Sunteti aici :: Sanatate » GASTRITA, IN CATEVA IDEI
GASTRITA, IN CATEVA IDEI
Ce este gastrita?
Gastrita in forma ei acuta sau cronica, este o inflamatie a mucoasei stomacului. Tot o inflamatie a mucoasei, de aceasta data a celei a esofagului, este esofagita de reflux.
Care sunt simptomele gastritei?
Daca in cazul gastritei, in afara de arsuri in stomac, ti-e greata, prezinti varsaturi acide si inapetenta, cand intervine esofagita de reflux, este vorba despre o senzatie care duce pana la insuportabilitatea de a te alimenta.
Bolul alimentar parca merge pe o rana vie, iar actiunea de a inghiti ceva devine un calvar.
Cum se diagnosticheaza gastrita?
Pentru inlaturarea oricarui dubiu in ceea ce priveste diagnosticul, se recomanda endosopie gastric si/sau tranzit barital.
Se poate intampla ca unele persoane sa acuze dureri abdominale de tip ulceros, iar de vina sa fi fost un infarct care mima foarte bine durerea de stomac.
De aceea nu trebuie sa te tratezi de unul singur.
Alte cazuri nefericite sunt complicatiile, cand survin mai ales cand pacientul neglijeaza boala si merge la doctor destul de tarziu.
Tratamentul gastritei trebuie sa inceapa cu reeducarea modului de alimentatie si cu schimbarea regimului de viata.
Odihna este de baza iar stresul trebuie evitat pe cat posibil.
Abia apoi urmeaza, obligatoriu, un tratament medicamentos de pana la trei luni, care, consta in pansamente gastrice, antisecretorii, antiacide si antiseptice.
Se poate interveni si cu tratamente alternative, precum acupunctura, fitoterapia, ceaiuri din diverse plante.
In ultimii ani s-au inmultit simtitor cazurile de gastrita, in special pe segmental de varsta 16-30 de ani.
Cu precadere, femeile sunt predispuse la aceasta boala, cauzata de alimentatie deficitara, dezordonata, fara un orar stabil.
Ce alimente trebuie sa eviti?
Dusmanii stomacului nostru sunt conservele cu aditivi, sucurile cu coloranti, tutunul, cafeaua, alcoolul, stresul, oboseala.
Odata instalata boala, trebuie evitate cele de mai sus, plus alimentele care cresc aciditatea, cum sunt afumaturile, muraturile, prajelile, produsele tip fast-food.
Savantii au descoperit ca pentru anumiti bolnavi, ardeiul iute, este cel mai "fierbinte" condiment, este un adevarat elixir, intrucat capsicina continuta de el este un protector al peretilor gastrici si regleaza productia de secretie acida.
Trebuie sa elimini din alimentatie zaharul si alimentele cu aditivi sintetici deoarece explozia de cazuri de gastrita este cauzata si de alimentele imbogatite cu E-uri. Ele "deruteaza" digestia, favorizeaza dezvoltarea helicobacteriilor in stomac si sensibilizeaza sistemul digestiv.
Cu un pic de atentie, gastrita poate fi prevenita.
_
_
Acest articol a fost vizualizat de 55601 ori.
Secretul oaselor puternice
7 Octombrie 2024Pentru a avea oase puternice si sănătoase, este important să urmezi câteva reguli esențiale:
Consumă alimente bogate în calciu și vitamina D - Calciul întărește oasele, iar vitamina D ajută organismul să absoarbă acest mineral. Include în dietă lactate, pește gras, migdale și legume verzi.
Fă mișcare regulată – Exercițiile fizice de impact, cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau ridicarea greutăților, stimulează întărirea oaselor.
Evită fumatul și consumul excesiv de alcool – Ambele obiceiuri slăbesc densitatea osoasă și cresc riscul de osteoporoză.
Menține un stil de viață echilibrat – Somnul suficient și evitarea stresului contribuie la sănătatea generală a organismului, inclusiv a oaselor.
Prin combinarea unei alimentații corecte, a exercițiilor fizice și a obiceiurilor sănătoase, poți menține oase puternice și rezistente.
Am o surpriza pentru tine: cu codul "DRDamian15" ai reducere 15% la comanda produsului D3 + K2 MK7 Duo Lipozomal, pe site - https://www.cosmopharm.eu
Beneficiile vinului rosu
1 Octombrie 2024Vinul roșu, consumat cu moderație, are numeroase beneficii pentru sănătate datorită antioxidanților, cum ar fi resveratrolul. Acesta ajută la protejarea inimii prin reducerea riscului de boli cardiovasculare și îmbunătățirea circulației sângelui.
De asemenea, poate contribui la creșterea nivelului de colesterol „bun” (HDL) și la protejarea vaselor de sânge. Polifenolii din vinul roșu au proprietăți antiinflamatoare și pot ajuta la prevenirea bolilor degenerative. Totuși, este important să fie consumat cu moderație, deoarece excesul poate avea efecte negative asupra sănătății.
Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii?
9 Septembrie 2024Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui stil de viață sănătos. Acestea permit utilizatorilor să își monitorizeze aportul zilnic de calorii, macronutrienți și micronutrienți, facilitând atingerea obiectivelor de pierdere în greutate, menținere sau creștere în masă musculară.
De obicei, aplicațiile oferă baze de date extinse cu alimente, inclusiv produse de branduri populare, și permit adăugarea manuală a alimentelor consumate. Prin oferirea unui feedback în timp real, utilizatorii pot ajusta cantitățile și tipurile de alimente pentru a se încadra în obiectivele stabilite.
Stiai ca exista o singura boala reumatica ce poate fi ...
Expunerea la soare ne ofera multiple beneficii, printre care se ...
Daca te-ai saturat de clasicele sfaturi de genul "mananca mai ...
La inceput de primavara totul inverzeste si soarele straluceste din ...