Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Yohimbe
CALCULATOR - GREUTATEA IDEALA
CEL MAI PUTERNIC ANTIBIOTIC NATURAL
TULBURARI DE NUTRITIE LA COPIII MICI
HIPERPLAZIA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CSID - Dietele disociate nu reprezinta o solutie buna
PLEDOARIE PENTRU EXERCITII IN AER LIBER
PIZZA
Video - Postul alimentar
PREGATIREA PENTRU MESERIA DE PARINTE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Secretul oaselor puternice Fierbinte
Pentru a avea oase puternice si sănătoase, este important să urmezi câteva reguli esențiale: rn Consumă...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » BENEFICIILE MEDICALE ALE CONDIMENTELOR

BENEFICIILE MEDICALE ALE CONDIMENTELOR


BENEFICIILE_MEDICALE_29145.jpgCondimentele si mirodeniile sunt folosite de secole pentru mirosul si gustul placut pe care il dau mancarurilor. Pe langa proprietatile culinare pe care le au, atat mirodeniile, cat si condimentele au diferite beneficii medicale. Ambele au un continut mai ridicat de antioxidanti, in comparatie cu fructele si legumele. Se stie ca antioxidantii au rolul de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi, fiind importanti pentru mentinerea unui organism sanatos.

Iata care sunt beneficiile, mai mult sau mai putin cunoscute, ale catorva dintre numeroasele mirodenii si condimente!

Scortisoara amelioreaza durerile de artrita

Scade nivelul zaharului din sange, trigliceridelor, colesterolului "rau" si total, chiar si in cazul persoanelor care sufera de diabet zaharat de tip 2. De asemenea, o lingurita cu scortisoara administrat zilnic reduce cu 30% factorii de risc care conduc la aparitia sindromului metabolic. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Departamentul Agriculturii din SUA, scortisoara stopeaza inmultirea celulelor canceroase ce duc la aparita leucemiei sau a limfomul.

Dupa realizarea unui studiu la Universitatea din Copenhaga s-a demonstrat faptul ca scortisoara in combinatie cu miere (o jumatate de lingurita de scortisoara combinata cu o lingura de miere luata pe stomacul gol, in fiecare dimineata) amelioreaza durerile de atrita in aproximativ o saptamana.

Adaugata la mancare, scortisoara inhiba dezvoltarea bacteriilor si nu permite alterarea preparatelor.

Curcuma (Sofran Indian), un agent antiseptic natural

Ingredientul activ din Sofranul Indian este curcumina care are numeroase beneficii medicale. In primul rand, este un agent antiseptic natural si antibacterian, util in dezinfectarea taieturilor si arsurilor. Potrivit unor studii, curcuma consumata in combinatie cu conopida are puterea de a preveni si opri dezvoltarea cancerului de prostata. Mai mult de atat, datorita antioxidantilor si antiinflamatorilor denumiti curcuminoizi pe care ii contine, poate preveni aparitia cancerului de san si plamani.

Curcuma este detoxifiant natural al ficatului, contribuie la prevenirea si tratarea bolilor intestinale inflamatorii, la incetinirea procesului de scleroza, ajuta la controlul greutatii si poate fi o metoda alternativa pentru tratarea psoriazisului.

Rozmarinul previne deteriorarea vaselor de sange

Frunzele uscate de rozmarin sunt un condiment popular care dau savoare mancarurilor preparate in casa- tocanite, supe, carne, peste. Pe langa proprietatile culinare pe care le are, rozmarinul poate fi folosit si ca tratament naturist pentru tratarea diverselor afectiuni. Uleiul de rozmarin are un efect de intinerire, mentine elasticitatea pielii si stimuleaza cresterea parului. Datorita acestor motive, rozmarinul este un ingredient comun folosit in multe produse cosmetice, de la sapunuri pana la creme destinate ingrijirii pielii si podoabei capilare.

Cu toate acestea, dincolo de utilizarea lui in bucatarie si ca produs cosmetic, rozmarinul are o lunga istorie in ceea ce priveste uzul medical. Planta este folosita de secole pentru a trata o gama larga de afectiuni, printre care se numara disconfortul gastric, tulburarile digestive si durerile de cap. Cercetarile recente au aratat ca rozmarinul are capacitatea de a preveni aparitia cancerului de piele, ajuta la buna functionare a ficatului si la prevenirea deteriorarilor vaselor de sange si a circulatiei sanguine, prevenind astfel riscul aparitiei atacului de cord.

Ghimbirul, o arma puternica impotriva cancerului ovarian

Ghimbirul s-a dovedit a fi o arma puternica impotriva cancerului ovarian. In urma unui studiu realizat la Universitatea din Michigan s-a descoperit ca pudra de ghimbir distruge celulele care duc la aparitia cancerului ovarian. Mai mult de atat, numeroase studii au ajuns la concluzia ca ghimbirul este la fel de eficient ca vitamina B6 in tratarea greturilor asociate calatoriilor, sarcinei sau mahmurelii.

Datorita proprietatilor antiinflamatoare, ghimbirul este recomandat si pentru prevenirea si tratarea bolilor cardiovasculare, bolii Alzheimer sau artrita. De asemenea, consumul de ghimbir calmeaza spasmele si reduce flatulenta sistemului digestiv.



Oregano, recomandat in cazul sinuzitelor

Oregano este o sursa excelenta de fier, magneziu, calciu, vitamina C si vitamina A, dar si de acizi grasi omega-3. Datorita proprietatilor antibacteriene si antivirale, uleiul de oregano contribuie la distrugerea organismelor ce duc la aparitia infiectiilor la nivelul pielii. Aplicat pe piele, uleiul ajuta la tratarea mancarimilor si a iritatiilor pielii, pe cand la nivelul cavitatii bucale, contribuie la tratarea gingivitelor. In ceea ce priveste frunzele uscate de oregano, ele pot fi folosite pentru tratarea durerilor provocate din cauza artritei sau reumatismului, aplicandu-le direct pe zona afectata, dupa care se panseaza. Mai mult de atat, oregano este recomandat si in cazul sinuzitelor. Tratamentul consta in administrarea a 2-3 picaturi de ulei de oregano in combinatie cu suc proaspat sau apa, timp de 10-15 zile.



Elena Diaconu


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 54041 ori.



Secretul oaselor puternice

7 Octombrie 2024

Pentru a avea oase puternice si sănătoase, este important să urmezi câteva reguli esențiale:

Consumă alimente bogate în calciu și vitamina D - Calciul întărește oasele, iar vitamina D ajută organismul să absoarbă acest mineral. Include în dietă lactate, pește gras, migdale și legume verzi.

Fă mișcare regulată – Exercițiile fizice de impact, cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau ridicarea greutăților, stimulează întărirea oaselor.

Evită fumatul și consumul excesiv de alcool – Ambele obiceiuri slăbesc densitatea osoasă și cresc riscul de osteoporoză.

Menține un stil de viață echilibrat – Somnul suficient și evitarea stresului contribuie la sănătatea generală a organismului, inclusiv a oaselor.

Prin combinarea unei alimentații corecte, a exercițiilor fizice și a obiceiurilor sănătoase, poți menține oase puternice și rezistente.

Am o surpriza pentru tine: cu codul "DRDamian15" ai reducere 15% la comanda produsului D3 + K2 MK7 Duo Lipozomal, pe site - https://www.cosmopharm.eu


Beneficiile vinului rosu

1 Octombrie 2024

Vinul roșu, consumat cu moderație, are numeroase beneficii pentru sănătate datorită antioxidanților, cum ar fi resveratrolul. Acesta ajută la protejarea inimii prin reducerea riscului de boli cardiovasculare și îmbunătățirea circulației sângelui.

De asemenea, poate contribui la creșterea nivelului de colesterol „bun” (HDL) și la protejarea vaselor de sânge. Polifenolii din vinul roșu au proprietăți antiinflamatoare și pot ajuta la prevenirea bolilor degenerative. Totuși, este important să fie consumat cu moderație, deoarece excesul poate avea efecte negative asupra sănătății.


Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii?

9 Septembrie 2024

Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui stil de viață sănătos. Acestea permit utilizatorilor să își monitorizeze aportul zilnic de calorii, macronutrienți și micronutrienți, facilitând atingerea obiectivelor de pierdere în greutate, menținere sau creștere în masă musculară.

De obicei, aplicațiile oferă baze de date extinse cu alimente, inclusiv produse de branduri populare, și permit adăugarea manuală a alimentelor consumate. Prin oferirea unui feedback în timp real, utilizatorii pot ajusta cantitățile și tipurile de alimente pentru a se încadra în obiectivele stabilite.


Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii