Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam PIZZA
ASCULTA-TI STOMACUL!
SPORTURI NOI LA OLIMPIADA LONDRA 2012
Valori nutritionale produse zaharoase
ESTI IN FORMA?


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole ARDE GRASIMEA EFICIENT
KICKBOXING IN APA
CEAIUL CU GHEATA
MINUNI ALE TEHNICII, AJUTOR PENTRU PACIENTI
PASTE CARBONARA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Totul despre DIETA NORDICA Fierbinte
Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda....
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Slabire » RELATIA MAMA-COPIL SI OBEZITATEA

RELATIA MAMA-COPIL SI OBEZITATEA


RELATIA_MAMACOPIL_SI_52482.jpgUn articol publicat acum ceva vreme pe acest site vorbea despre legatura dintre boli si viata dinaintea nasterii, aruncand o lumina asupra naturii acestei legaturi si a importantei acesteia in dezvoltarea ulterioara a copilului. Acest articol tinde sa duca lucrurile ceva mai departe, ca urmare a unor cercetari care au fost realizate de specialisti si care ne vorbesc despre calitatea relatiei emotionale dintre mama si copil, calitate ce e probabil sa afecteze sansele ca acel copil sa devina obez in timpul adolescentei.

Cercetatorii au analizat datele privind caracteristicile relatiei dintre mame si copii lor in timpul primilor ani de viata (in SUA). Cu cat aceasta relatie este mai slaba din punct de vedere calitativ in ceea ce priveste stabilitatea si siguranta emotionala a copilului si sensibilitatea mamei, cu atat creste riscul ca un copil sa devina obez in jurul varstei de 15 ani, potrivit analizei respective.

Mai mult, s-ar parea ca printre copiii care au inregistrat unele dintre cele mai scazute raporturi emotionale cu mamele lor, mai mult de un sfert au devenit obezi in adolescenta, in comparatie cu un procent de 13% dintre adolescentii care au stabilit legaturi mai stranse cu mamele lor. Aceste descoperiri vin de fapt sa puna in oglinda cercetari anterioare care au aratat faptul ca pana in jurul varstei de 4 ani si jumatate, acei copii care nu au reusit sa se bucure de relatii emotionale stabile alaturi de mamele lor si-au amplificat riscul de obezitate. Putem sa ne referim aici la situatia in care mamele sunt nevoite sa se intoarca la serviciu din al doilea an de viata al copilului, de mamele care sunt nevoie sa treaca granite pentru a munci in strainatate si pentru a le asigura micutilor lor un trai mai bun, sau de alte soiuri de scenarii care ar putea sa pericliteze relatia mama-copil (daca ar fi sa ne referim la cazurile autohtone) . Copiii crescuti de bunici nu sunt putini, si, adesea, acestia ajung sa isi priveasca bunica pe post de mama, tocmai din cauza lipsei acestei afectiuni si prezente directe in viata copilului. Cazurile in care parintii prea ocupati angajeaza bone care preiau majoritatea indatoririlor unei mame si mame care isi vad copii 2 ore pe seara nu sunt nici ele raritati. Mai mult, mamele tinere care nu erau pregatite sa aduca pe lume un copil ar putea de asemenea sa intampine dificultati in stabilirea unor legaturi sanatoase din punct de vedere emotional cu micutii lor. Toate acestea pot conduce cu siguranta la ceva dezechilibre emotionale si la rezultatele cerecetarilor de care vorbeam ceva mai devreme.

In plus, trebuie sa ne legam aici, bineinteles, de acele zone ale creierului care sunt responsabile cu controlul asupra emotiilor si stresului si care se ocupa de asemenea cu echilibrul energiei si al apetitului - toate acestea ar putea sa lucreze impreuna pentru a influenta posibilitatea ca un copil sa devina obez. Totusi, in loc ca intreaga vina sa fie aruncata asupra parintilor si punand putin la o parte gandurile indreptate spre diete si exercitii, trebuie gasite maniere eficiente de imbunatatire a legaturii mama-copil. Este posibil ca obezitatea infantila sa fie influentata de anumite interventii care incearca sa imbunatateasca legatura dintre mame si copii, in loc sa se concentreze doar asupra activitatilor copiilor si asupra dietei acestora. Acea sensibilitate pe care o mama este capabila sa o afiseze atunci cand interactioneaza cu micutul ei poate fi influentata de factori pe care mama nu ii poate controla intotdeauna. Asadar, trebuie gasita o maniera de a controla mai bine aceste interactiuni si de a tine sub control acesti factori.

Studiul a fost realizat pe 977 de subiecti care au participat la Studiul Dezvoltarii Tinerilor si al Ingrijirii Copiilor, parte a proiectului Institutului National de Sanatatea Copilului si a Dezvoltarii Umane Eunice Kennedy Shriver. Familii care traiau in 9 state americane diferite au fost atent monitoriozate, iar una din conditiile principale pe care aceste familii au trebuit sa le indeplineasca pentru a face parte din studiu se referea la anul nasterii copiilor, care trebuia sa fie 1991. Observatori specializati au analizat cu atentie sensibilitatea maternala si atasamentul copiilor urmarind interactiunile dintre mame si copii lor in 3 stagii diferite ale vietii acestora din urma, respectiv, la varstele de 15, 24 si 36 de luni.

Mamele au fost intruite sa se joace cu copii lor in timp ce anumite aspecte particulare ale comportamentului mamelor erau atent studiate; respectul pemntru autonomia copilului, sprijinul oferit acestora, semnele de ostilitate , toate au fost atent monitorizate, inclusiv aspectele despartirilor si reuniunilor dintre mame si copii. Acei copii care isi privesc parintii ca si elementele lor de siguranta care le permit sa exploreze locuri noi, sa se simta confortabil in prezenta altor oameni si care pot sa isi pastreze calmul in situatii de stres sunt considerati copii atasati elementului de siguranta. In tabara opusa ii gasim pe acei micuti care simt nevoia sa raspunda cu teama, anxietate sau nervozitate in prezenta unor personae, lucruri sau locuri necunoscute.

Cercetatorii au desemnat un anumit numar de puncte fiecaruia dintre aceste stagii diferite prin care treceau acesti copii; mai mult, le-au fost calculati indicii masei corporale pe baza inaltimii si a greutatii in jurul varstei de 15 ani, care apoi au fost repartizati in functie de sexul si varsta copiilor, dar si pe alte rezultate cre au fost atent adunate in cadrul unor fise individuale. 24,7% din copii au fost raportati avand o relatie saraca din punct de vedere calitativ cu mamele lor; prevalenta obezitatii adolescentine fiind de 26.1 dintre acei copii care au raportat cele mai slabe relatii mama-copil. Scorurile si procentajele au fost mult mai scazute in ceea ce-i priveste pe acei copii care au avut relatii stabile din punct de vedere emotional cu mamele lor in copilarie.

Cercetari si mai amanuntite vor continua sa ne arate cum anume pot sa fie imbunatatite aceste relatii mama-copil, influentand astfel creierul sa transmita semnale diferite, care sa impiedice riscul de obezitate adolescentina.



Alexandra Igna

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 37945 ori.



Totul despre DIETA NORDICA

19 Septembrie 2023

Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.

De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.


Beneficiile pentru sanatate ale cireselor

11 Septembrie 2023

Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.


Gustari de luat la drum

28 August 2023

Pentru ca teleportarea inca nu e disponibila, vacantele inseamna si drumuri.

Ca sa ajungi la destinatia mult-dorita, e nevoie sa iei masina, avionul, trenul, autobuzul.

Daca pleci in concediu si ai de facut ore intregi pana acolo, ti-am pregatit o lista cu gustari sanatoase si practice pentru drum.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

PATRU ASPECTE ALE SLABIRII FARA STRES PATRU ASPECTE ALE SLABIRII FARA STRES
Te rastesti la colegi fara nici un motiv. Te simti ...
ALIMENTE CU PUTINE CALORII ALIMENTE CU PUTINE CALORII
Nisa alimentelor cu calorii negative se dezvolta incontinuu si multi ...


SECRETELE SLABIRII EFICIENTE SECRETELE SLABIRII EFICIENTE
Stii cum ar trebui sa scazi in greutate: mananci mai ...
13 LUCRURI PE CARE NU LE STIAI DESPRE GREUTATE 13 LUCRURI PE CARE NU LE STIAI DESPRE GREUTATE
1. Este intr-adevar determinata genetic Cind cercetatorii au descoperit-o pentru ...


Alte articole despre Slabire






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 3 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii