Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam DESERT CU FRUCTE
EXERCITIILE FIZICE NEUTRALIZEAZA STRESUL
MAI MULT TESTOSTERON = MAI MULTA MASA MUSCULARA
ALERGIILE DE PRIMAVARA
Hrana si activitatea fizica


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CONSULTING IN NUTRITION, PHYSICAL TRAINING, WEIGHT LOSS AND WEIGHT GAIN, NUTRITITIONAL SUPPLEMENTS
Flexii alternative cu gantere
UN EXERCITIU PENTRU TONIFIEREA MUSCHILOR TRUNCHIULUI
CAPOIERA
SHIATSU, ATINGEREA CARE VINDECA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cea mai USOARA dieta de slabire Fierbinte
Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » SPORTURI NOI LA OLIMPIADA LONDRA 2012

SPORTURI NOI LA OLIMPIADA LONDRA 2012


SPORTURI_NOI_LA_OLIM_24616.jpgRecent, oamenii de stiinta au dat verdictul final: femeile sunt mai inteligente decat barbatii. Si daca tot am aflat in sfarsit cum stam la acest capitol, ce-ar fi sa aruncam putina lumina asupra competivitatii sportive existente de decenii intregi intre femei si barbati? Cu alte cuvinte, exista egalitate intre femei si barbati in ceea ce priveste sportul si competitiile sportive? Multi vor spune ca o femeie nu va putea niciodata sa se bata cot la cot cu un barbat in cadrul aceleiasi competitii. Femeile sunt, prin definitie, mai firave, au corpul mai slab, sunt mai vulnerabile si pur si simplu nu poseda calitatile fizice necesare pentru a face fata cu brio acelorasi probe fizice la care participa barbatii. Probabil ca acestea sunt, mai mult sau mai putin, primele ganduri care iti vin in minte. Totusi, Olimpiada de la Londra de anul acesta va avea grija ca reprezentantele sexului frumos sa fie cel putin tratate de o maniera "mai egala" cu barbatii.

Astfel, boxul feminin a fost introdus pentru prima oara in cadrul acestei Olimpiade. Debutul boxului feminin ca sport olimpic s-ar putea sa surprinda cateva guri cascate pe ici, pe colo, in timpul transmisiunilor live care vor avea loc pe intregul glob. Daca nu stiai, prima Olimpiada moderna a avut loc la Atena in anul 1896 si e lesne de inteles ca prezenta unei probe cum este boxul feminin nu era nici macar prevazuta in programul Olimpiadei pe atunci. Mai mult, femeile nu aveau dreptul de a participa la aceasta competitie. Dar iata-ne ajunsi in Londra anului 2012, 116 de ani mai tarziu. Mentalitati noi, evolutie, gandire libera, egalitarism, numeste-l cum vrei, zvonul a ajuns certitudine: boxul feminin se va regasi anul acesta pentru prima oara pe lista sporturilor olimpice. Categoria musca (51 kg), categoria usoara (60 kg) si cea mijlocie (75 kg) sunt cele trei categorii in cadrul carora se vor intrece reprezentantele sexului "slab" cat de slab, ramane de vazut. 36 de femei se vor intrece pentru a pune mana pe medaliile mult-ravnite, iar toate tururile vor fi eliminatorii. Aceleasi reguli ca si in cadrul competitiilor similare masculine se vor aplica, iar tarile participante la Olimpiada de la Londra din 2012 vor avea dreptul sa inscrie pe liste cate o singura reprezentanta in cadrul fiecarei categorii. Nu putem decat sa le uram succes celor care isi vor demonstra curajul, taria si abilitatile fizice la Olimpiada.

Trambulina este o alta disciplina realtiv noua in cadrul acestei Olimpiade ce a fost introdusa pentru prima oara in anul 2000 laSydney. Acrobatiile din cadrul acestei competitii sunt impresionante si iti taie respiratia. Salturile de circa 10 metri inaltime sunt executate atat de catre barbati, cat si de catre femei. De fapt, aceasta proba este impartita in doua - pentru femei si pentru barbati. Anul acesta, trambulina va permite participarea a 32 de competitori, jumatate femei, jumatate barbati, fiecaretaraavand dreptul de a alinia cate 2 reprezentanti de fiecare sex. Zece sarituri sunt impuse de catre juriu si regulile competitiei, acestea dispunand de un grad ridicat de varietate, incluzand sarituri duble si rasuciri spectaculoase si chiar rasuciri triple. Control, tehnica, executie, grad de dificultate, timp, toate aceste criterii vor conta pentru nota finala.

Ciclismul BMX si-a facut debutul ca sport olimpic in cadrul competitei de laBeijingdin anul 2008. Sportul isi gaseste originile undeva la inceputul anilor '60, cand Statele Unite incepeau sa imbratiseze motocrosul cu adevarat. Versiunea pe motor a acestei competitii este una deosebit de impresionanta datorita bicicletelor BMX folosite. Acestea au o singura viteza si o singura frana, iar diametrul rotilor este de circa 50 de centimetri. Anul acesta vor participa 32 de barbati si 16 femei, cate trei barbati si doua femei din fiecaretaraparticipanta. Pista special construita pentru aceasta proba are 400 de metri lungime si este plasata langa velodromul din nordul Satului Olimpic din Londra. Cursele se vor desfasura in aer liber, iar rampele vor avea 8 metri inaltime. O cursa va dura circa 40 de secunde.


Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 43867 ori.



Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.


Cine are nevoie de suplimente alimentare?

4 Martie 2024

Suplimentele alimentare pot fi de ajutor in anumite situatii.

Sunt sigur ca la un moment dat te-ai intrebat si tu daca e cazul sa iei suplimente alimentare, daca iti fac bine sau din contra, daca sunt sigure si ce anume ar trebui sa alegi?

In acest clip iti voi spune de ce este nevoie de suplimente si cum functioneaza ele pe langa o alimentatie sanatoasa.




Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA? CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA?
Din pacate, prea multa lume are tendinta de a se ...
TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA
Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...


TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014 TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014
Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...
ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE
Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...


Alte articole despre Antrenament






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii