Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam UMERII
VIRUSUL OBEZITATII
Irina Enea
Aplecari laterale
Genuflexiuni cu gantere


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Cafeina
Falemi Nana (jucator de fotbal)
CONCURSUL DA JOS BURTA, editia 2007
Ridicarea bratului in fata la cablu
DE CE DOAR UNII OAMENI AJUNG OBEZI
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile vinului rosu Fierbinte
Vinul roșu, consumat cu moderație, are numeroase beneficii pentru sănătate datorită antioxidanților, cum...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » PE SCURT DESPRE PILATES

PE SCURT DESPRE PILATES


PE_SCURT_DESPRE_PILA_36826.jpgFiecare dintre noi viseaza sa aiba un abdomen suplu, indiferent de conformatia corpului. Chiar daca dietele drastice ne ajuta sa scapam de kilogramele in plus, nu intotdeauna avem si norocul sa aratam asa cum ne-am dorit, tocmai prin prisma faptului ca acestea nu modeleaza trupul.


Pentru tine si pentru noi s-a inventat Pilates - una dintre cele mai moderne si mai eficiente variante de remodelare a corpului, dar are si scopul de a ajuta corpul in refacerea post-traumatica. Exercitiile Pilates tin cont de echilibru, de siguranta, de ritmicitatea proprie fiecarui corp si ne ajuta sa ne mentinem in forma intr-un mod sigur.


Metoda a fost inventata de Joseph Pilates acum mai bine de un secol. La origine a fost o metoda medicala, iar acum este ca o forma de fitness pentru trup, dar si pentru suflet. Aceste exercitii au un mare avantaj, pot fi practicate de oricine, indiferent de varsta, sex sau conditie fizica, cu risc minim de a te rani.


Motive pentru care sa incerci metoda Pilates:

- creste tonusul muscular;

- reduce nivelul de stres;

- creste mobilitatea articulatiilor;

- imbunatateste circulatia si postura corpului;

- confera energie si vitalitate pentru intregul organism.


Principiile exercitiilor Pilates

Sunt 5 principii de respectat: control, concentrare, respiratie, relaxare si precizie.

Pilates presupune o tehnica speciala de respiratie, o pozitie anatomica neutra a coloanei vertebrale, respectand curbele naturale ale coloanei.

 

Pozitia capului este aceea de aplecare usoara a barbiei, nu de a baga barbia in piept, ci de a deschide putin curba cervicala, care pune capul in cea mai sigura pozitie, pentru a evita acumularea tensiunii la nivelul gatului.

Plasamentul cutiei toracice se refera la activitatea musculara interna de pe fata interna a coastelor, care stabilizeaza practic coloana vertebrala si ajuta in timpul respiratiei. Plasamentul bazinului tine cont de curba coloanei lombare.


Totul se reduce la siguranta! Este o metoda excelenta pentru cei care nu au mai facut sport, dar doresc sa inceapa o activitate moderata din punct de vedere sportiv. Dar sa nu uitam ca la origine este totusi o metoda medicala, deci exercitiile pot fi efectuate de cei care au probleme cu spatele, cu genunchii, cu umerii.

Trebuie sa respiram profund, sa mentinem intr-o stare de tonus musculatura abdominala, iar cutia toracica sa fie intr-o pozitie neutra.


Respiratia are un rol foarte important! Este modalitatea prin care stabilizam intreaga musculatura, coloana vertebrala si abdomenul. In jurul ei se construiesc toate exercitiile. Trebuie sa evitam respiratia superficiala, cea la nivelul umerilor


O sedinta de Pilates dureaza in jur de 45-50 minute, dar exercitiile care tin de partea medicala pot dura si pana la 90 de minute, cu o frecventa de 3 ori pe saptamana.


Putem lucra muschii bratelor, ai spatelui, muschii abdominali, ai feselor si ai coapsei. Nu este indicat ca in timpul unei sedinte sa lucram doar o singura parte a corpului. Un exercitiu poate combina mai multe grupe de muschi.

Toate partile corpului care sunt implicate in exercitiu trebuie sa fie relaxate. Concentrarea asigura un echilibru perfect intre trup si suflet. Fiecare miscare trebuie sa aiba la baza controlul mental, trebuie sa te concentrezi pe performanta corpului la fiecare exercitiu.


Exercitiile fiind realizate lent si nu sub influenta inertiei si a automatismului, autocontrolul creste progresiv, iar constientizarea fiecarui muschi ne aduce o stare de bine si satisfactie.

 

Cateva exercitii Pilates


"Intinderea membrelor"
Stai pe spate, oarecum ghemuit, cu omoplatii ridicati, picioarele indoite in aer si mainile sprijinite deasupra genunchilor. Intinde simultan bratele si picioarele oblic, expirand.
Repeta miscarea lent de 10 ori, mentinand abdomenul incordat. Acesta este un exercitiu foarte solicitant, deci este posibil sa nu il poti executa de prea multe ori de la inceput.


"Foarfeca"
Asezat pe spate, ridica talpile de pe saltea, picioarele intinse; apoi, ridica si omoplatii de pe saltea. Cu ambele maini, prinde gamba dreapta si trage-o cat mai mult spre trunchi in limita pastrarii genunchiului intins. In acelasi timp, coboara lent piciorul stang, perfect intins, aproape de sol. Apoi realizeaza forfecarea picioarelor pentru a prinde gamba stanga, avand grija ca genunchii sa fie cat mai intinsi.
Repeta miscarea de 10 ori pe fiecare parte.


"Tabel Top"
Asezata in sprijin pe genunchi si palme, abdomenul incordat, trunchiul paralel cu solul. Genunchii departati la latimea soldurilor, palmele la nivelul umerilor. Intinde piciorul drept in prelungirea trunchiului, concomitent cu ridicarea bratului stang. Apoi apropie mana de genunchi intr-o miscare de balans.
Repeta aceasta miscare de 10 ori, urmand sa schimbi diagonala - picior stang si brat drept - pentru alte 10 repetari.



Dana Serbanescu

Articol supervizat de Dr. Serban DAMIAN, nutritionist sportiv, Centrul de nutritie Superfit

slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii