Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam EXERCITII DE FORTA PENTRU MUSCHII BRATELOR SI ANTEBRATELOR
SUPERALIMENTE SAU PERICOLE PENTRU SANATATE?
ZGOMOTELE ARTICULARE - ar trebui sa ne ingrijoreze?
BOLNAVII CRONICI SI MISCAREA
GUMA DE MESTECAT - PRO SI CONTRA


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole VEGETARIENII SI APORTUL DE PROTEINE
EFECTELE NOCIVE ALE DIETELOR STRICTE
OBEZITATEA SI COMPLICATIILE EI
EXERCITII PENTRU BRATE BINE DEFINITE SI UN PIEPT VOLUPTOS
VIDEO - Alimentatia si starea psihica
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Dieta PALEO - adevar sau mit? Fierbinte
Dieta Paleo propune un regim alimentar bazat pe hrana care era disponibila oamenilor primitivi din epoca paleolitica,...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » SUCURILE DE PRIMAVARA

SUCURILE DE PRIMAVARA


SUCURILE_DE_PRIMAVAR_4692.jpgSucul de fructe si legume ne vitaminizeaza la inceput de primavara si ajuta organismul sa se adapteze la noul anotimp.

Sucurile de legume sunt regeneratoare si imbunatatesc metabolismul. Ele contin toti aminoacizii, mineralele, sarurile, enzimele si vitaminele necesare, cu conditia sa fie proaspete, crude, fara conservanti si sa fie extrase in mod corect din legume.

Vrei sa inveti sa iti prepari singura acasa cele mai sanatoase sucuri din diverse legume si fructe? Afla cum...

Suc de mar
Ideal este sa il adaugi la alte sucuri pentru proprietatile sale diuretice, galactogoge ( pentru sporirea secretiei de lapte).

Suc de laptuci
Foarte bogat in minerale si in vitamine este, de asemenea, prin lacticariumul lui (element calmant), un antispasmodic si un sedativ. Recomandat daca esti nervos, in insomnii si suferi de spasme. Si de aceasta data iti recomand sa il folosesti in amestec cu alte sucuri.

Suc de ceapa
Il poti adauga, in cantitati mici, in mod util in alte sucuri. Diabeticii, reumaticii, suferinzii de prostata, cei obositi, cei cu endeme vor beneficia in cel mai inalt grad de efectele lui.

Suc de papadie
Foloseste-l in curele depurative, fiind extrem de indicat pletoricilor, litiazicilor, celor cu insuficiente biliare, celor cu exces de colesterol...tuturor. Pentru un gust bun, combina-l cu alte sucuri.

Suc de praz
Diuretic, eliminator al acidului uric, indicat in reumatisme, guta, litiaze urinare, arterioscleroza. Ai si tu asemenea probleme? Daca da, foloseste sucul de praz in amestec cu alte sucuri ( morcovi, telina) si efectele benefice nu vor intarzia sa apara.

Suc de cartofi
Foarte neplacut la gust, sucul de cartofi este indicat in cazul in care suferi de ulcer gastric si duodenal sau de diabet. Se recomanda o jumatate de pahar, de patru sau cinci ori pe zi, timp de o luna, pentru ulcere; mici cure de zece zile, in fiecare luna sau din doua in doua luni, la diabetici. Ai mare grija deoarece dozele nu trebuie depasite. Pentru un gust mai placut, il poti adauga la sucul de morcovi sau de lamaie. Sucul compus din cartofi, morcovi si telina, in cantitati egale, este deosebit de bogat in principii revitalizante.

Suc de ridichi
Neagra sau roza, ridichea este un stimulent hepatic si al vezicii biliare, un antiscorbutic puternic, un diuretic, un antiseptic pulmonar. Efectele sale vor fi folositoare in cazul in care suferi de reumatism, de inapetenta, de lene hepatica, de litiaze biliare sau urinare. Ia-l si pe acesta in amestec cu alte sucuri.

Suc de rosii
Folosirea lui a devenit curenta, iar asocierea cu cel de telina este de acum clasica. Foloseste rosii bine coapte. Numeroasele lui proprietati il recomanda demineralizatilor, ca si plectoricilor, reumaticilor, intoxicatilor, arterioscleroticilor, tuturor celor care doresc sa preintampine imbatranirea precoce. Dupa anotimp, poti adauga cu folos legumelor destinate sa devina sucuri, fasole verde, frunze de morcov sau de ridichi sau de ghizdei ("spanacul saracului" ).

Suc de lucerna
Amestecat cu suc de morcovi, este indicat in bolile arterelor si inimii. Clorofila este de mare folos in tulburarile respiratorii, in infectiile sinusurilor si plamanilor, ca si ale bronhiilor.

Suc de urzici
Seva de urzici tinere este vitalizanta, regeneranta si constituie un bun stimulent al secretiilor digestive. Urzicile sunt bogate in vitamine si saruri de calciu, magneziu, siliciu, potasiu ÅŸi sodiu. Un mijloc eficient de a-ti recapata tonusul este sa consumi timp de 10 zile, dimineata si seara, 100 g suc obtinut prin stoarcerea frunzelor proaspete ale unor urzici tinere (care nu au depasit inaltimea de 15 cm).

Gustul neplacut, ba chiar respingator, al unora dintre sucurile acestea va fi atenuat prin adaugarea de sucuri diverse de fructe. Fiecare isi va alcatui "cocktail-ul" potrivit gusturilor sale.



Iuliana Moraru

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 39750 ori.



Dieta PALEO - adevar sau mit?

28 Martie 2023

Dieta Paleo propune un regim alimentar bazat pe hrana care era disponibila oamenilor primitivi din epoca paleolitica, de acum 2,5 milioane de ani, cand ocupatia principala era cea de vanatori-culegatori. Dieta Paleo a pornit ca un stil de viata mai bun pentru sanatate, care respinge alimentele moderne, foarte procesate din dieta occidentala, in favoarea intoarcerii la hrana mai simpla a oamenilor primitivi.

Curentul Paleo sugereaza ca si in prezent organismul uman ar fi mai bine adaptat hranei din paleolitic, in opozitie cu dieta occidentala, bogata in alimente care au intrat in meniu de 100-200 de ani, deci foarte recent, daca raportam aceasta perioada la intreaga evolutie umana. In general, regimul Paleo este bogat in proteine si sarac in carbohidrati, cu un continut moderat de grasimi. Include multe fibre, dar putin sodiu si zaharuri rafinate.


Cum sa mananci cu adevarat sanatos

20 Martie 2023

"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.

Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!


Alimente care reduc inflamatia

13 Martie 2023

Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.

Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.

Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.



Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(5 Mai 2011 15:19) Maria a spus

Oricat de neplacute la gust ar fi majoritatea acestor sucuri, cu siguranta sunt minunate pentru sanatate.


Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii