Sunteti aici :: Sanatate » GASTRITA, IN CATEVA IDEI
GASTRITA, IN CATEVA IDEI
Ce este gastrita?
Gastrita in forma ei acuta sau cronica, este o inflamatie a mucoasei stomacului. Tot o inflamatie a mucoasei, de aceasta data a celei a esofagului, este esofagita de reflux.
Care sunt simptomele gastritei?
Daca in cazul gastritei, in afara de arsuri in stomac, ti-e greata, prezinti varsaturi acide si inapetenta, cand intervine esofagita de reflux, este vorba despre o senzatie care duce pana la insuportabilitatea de a te alimenta.
Bolul alimentar parca merge pe o rana vie, iar actiunea de a inghiti ceva devine un calvar.
Cum se diagnosticheaza gastrita?
Pentru inlaturarea oricarui dubiu in ceea ce priveste diagnosticul, se recomanda endosopie gastric si/sau tranzit barital.
Se poate intampla ca unele persoane sa acuze dureri abdominale de tip ulceros, iar de vina sa fi fost un infarct care mima foarte bine durerea de stomac.
De aceea nu trebuie sa te tratezi de unul singur.
Alte cazuri nefericite sunt complicatiile, cand survin mai ales cand pacientul neglijeaza boala si merge la doctor destul de tarziu.
Tratamentul gastritei trebuie sa inceapa cu reeducarea modului de alimentatie si cu schimbarea regimului de viata.
Odihna este de baza iar stresul trebuie evitat pe cat posibil.
Abia apoi urmeaza, obligatoriu, un tratament medicamentos de pana la trei luni, care, consta in pansamente gastrice, antisecretorii, antiacide si antiseptice.
Se poate interveni si cu tratamente alternative, precum acupunctura, fitoterapia, ceaiuri din diverse plante.
In ultimii ani s-au inmultit simtitor cazurile de gastrita, in special pe segmental de varsta 16-30 de ani.
Cu precadere, femeile sunt predispuse la aceasta boala, cauzata de alimentatie deficitara, dezordonata, fara un orar stabil.
Ce alimente trebuie sa eviti?
Dusmanii stomacului nostru sunt conservele cu aditivi, sucurile cu coloranti, tutunul, cafeaua, alcoolul, stresul, oboseala.
Odata instalata boala, trebuie evitate cele de mai sus, plus alimentele care cresc aciditatea, cum sunt afumaturile, muraturile, prajelile, produsele tip fast-food.
Savantii au descoperit ca pentru anumiti bolnavi, ardeiul iute, este cel mai "fierbinte" condiment, este un adevarat elixir, intrucat capsicina continuta de el este un protector al peretilor gastrici si regleaza productia de secretie acida.
Trebuie sa elimini din alimentatie zaharul si alimentele cu aditivi sintetici deoarece explozia de cazuri de gastrita este cauzata si de alimentele imbogatite cu E-uri. Ele "deruteaza" digestia, favorizeaza dezvoltarea helicobacteriilor in stomac si sensibilizeaza sistemul digestiv.
Cu un pic de atentie, gastrita poate fi prevenita.
_
_

Acest articol a fost vizualizat de 49354 ori.
Cum sa mananci cu adevarat sanatos
20 Martie 2023"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.
Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!
Alimente care reduc inflamatia
13 Martie 2023Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.
Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.
Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.
Ce mananci pentru rinichi sanatosi
27 Februarie 2023Tu stii care este rolul rinichilor in organism si ce poti sa faci ca sa ii mentii sanatosi pe toata durata vietii? Rinichii filtreaza sangele si fac parte din sistemul complex responsabil de indepartarea toxinelor, eliminand prin urina substantele care nu sunt necesare organismului De asemenea, ei echilibreaza nivelul unor minerale din corp, ca de exemplu calciu si potasiu
Contribuie la reglarea tensiunii arteriale si ajuta la eliminarea excesului de lichide Controleaza producerea de globule rosii si sunt responsabili de mentinerea nivelului de electroliti. Acestea sunt doar cateva dintre functii. Afla restul din acest clip!

Stiai ca exista o singura boala reumatica ce poate fi ...

Expunerea la soare ne ofera multiple beneficii, printre care se ...

Daca te-ai saturat de clasicele sfaturi de genul "mananca mai ...

La inceput de primavara totul inverzeste si soarele straluceste din ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii