Sunteti aici :: Sanatate » STRETCHING ASISTAT
STRETCHING ASISTAT
Atunci cand ne trezim din somn ne intindem. Este un gest reflex. Dupa ce stam pe loc mai mult timp, ne intindem. Organismul nostru are nevoie de aceste intinderi.
Stretching in limba engleza inseamna "intindere".
Stretchingul asistat este noua abordare a metodelor traditionale de stretching si a fost adus recent in atentia publicului. Este o metoda folosita de antrenori, terapeuti, medici si atleti profesionisti.
Pe masura ce imbatranim devenim mai putin elastici. Stretchingul imbunatateste substantial elasticitatea musculara, "intinerind" muschii. Acesta metoda poate de asemenea sa previna accidentarile, reducand suprasolicitarea in cele mai multe sporturi, deoarece reduce rigiditatea segmentelor corpului, transporta oxigen la muschii obositi si inlatura rapid toxinele, toate acestea ducand la o recuperare rapida.
Stretchingul asistat este o metoda stiintifica dezvoltata de Aaron Mattes, renumit maseur si kinetoterapeut american. La noi in tara este practicat de catre foarte putini terapeuti profesionisti. Stretchingul utilizeaza miscari precise care au rolul de a izola zone specifice care vor fi intinse. Odata obtinuta pozitia optima, intinderea este mentinuta 1,5-2 secunde, apoi se elibereaza si se repeta miscarea de 8-10 ori intr-un set. Sunt vizate toate articulatiile si toate grupele musculare.
In cadrul stretchingului asistat terapeutul este cel care controleaza miscarile si stabileste amplitudinea miscarii. Niciodata nu se atinge pragul durerii.
Beneficiile stretchingului asistat
-
imbunatateste flexibilitatea articulara
-
diminua durerile musculare acute dupa efort (febra musculara) si cele cronice
-
reduce spasmul muscular (carceii)
-
reduce riscul intinderilor musculare si a rupturilor
-
favorizeza recuperarea dupa accidentari
-
ajuta la mentinerea unei posturi corecte
-
creste performanta atletica
-
reduce stresul
-
favorizeaza transportul oxigenului si nutrientilor la nivel celular
-
stimuleaza circulatia limfatica si eliminarea produsilor de metabolism
-
favorizeaza recastigarea si mentinerea amplitudinii de miscare normale la nivel articular
-
favorizeaza o refacere mai rapida a planurilor fasciale superficiale si profunde
Dr. Serban Damian

Acest articol a fost vizualizat de 39612 ori.
Proteinele vegetale in alimentatia copiilor
3 Iulie 2022Principala preocupare a parintilor privind alimentatia bazata pe alimente vegetale este aportul de proteine. In ce masura reusesc acestea sa il acopere?
Proteinele sunt esentiale pentru corpul uman la orice varsta, dar sunt deosebit de importante in perioada copilariei, deoarece atunci se produce cresterea si dezvoltarea rapida a organismului.
Citeste aici tot articolul – https://www.fondation-louisbonduelle.org/ro/2022/06/30/cat-de-utile-sunt-proteinele-de-origine-vegetala-in-alimentatia-copiilor/
In acest clip iti voi vorbi despre principalele surse de proteine vegetale in alimentatia copiilor (si a adultilor)!
Cum sa ai un ABDOMEN PLAT!
26 Iunie 2022Faci sute de abdomene, te infometezi, te impachezi ca sa transpiri sau dai mii de lei pe tratamente la clinici de infrumusetare, totul in incercarea de a topi grasimea incapatanata de pe abdomen. Si cu toate aceste eforturi, rezultatele intarzie sa apara. De ce este atat de greu sa elimini grasimea din zona abdominala? Ce e de facut ca sa ai un abdomen plat si sa poti purta cu incredere haine pe talie?
Urmareste acest video pentru detalii!
Micul dejun - e important sau nu?
20 Iunie 2022Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei! Dar... oare chiar este?
Aceasta este una dintre afirmatiile pe care le auzi frecvent cand vine vorba de regulile alimentare pentru o viata sanatoasa, inclusiv daca vrei sa slabesti.
In acest video vei afla daca masa de dimineata este cu adevarat importanta sau putem sa sarim peste ea!

Cand am o suferinta eu ma astept ca doctorul sa ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii