Sunteti aici :: Nutritie » SUCUL NATURAL DE PORTOCALE REDUCE TENSIUNEA ARTERIALA
SUCUL NATURAL DE PORTOCALE REDUCE TENSIUNEA ARTERIALA
Se spune ca daca mananci un mar pe zi, nu o sa ai prea mult de-a face cu colegii mei, doctorii. Ei bine, doua pahare de suc de portocale consumate zilnic contribuie la efortul de prevenire a hipertensiunii arteriale.
Intr-un studiu publicat in mai 2002 in revista americana "Today's Dietitian", 25 de subiecti au fost invitati sa consume patru bauturi diferite, dintre care trei erau suc natural de portocale (cu diverse adaosuri) si unul, un suc oarecare, la care s-a adaugat vitamina C. Studiul a durat 6 saptamani, timp in care fiecare subiect a consumat pe perioade de cate doua saptamani, suc de portocale sau sucul considerat placebo. Doza zilnica consta in doua pahare de suc (in jur de 400 grame). Cercetatorii au masurat tensiunea arteriala la sfarsitul fiecarei perioadei de doua saptamani.
Constatarile oamenilor de stiinta au fost urmatoarele: cei care au consumat suc natural de portocale au inregistrat in medie o reducere a tensiunii arteriale sistolice cu 7% si a tensiunii arteriale diastolice cu 4,6%. Cei care au consumat sucul-placebo nu au inregistrat aceste modificari. Practic, nu a avut nici o importanta daca a fost adaugata vitamina C (sau in alte studii, vitaminele C si E).
Autorii au presupus ca unii din nutrientii ce se gasesc in sucul de portocale, printre care potasiu, vitamina C si alti antioxidanti au fost responsabili de reducerea tensiunii arteriale.
Dr. Serban Damian

Acest articol a fost vizualizat de 64085 ori.
Dieta Low FODMAP, utila in sindromul colonului iritabil
4 Decembrie 2023Dieta low FODMAP a fost propusa de un grup de cercetatori australieni cu scopul de a ameliora simptomele digestive neplacute cauzate de sindromul colonului iritabil sau in engleza IBS - irritable bowel syndrome, adica balonare, dureri si crampe abdominale, gaze in exces, diaree sau, dimpotriva, constipatie.
Dar ce inseamna FODMAP? Denumirea de FODMAP se refera la o serie de substante prezente in alimente, mai exact la oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide si polioli.
Urmareste clipul pentru mai multe detalii!
Te ajuta CARNITINA sa slabesti?
28 Noiembrie 2023Vrei sa slabesti si te-ai gandit sa iei carnitina? Daca practici un sport si te-ai uitat pe site-urile cu suplimente alimentare, poate ai observat printre multe alte produse L-carnitina, promovata si ca instrument de ardere a grasimilor.
Te ajuta acest produs sa faci mai bine fata efortului fizic, sa ai rezultate mai bune si chiar sa slabesti? Hai sa vedem ce spun oamenii de stiinta!
Beneficiile vitaminei C
20 Noiembrie 2023Vitamina C este poate cea mai celebra vitamina, la care ne gandim imediat cand ne ia raceala sau vrem sa avem imunitatea mai buna. Cu nume de cod acid ascorbic, este o vitamina hidrosolubila, adica se dizolva in apa si nu poate fi sintetizata si depozitata in corp, asa ca trebuie sa ne-o asiguram constant din ce mancam sau din suplimente.
Partea buna? E usor accesibila in numeroase alimente si se absoarbe bine in organism.
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii