesului de prelucrare , isi pierd din calitatile nutritive si terapeutice deosebite ale acestei plante.


Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 60499 ori.



Dieta PALEO - adevar sau mit?

28 Martie 2023

Dieta Paleo propune un regim alimentar bazat pe hrana care era disponibila oamenilor primitivi din epoca paleolitica, de acum 2,5 milioane de ani, cand ocupatia principala era cea de vanatori-culegatori. Dieta Paleo a pornit ca un stil de viata mai bun pentru sanatate, care respinge alimentele moderne, foarte procesate din dieta occidentala, in favoarea intoarcerii la hrana mai simpla a oamenilor primitivi.

Curentul Paleo sugereaza ca si in prezent organismul uman ar fi mai bine adaptat hranei din paleolitic, in opozitie cu dieta occidentala, bogata in alimente care au intrat in meniu de 100-200 de ani, deci foarte recent, daca raportam aceasta perioada la intreaga evolutie umana. In general, regimul Paleo este bogat in proteine si sarac in carbohidrati, cu un continut moderat de grasimi. Include multe fibre, dar putin sodiu si zaharuri rafinate.


Cum sa mananci cu adevarat sanatos

20 Martie 2023

"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.

Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!


Alimente care reduc inflamatia

13 Martie 2023

Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.

Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.

Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii