Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Emisiunea Topsport - Tratamentul accidentarilor usoare
Oana Iaru
Ai nevoie de motive ca sa slabesti?
CONTROLUL MEDICAL ANUAL. INVESTIGATII IMPORTANTE
SHBAM SI UGI, ANTRENAMENTE PENTRU 2013


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole Ana-Maria Plesca
TOP 10 ALIMENTE CAPCANA
CAT DE REPEDE IESI DIN FORMA DUPA CE NU TE MAI ANTRENEZI?
CURS DE MASAJ SHIATSU LA UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA (2005)
CSID - Alimentele functionale, recomandate in dieta zilnica
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Goji - consuma acest fruct! Fierbinte
Goji este un fruct care a facut senzatie in ultimii ani, fiind parte din categoria asa-ziselor super-alimente,...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » CIUPERCILE

CIUPERCILE


CIUPERCILE_96651.jpgDe mii de ani culturile estice au recunoscut si folosit valoarea ciupercilor pentru intretinerea sanatatii. Ciupercile au fost apreciate de mult ca o sursa bogata de nutrienti. Adesea introduse in categoria legumelor ele au atributele nutritive ale acestora insa si unele atribute nutritive intalnite la carne, fabaceae (fasole, mazare etc.) si la unele cereale. Ciupercile au o valoare calorica mica, nu contin grasimi si coleserol, au un nivel scazut de sodiu, si totusi ne ofera o gama importanta de nutrienti, incluzand, seleniumul, potasiul, vitaminele B2, B3, D si multe altele.

De multe ori ciupercile sunt trecute cu vederea, necunoscand faptul ca ne ofera o cantitate insemnata de nutrienti. Ele sunt o sursa importanta de vitamine apartinand grupului B-complex, incluzand B2 (riboflavina), B3 (niacina si niacinamida), acidul pantotenic, care ajuta la producerea energiei prin procesarea proteinelor, grasimilor si carbohidratilor, avand si un rol important in functionarea sistemului nervos. Acidul pantotenic ajuta la producerea hormonilor in organism si stimuleaza sistemul nervos. Riboflavina intretine sanatatea hemoglobinei. Niacina contribuie la intretinerea pielii si asigura o functionare buna a sistemului digestiv si a celui nervos.

Cand doriti un meniu care sa maximizeze aportul de vitamina D, luati in cosiderare ciupercile. Ciupercile sunt exceptia de la regula conform careia alimentele de origine vegetala nu contin vitamina D.

Consumul lor ne ofera si o sursa insemnata de substante utile:

Seleniul (este un mineral care protejeaza celulele corpului de la anumite leziuni care ar putea provoca boli ale inimii, cancer si diferite boli asociate imbatranirii. S-a descoperit ca fiind benefic sistemului imunitar mai ales la barbati. Seleniumul se gaseste in multe alimente de origine animala dar ciupercile sunt printre alimentele cu concentratia cea mai mare a acestui mineral; o veste buna pentru vegetarieni care au o sursa limitata de selenium.),

L-Ergotioneina (un antioxidant natural care ajuta de asemene la protejarea membranelor celulare de atacul radicalilor liberi si protejand ADN-ul de daune.),

Cuprul (ajuta la regenerarea hemoglobinei si astfel la mentinerea unei bune oxigenari a corpului; intareste oasele si sistemul nervos.),

Potasiul (un mineral important pe care multi nu il consuma intr-o cantitate suficienta, ajuta la mentinerea echilibrului normal la fluidele si mineralele din corp. Ajuta la contolarea tensiunii arteriale. Are de asemenea un rol important in functionarea normala a celulelor nervoase si musculare, deci si a inimii. Ciupercile contin intre 98 si 376 mg de potasiu la 84 g ciuperci, ceea ce acopera intre 3 si 11% din cantitatea zilnica necesara),

Beta-glucan (se gaseste in numeroase specii de ciuperci. Are efect stimulant asupra imunitatii, contribuie la rezistenta fata de alergii si poate interveni si in anumite procese psihologice relationate metabolizarii grasimilor si zaharurilor de catre corpul uman.

Ciupercile sunt un aliment satios. Conform cercetarilor preliminare marirea consumului de alimente cu densitate energetica mica (adica, calorii putine in comparatie cu volumul alimentului), de exemplu ciupercile, in locul alimentelor cu densitate energetica mare, ca de exemplu carnea slaba de vita, poate fi o metoda eficienta de a reduce aportul caloric zilnic si cu toate acestea ridicandu-ne satui de la masa



Dr. Cristina Csiffo

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 44494 ori.



Goji - consuma acest fruct!

9 Mai 2022

Goji este un fruct care a facut senzatie in ultimii ani, fiind parte din categoria asa-ziselor super-alimente, alaturi de kale, acai, chia, spirulina sau alge. Originar din China, acest fruct rosu-aprins a fost promovat insistent pentru proprietatile sale benefice pentru sanatate.

Sunt insa justificate aceste calitati sau nu? Urmareste acest clip ca sa afli raspunsul!


10 obiceiuri pentru o viata sanatoasa

3 Mai 2022

Îți propunem 10 obiceiuri pe care le poți integra în activitatea ta de zi cu zi, astfel încât să ai un stil de viață mai echilibrat. Deși sunt destul de simple, îți recomandăm ca pentru început să alegi doar 2-3 și să le pui în practică, pentru a-ți fi mai ușor să te acomodezi cu ele.

Dă-ți timp să le implementezi, nu porni de la premisa că va fi totul perfect de la început și îți vor ieși din prima. Ulterior, după ce acestea ți-au intrat în reflex, poți continua cu altele.


Ce este testarea cardiometabolica

1 Mai 2022

Testarea cardiometabolică măsoară parametrii respiratori și parametrii cardiaci în repaus și în efort având ca intenție să verifice două aspecte importante: starea de sănătate a persoanei testate și nivelul de performanțe fizice, pentru că testul poate da niște informații foarte coerente și foarte utile, nu doar să știi cât de performant ești, ci și ce ar trebui să faci să devii mai performant.

Pe scurt, se măsoară gazele respiratorii la diverse trepte de efort după care putem să îl generăm în mod controlat în diverse feluri: fie pe o bandă de alergare, fie pe o bicicletă, fie pe un aparat de ramat și măsurăm acești parametri împreună cu pulsul.

Multumesc CSID.ro pentru realizarea acestui material!

Daca vrei mai multe informatii despre acest test de efort si apoi sa faci o programare, click aici https://www.superfit.ro/testari-performanta/testarea-cardiometabolica/



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii