Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CALCULATOR - METs SI CONSUM DE OXIGEN
SEROTONINA SI REGIMUL DE SLABIRE
Dietele bogate in proteine si cu putini carbohidrati
NICIUN MINUT FARA MISCARE
CONCURSUL DA JOS BURTA, editia 2006


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole BOXUL, MAI MULT DECAT UN SPORT
Extensia bratelor din culcat, cu haltera
PLANTELE DE SEZON - BENEFICII ASUPRA SANATATII
RATIUNE SI NE-SIMTIRE
ANTICII ERAU MAI IN FORMA DECAT NOI
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Totul despre DIETA NORDICA Fierbinte
Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda....
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » ALGELE COMESTIBILE

ALGELE COMESTIBILE


ALGELE_COMESTIBILE_45564.jpgAlgele comestibile sunt acele alge care se pot folosi cu usurinta in prepararea hranei. Acestea sunt folosite in bucatariile din zonele de coasta de pe intreg mapamondul. Algele sunt parte integranta a dietei in China, Japonia, si Korea din epoca preistorica. Ele sunt consumate in mod traditional si in Europa, in nordul si vestul Irlandei, Islanda, coasta franceza a Atlanticului si vestul Norvegiei. Majoritatea algelor comestibile sunt de provenienta marina deorece majoritatea algelor de apa dulce sunt toxice. Unele alge marine, nontoxice, contin acizi care pot irita tractul digestiv, in timp ce altele pot avea efect laxativ si efect de reglare a electrolitilor din organism.

Algele marine au un continut ridicat de iod in comparatie cu alte alimente, fiind de departe cea mai importanta sursa naturala de iod. Datorita continutului de iod algele marine pot ajuta la echilibrarea metabolismului ajutand la mentinerea greutatii. Conţin cantitati mari de fier, toate vitaminele complexului B (100 de grame de alge depasind necesarul zilnic minim de vitamin B12), vitaminele C si E si sunt o sursa naturala de vitamina A si acid linolenic. Sunt foarte bogate in acizi nucleici, cu actiune in regenerarea celulelor organismului. Clorofila din componenta lor are un efect regenerant. Sunt agent antibacterian eficient, continand substante antibiotice cu proprietati bactericide si cicatrizante. Chiar daca exista diferente intre varietatea de alge comestibile beneficiile introducerii lor in dieta noastra este de necontestat. Sunt o sursa importanta de proteine si minerale, contin fibre, insa au un aport caloric scazut si induc rapid starea de satietate, fiind un aliment ideal in curele de slabire. Ne ajuta sa slabim sanatos, diminuand tesutul adipos si contribuind la cresterea fermitatii si elasticitatii pieli.

Consumul algelor incurajeaza organismul sa elimine surplusul de grasime, fiind in acelasi timp un energizant usor de asimilat. Consumand alge ne imbunatatim sistemul digestiv. Enzimele prezente in mod natural ajuta digestia. Spre exemplu, sucul organic de kelp (Irlanda) ajuta la calmarea iritatiilor de la nivelul sistemului digestiv cum ar fi balonarea si constiparea.

Cercetarile in domeniul farmaceutic au demonstrat eficienta extraselor de alge in tratarea cazurilor de infectii cu diverse tipuri ale virusului hepatic, virusul gripal A si virusul HIV. Ele tonifica sistemul imunitar si combat actiunea radicalilor liberi asupra organismului, fiind folosite de catre medici din ce in ce mai mult in tratamentul administrat in cazul bolilor maligne. Este apreciata capacitatea de preventie a afectiunilor cardiovasculare, oculare si pulmonare. Fibrele continute de alge impiedica depunerea de grasimi pe peretii vaselor sangvine reducand riscul de arteroscleroza si de infarct miocardic. Incurajeaza procesele metabolice si stimuleaza schimburile de substante din organism, activitatea glandelor endocrine, in special a tiroidei, hipofizei si pancreasului. Efectul lor energizant asupra ficatului faciliteaza eliminarea toxinelor scazand astfel nivelul de stress al organismului, descurajand astfel formarea celulelor maligne care duc la afectiuni canceroase.

Cateva exemple de alge comestibile si beneficiile lor:

Spirulina, o alga verde-albastra, este un antioxidant puternic datorita continutului sau bogat de clorofila (cea mai bogata sursa naturala de clorofila) si fitocompusi, betacaroten (foarte eficient in cazurile de anemie si afectiuni cardiovasculare). Contine minerale fier, calciu, zinc, potasiu si magneziu, vitamina A, complexul B. Spirulina este o proteina completa, naturala, usor asimilabila care are in compozitia sa si fenilalanina, care actioneaza asupra centrilor nervosi din creier responsabili cu apetitul, diminuand senzatia de foame si mentinand un nivel constant al glucozei in sange.

Kelp-ul
este intalnit in diverse zone de coasta de pe mapamond. Este o sursa bogata de vitamine si minerale (23 de minerale). Bogat in iod este benefic metabolismului si functionarii glandei tiroidiene. Contine de asemenea fier, sodiu, fosfor, calciu, magneziu si potasiu si este o sursa de vitamine A, B1, B2, C, D, E, aminoacizi si oligoelemente. Este folosit in tratamentele homeopate pentru problemele digestive, eliminarea de gaze, constipatie cronica si obezitate.

Cunoscuta si sub numele de alga de smarald, chorella este un aliment integral perfect. Nu numai ca este o proteina completa, ea contine toate vitaminele complexului B, vitaminele E si C si minerale importante (printre care fierul si cantitati cosiderabile de zinc). Cercetarile stiintifice au demonstrat faptul ca stimuleaza sistemul imunitar, detoxifica organismul, imbunatateste digestia, accelereaza vindecarea, ajuta la prevenirea bolilor degenerative, ofera protectie impotriva radiatilor. Este recomandata de catre nutritionisti in regimuri pentru scadere in greutate.
Cea mai cunoscuta alga provenita din Asia care se comercializeaza si la noi, denumita Nori, (in Japonia), Zicai (in China), Gim (in Corea), se gaseste sub forma de foi uscate de Porphyra, o alga rosie. Ea se foloseste in supe sau pentru prepararea sushi-ului. Compozitia sa este de 1/3 proteine, 1/3 fibre restul fiind minerale (calciu, fier), vitamine (A, compexul de vitamine B, C), betacaroten, iod, acid folic. Consumul sau diminueaza colesterolul si scade riscurile de arteroscleroza. Poseda proprietati anticancerigene, diminueaza riscul de ulcer si confera un remediu activ la arsurile de stomac.

Pe langa consumul lor ca atare in diverse preparate culinare sau sub forma de suplimenti nutritive unele alge sunt utilizate si la extragerea de rasini vegetale, stabilizatori si emulsificatori. Chiar daca au efecte secundare nocive acesti compusi sunt folositi si la noi in industria alimentara. Pe etichete ii vom intalni sub denumirea de E 400, E 406, E 407, E 421 si sunt agenti de ingrosare, indulcitori, aditivi care pot provoca greata, varsaturi, diaree, disfunctii renale chiar si cancerul. De retinut este faptul ca aceste extrase sunt daunatoare doar in forma lor prelucrata industrial, si nu in starea naturala, in alga neprelucrata.



Dr. Cristina Csiffo

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 65379 ori.



Totul despre DIETA NORDICA

19 Septembrie 2023

Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.

De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.


Beneficiile pentru sanatate ale cireselor

11 Septembrie 2023

Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.


Gustari de luat la drum

28 August 2023

Pentru ca teleportarea inca nu e disponibila, vacantele inseamna si drumuri.

Ca sa ajungi la destinatia mult-dorita, e nevoie sa iei masina, avionul, trenul, autobuzul.

Daca pleci in concediu si ai de facut ore intregi pana acolo, ti-am pregatit o lista cu gustari sanatoase si practice pentru drum.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii