Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam UN EXERCITIU PENTRU TONIFIEREA MUSCHILOR TRUNCHIULUI
CSID - Obiceiuri nasanatoase care iti mananca ani din viata
VITAMINIZAREA PIELII
GRASIMEA ABDOMINALA
SEMINAR DE NUTRTIE LA COLEGIUL ELENA CUZA


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole CU CAT FACI IMPINS DE LA PIEPT CU HALTERA?
CATABOLISMUL SI ANTRENAMENTELE
PIEPT PUTERNIC, SPATE SOLID
TRENDURI PENTRU ANTRENAMENTELE ANULUI 2013
Voicu Doina
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Dieta Low FODMAP, utila in sindromul colonului iritabil Fierbinte
Dieta low FODMAP a fost propusa de un grup de cercetatori australieni cu scopul de a ameliora simptomele digestive...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » FA O CURA CU SEMINTE DE IN

FA O CURA CU SEMINTE DE IN


FA_O_CURA_CU_SEMINTE_15080.jpgPoate nu te-ai gandit sa faci o cura cu seminte de in pana acum, pentru simplul motiv ca nu ai prea avut habar ce anume e asa deosebit la aceste seminte si ce fel de efecte au ele asupra starii tale generale de sanatate. A sosit momentul sa aruncam putina lumina asupra subiectului; natura are un mod grozav de a ne recompensa rabdarea, increderea si respectul, punandu-ne la dispozitie o sumedenie de minunatii, cum ar fi aceste seminte care sunt capabile sa ne mentina inima sanatoasa, sa lupte impotriva durerilor de cap, a celor menstruale, a oboselii si care pot chiar sa te ajute sa scapi de cateva kilograme in plus care se incapataneaza sa apara din senin fix cand iti arde tie de cantarit...

Semintele de in scad nivelul colesterolului "rau"

Nu sunt vorbe in vant, ci concluziile unor studii realizate de specialisti. S-ar parea ca aceste seminte au puterea de a miscora nivelul coelsterolului LDL, cunoscut in popor ca si colesterolul "rau", dar consumul regulat de seminte de in s-ar parea ca are si efecte de scadere a trigliceridelor si chiar a tensiunii arteriale. Asadar, cei care in urma unor rezultate de sange recente au descoperit ca nu stau prea bine la aceste capitole, ar putea sa apeleze cu incredere la aceste seminte. In plus, ai putea sa iti stimulezi functia arteriala si sa previi blocarea vaselor de sange prin formarea trombilor. Nu e nevoie de mai mult de circa 50 de grame de astfel de seminte pe zi.

Semintele de in imbunatatesc tranzitul intestinal

Persoanele care sufera in mod frecvent din cauza unui tranzit prea lenes sunt nevoite sa lupte impotriva efectelor constipatiei. Cu ajutorul semintelor de in consumate in mod frecvent, organismul tau va beneficia de o cantitate impresionanta de fibre, si astfel vei incepe sa te bucuri din nou de o digestie mult mai buna si de detoxifierea de care avem cu totii atata nevoie. Daca la cele 25-50 de grame de seminte de in pe care le vei consuma in fiecare dimineata vei adauga si o lingurita sau doua de apa (eventual calduta), te vei bucura de niste rezultate si mai suprinzatoare din acest punct de vedere.

In plus, aceste seminte sunt capabile sa te ajute sa scapi chiar si de suparatorul sindrom al colonului iritabil; au un continut bogat de lignani, care sunt nimic altceva decat niste substante (fitoestrogeni sau antioxidanti) cu rol deosebit in prevenirea cancerului de colon si de prostata (ultimele studii indica rezultate bune si in prevenirea cancerului de san), dar si de acid alfa linolenic (care face parte din familia Omega 3).

Semintele de in combat oboseala

Poate ai observat ca atunci cand esti foarte obosit, fierea te atentioneaza ca ceva e in neregula, prin niste dureri ascutite in partea dreapta. Somnul iti este cu siguranta afectat in aceste momente, iar durerile de cap si chiar migrenele s-ar putea sa nu mai reprezinte de mult o noutate pentru tine. E lesne de inteles ca atunci cand te confrunti cu toate acestea, starea ta generala, in special dispozitia, au mult de suferit, iar stresul si starile de iritabilitate s-ar putea sa devina noile tale cuvinte de ordine. Ce e de facut? Multe. Schimbarea stilului haotic de viata, amanarea unor activitati prea istovitoare, gasirea momentelor propice pentru pauzele de odihna obligatorii si multe, multe altele. Poti, de asemenea, sa apelezi la niste seminte de in si sa incerci sa scapi de cateva "pietre" la rinichi (calculi biliari), daca te confrunti cu asa ceva, putand astfel sa scapi de acele dureri si neplaceri cauzate de acestea, poti sa scapi de durerile de cap si chiar de migrene si poti sa inlaturi oboseala si, de ce nu, o parte din stresul provocat de incapacitatea de a te odihni corespunzator.

Semintele de in mentin sanatatea oaselor

In urma unui studiu realizat in Egipt, s-ar parea ca uleiul de in consumat zilnic ar ajuta la mentinerea si chiar la imbunatatirea sanatatii oaselor; explicatia ar consta in prezenta in acest ulei a unei proteine care este reposnabila de formarea sistemului osos. Femeile, care sunt cele mai predispuse la boli cum ar fi osteoporoza, ar putea sa consume acest ulei si sa isi amelioreze simptomele specifice menopauzei, menstruatiilor cu probleme si chiar ale diabetului.

Semintele de in te ajuta sa slabesti

Datorita faptului ca semintele de in au un rol deosebit in arderea grasimilor, s-ar parea ca acestea te pot ajuta foarte mult in combaterea obezitatii. Exista capsule cu ulei de in, iar consumul a una sau doua astfel de capsule in fiecare zi te poate ajuta sa scapi de senzatia de foame si sa ajungi la satietate mai repede. Nu uita sa bei cel putin doi litri de apa pe zi.

Semintele de in combat acneea

Semintele de in au un rol deosebit in lupta impotriva cosurilor, datorita rolului lor in reglarea nivelului de androgeni, acei hormoni care secreta cantitati mari de sebum responsabil de acnee.

Cum poti consuma semintele de in?

 

In paine, in cereale si in principal in multe produse de panificatie. Poti sa le cumperi ca atare din magazinele naturiste sau din magazinele marilor lanturi comerciale si sa incepi sa le adaugi treptat la dieta. Poti sa le folosesti la salate, presarandu-le la final (ai sanse mari sa nu le prea simti gustul, in caz ca descoperi ca aceste seminte nu te incanta pres tare), poti sa le adaugi in cerealele sau musli-ul pe care le consumi regulat la micul dejun, sau poti sa iti folosesti imaginatia si sa iti creezi propriile retete de aluat, neuitand sa incluzi semintele de in in aceste aluaturi, evident.

Pot sa folosesti doar unei de in, in defavoarea celui obisnuit de floarea soarelui, sau poti sa folosesti semintele pe post de oua. Tot ce trebuie sa faci e sa macini o lingura de seminte de in, la care sa adaugi 3 linguri de apa, sa amesteci si sa folosesti produsul final - echivalentul unui ou - in locul oualor din retetele tale obisnuite de clatite.

Adauga-le in iaurt si bucura-te de un mic dejun cu adevarat sanatos.

Chiar daca au atatea efecte benefice asupra sanatatii, aceste seminte de in trebuie totusi consumate cu precautie, deoarece s-a dovedit ca pot sa aiba si unele efecte secundare, cum ar fi blocaje intestinale (in cazul in care depasesti doza de 5 linguri de seminte pe zi). De asemenea, femeile insarcinate sau cele care alapteaza ar fi bine sa renunte la aceasta cura pe durata sarcinii si alaptarii. S-ar parea ca aceste seminte pot sa incetineasca absorbtia unor medicamente, asa ca e nevoie de o atentie sporita in cazul in care urmezi un astfel de tratament medicamentos.



Alexandra Igna

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 318018 ori.



Dieta Low FODMAP, utila in sindromul colonului iritabil

4 Decembrie 2023

Dieta low FODMAP a fost propusa de un grup de cercetatori australieni cu scopul de a ameliora simptomele digestive neplacute cauzate de sindromul colonului iritabil sau in engleza IBS - irritable bowel syndrome, adica balonare, dureri si crampe abdominale, gaze in exces, diaree sau, dimpotriva, constipatie.

Dar ce inseamna FODMAP? Denumirea de FODMAP se refera la o serie de substante prezente in alimente, mai exact la oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide si polioli.

Urmareste clipul pentru mai multe detalii!


Te ajuta CARNITINA sa slabesti?

28 Noiembrie 2023

Vrei sa slabesti si te-ai gandit sa iei carnitina? Daca practici un sport si te-ai uitat pe site-urile cu suplimente alimentare, poate ai observat printre multe alte produse L-carnitina, promovata si ca instrument de ardere a grasimilor.

Te ajuta acest produs sa faci mai bine fata efortului fizic, sa ai rezultate mai bune si chiar sa slabesti? Hai sa vedem ce spun oamenii de stiinta!


Beneficiile vitaminei C

20 Noiembrie 2023

Vitamina C este poate cea mai celebra vitamina, la care ne gandim imediat cand ne ia raceala sau vrem sa avem imunitatea mai buna. Cu nume de cod acid ascorbic, este o vitamina hidrosolubila, adica se dizolva in apa si nu poate fi sintetizata si depozitata in corp, asa ca trebuie sa ne-o asiguram constant din ce mancam sau din suplimente.

Partea buna? E usor accesibila in numeroase alimente si se absoarbe bine in organism.



Adauga un comentariu Acest articol are 7 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(26 Aprilie 2016 22:08) Taty codu a spus

dar in timpul primului trimestru de sarcina pot folosi aceste seminte?

(16 Martie 2016 18:45) viktoria a spus

am citit mai multe articole despre semintele de in si chefir cum ca ar avea efect de detoxifiere...E ok sa faci o cura in perioada de alaptare?

(10 Noiembrie 2015 12:10) leca emanuela a spus

Eu am citit ca macinate au efect mai benefic organismului, dar macinate atunci pe loc atat cat consumi.....întrebarea mea este cu ce le pot macina atat de fin? ....si sub ce alta forma le mai pot consuma?

(10 Noiembrie 2015 12:08) leca emanuela a spus

Numai sub forma macinate se pot consuma ?

(12 Aprilie 2012 15:49) Elisabeta Leat a spus

Da! Are efect! Le am eliminat si la bila si la rinichi, in timpi diferiti! Oricum e f dureros. Am fost un caz fericit! au afirmat medicii( nu stiu de ceaiul de sem de in pe care l am bÄÆâut) pt ca am evitat interv chirurgicalÄÆâ . ,,PaÈâ„¢te fericit"

(4 Octombrie 2011 08:52) iuliana a spus

"Poti, de asemenea, sa apelezi la niste seminte de in si sa incerci sa scapi de cateva "pietre" la rinichi (calculi biliari), daca te confrunti cu asa ceva" -scrie in articol dar ar trebui corectat textul deoarece pietre la rinichi nu inseamna calculi biliari ,acestia fiind calculi formati la nivelul vezicii biliare .Intrebarea mea ar fi daca pt ambelel tipuri de calculi este eficienta cura cu seminte de in?!

(25 August 2011 09:38) Demetra a spus

Semintele de in sunt utile in multe privinte, doar ca, din pacate, in literatura de specialitate nu se spun si contraindicatiile, in speta, pentru hipertiroidie...
Fiecare aliment/planta, etc, are limitele lui/ei, ar trebui mai multa hrija in aceasta directie...


Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii