Sunteti aici :: Slabire » PLANUL TAU DE SCADERE IN GREUTATE
PLANUL TAU DE SCADERE IN GREUTATE
Ati incercat sa pierdeti din greutate si sinteti frustrati. Poate ati cumparat o carte de exercitii care promite slabire semnificativa imediat, dar e complicat si ati renuntat. Poate insistati ca prietenii vostri slabi maninca mai mult decit voi, dar ei nu se ingrasa. Ei au "un metabolism mai activ" decit voi. Va ginditi ca e ca si cum aerul pe care-l respirati se transforma in grasime in jurul mijlocului de cite ori inhalati. Aveti dreptate despre cel putin un lucru. Prietenii vostri slabi s-ar putea sa arda caloriile mai eficient decit voi. Cit de mult mincati nu determina in sine slabire sau ingrasare. Si studiile confirma de fapt ca cei mai multi oameni supraponderali nu maninca mai mult decit cunostintele lor de greutate normala. Asta inseamna ca greutatea este determinata de altceva decit de cit de multa mincare mincati.
Pentru voi este descris in continuare un program de scadere in greutate pe termen lung.
In timp ce multe programe de dieta si exercitii au o baza stiintifica si rezulta cel putin in slabire pe termen scurt, acest program subliniaza simplitatea, angajarea cu timp putin dar pe durata mai lunga, si o slabire mai sanatoasa.
Hai sa ne uitam la cele patru variabile care constituie ecuatia slabirii si ingrasarii si cum sa inclinam ecuatia in favoarea voastra. Simplificind, daca va ingrasati, mincati mai multe calorii decit foloseste corpul vostru. Daca va mentineti aceeasi greutate, caloriile care intra si caloriile care ies sint in echilibru. Sint la fel. Pentru a slabi trebuie sa preluati mai putine calorii decit arde corpul vostru.
Ati auzit asta de un milion de ori, dar ecuatia "calorii intra, calorii ies" nu este asa de simpla cum multi oameni au fost convinsi sa creada. Stiti din ce este alcatuita partea "calorii intra" a ecuatiei. Sint piinea prajita si cafeaua voastra de dimineata, marul de la ora 10, carnea si salata de la prinz, sucurile, iaurtul vostru de dupa-amiaza, bomboanele de ciocolata din bomboniera colegului, pizza cu copiii, si inghetata de la miezul noptii. Este tot ce mincati intr-o zi. Ce inseamna "calorii ies" este ceva mai complicat, dar este extrem de important. Este suma totala a tuturor caloriilor arse intr-o zi prin 3 procese diferite:
1. Metabolismul de repaus: aproximativ 60-75 procente din totalul caloriilor pe care le ardeti intr-o zi vin din simpla mentinere a tesuturilor corpului cind este in stare de repaus. 75 de procente! Cind se spune ca oamenii au metabolism ridicat sau scazut, despre acesta este vorba. Ginditi-va la asta pentru o secunda. Corpul vostru arde majoritatea caloriilor cind sta doar, deci este in interesul vostru sa va transformati corpul intr-o masina de ars grasimi.
2. Activitatea fizica: 15-30 de procente din caloriile pe care le folositi zilnic vin din exercitiul formal sau nu, sau miscare. Cu alte cuvinte, sedintele de la clubul de sport sau alergatul combinate cu activitatile zilnice ca urcatul scarilor, datul cu aspiratorul si adusul copiilor in casa.
3. Efectul termic al mincarii: aproximativ 10 procente din caloriile voastre zilnice sint necesare pentru a digera, converti, si depozita ceea ce mincati.
Aveti 4 variabile cu care sa lucrati in ecuatia greutatii voastre: cit de mult mincati, cit de mult va miscati, cit de mult ardeti in repaus, si cit de mult ardeti in digestie si depunere.
Iata pe ce trebuie sa va concentrati pentru cea mai eficienta slabire:
In primul rind, cit de mult mincati. Nu e nici o indoiala ca, caloriile pe care le consumati conteaza la greutatea pe care o aveti. Dar in ultimii 100 de ani consumul de calorii pe cap de locuitor a scazut cu aproximativ 400 de calorii pe zi. Daca ingerarea caloriilor ar determina greutatea te-ai astepta sa cintarim o fractie astazi din ceea ce am cintarit in primii ani 1900. In schimb, sintem mai grei si mai grasi.
Lectia aici este ca inactivitatea, nu dieta, a jucat cel mai mare rol in grasimea noastra colectiva.
In al doilea rind, metabolismul de repaus. Acesta e foarte important. Cum poti arde mai multe calorii in mod continuu, indiferent daca lucrezi in gradina sau dormitezi intr-un hamac? Creste cantitatea de tesut activ din corp, si anume muschii. Grasimea este un tesut care nu necesita intretinere. Doar sta acolo, aratind gras, si nu-ti cere mare lucru. Dar ceea ce vrei este tesut care se intretine greu.
Musculatura arata dragut si necesita constant calorii. Cu cit ai mai multi muschi, cu atit vei arde mai multe calorii pe zi. Cardio ajuta, desigur. Chiar si fara dezvoltarea muschilor suplimentari, creste metabolismul. Intr-un studiu, un program de exercitiu aerobic de 8 saptamini a crescut metabolismul de repaus cu 10 procente, chiar fara nici o schimbare a cantitatii de muschi.
Slabirea numai prin dieta de obicei rezulta intr-o pierdere a tesutului muscular si scadere a ratei metabolismului de repaus.
In al treilea rind, activitatea fizica. Cind pierzi o jumatate de kilogram de tesut (in afara de pierderea de apa), acea jumatate de kilogram poate fi din grasime, din tesut slab ca cel muscular, sau dintr-o combinatie a celor doua. Cind pierzi greutate doar prin dieta, un procent mai mare din pierdere va fi din muschi decit daca pierzi greutate printr-o combinatie de reducere modesta a caloriilor si activitate fizica.
Un studiu de pionierat s-a uitat la efectele dietei singure, exercitiului singur, sau o combinatie a ambelor. Trei grupe de femei au tinut o dieta cu un deficit de 500 de calorii pe zi timp de 16 saptamini. Toate grupele au pierdut aproximativ aceeasi greutate- 5 kilograme. Dar in timp ce grupul care a tinut doar dieta a pierdut aproximativ 1,25 kilograme de muschi si 4,25 kilograme de grasime, grupul care a exersat doar a cistigat 1 kilogram de muschi si a pierdut aproape 6 kilograme de grasime. Grupul cu combinatia a cistigat aproximativ o jumatate de kilogram de muschi.
Scaderea in greutate nu este egala automat cu pierderea grasimii. (Poti pierde muschi!)
In al patrulea rind, efectul termic al mincarii. In timp ce majoritatea greutatii cistigate sau pierdute nu e determinata de aceasta variabila, efectul termic al mincarii poate face diferenta pe termen lung in controlul greutatii. Unu, micul dejun creste metabolismul de repaus cu aproape 10 procente. Doi, exercitiul dupa o masa creste efectul termic al mincarii, in multe cazuri, de aproape doua ori. Asta inseamna ca, caloriile pe care le arzi din mincare sint crescute daca exersezi dupa masa.
Iata in continuare recomandari rezonabile, cu baza stiintifica, pentru pierderea grasimii care iau in considerare angajarea voastra ca timp si efort:
1. Scadeti numarul de calorii pe care le consumati cu o cantitate modesta- aproximativ 250-500 de calorii pe zi. Faceti asta fie prin inlaturarea unui aliment obisnuit, fie prin taierea marimii portiei voastre obisnuite cu tot ce mincati cu aproximativ 10-20 de procente. Puteti sa o faceti dupa ochi. Dar orice ati face, mincati neaparat micul dejun.
2. Exersati formal timp de 20-30 de minute 6 zile pe saptamina. Faceti antrenament de rezistenta (greutati, flotari, genoflexiuni, etc.) si antrenament de anduranta (mers, alergare, ciclism, etc.) in zile alternative. Antrenamentul de rezistenta trebuie sa includa aproape 20 de seturi de exercitii constind in 8-12 repetitii pina la oboseala. Acestea pot fi 20 de exercitii diferite, 2 seturi de 10 exercitii diferite, sau 3 seturi de 7 exercitii diferite. Activitatea aerobica trebuie sa fie la o intensitate moderata spre moderat-crescuta. Fortati-va sa mergeti mai repede, kickbox mai tare sau sa mergeti pe bicicleta mai repede oricind puteti.
3. Daca corpul vostru poate suporta, exersati curind dupa ce mincati o masa- in timp de aproximativ o ora.
Poate nu veti vedea pierderea de 2-3 jumatati de kilogram pe saptamina pe care le promoveaza alte programe, dar ginditi-va la asta ca la o diploma de merit. Greutatea voastra nu va fi bazata pe greutatea apei sau pierderea de proteine, ci mai curind pe pierderea de grasime si metabolismul crescut care vor sustine pierderea in greutate. Angajati-va 6 luni la acest mod de viata si apoi apreciati rezultatele. Veti fi placut impresionati.
Acest articol a fost vizualizat de 54829 ori.
Secretul oaselor puternice
7 Octombrie 2024Pentru a avea oase puternice si sănătoase, este important să urmezi câteva reguli esențiale:
Consumă alimente bogate în calciu și vitamina D - Calciul întărește oasele, iar vitamina D ajută organismul să absoarbă acest mineral. Include în dietă lactate, pește gras, migdale și legume verzi.
Fă mișcare regulată – Exercițiile fizice de impact, cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau ridicarea greutăților, stimulează întărirea oaselor.
Evită fumatul și consumul excesiv de alcool – Ambele obiceiuri slăbesc densitatea osoasă și cresc riscul de osteoporoză.
Menține un stil de viață echilibrat – Somnul suficient și evitarea stresului contribuie la sănătatea generală a organismului, inclusiv a oaselor.
Prin combinarea unei alimentații corecte, a exercițiilor fizice și a obiceiurilor sănătoase, poți menține oase puternice și rezistente.
Am o surpriza pentru tine: cu codul "DRDamian15" ai reducere 15% la comanda produsului D3 + K2 MK7 Duo Lipozomal, pe site - https://www.cosmopharm.eu
Beneficiile vinului rosu
1 Octombrie 2024Vinul roșu, consumat cu moderație, are numeroase beneficii pentru sănătate datorită antioxidanților, cum ar fi resveratrolul. Acesta ajută la protejarea inimii prin reducerea riscului de boli cardiovasculare și îmbunătățirea circulației sângelui.
De asemenea, poate contribui la creșterea nivelului de colesterol „bun” (HDL) și la protejarea vaselor de sânge. Polifenolii din vinul roșu au proprietăți antiinflamatoare și pot ajuta la prevenirea bolilor degenerative. Totuși, este important să fie consumat cu moderație, deoarece excesul poate avea efecte negative asupra sănătății.
Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii?
9 Septembrie 2024Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui stil de viață sănătos. Acestea permit utilizatorilor să își monitorizeze aportul zilnic de calorii, macronutrienți și micronutrienți, facilitând atingerea obiectivelor de pierdere în greutate, menținere sau creștere în masă musculară.
De obicei, aplicațiile oferă baze de date extinse cu alimente, inclusiv produse de branduri populare, și permit adăugarea manuală a alimentelor consumate. Prin oferirea unui feedback în timp real, utilizatorii pot ajusta cantitățile și tipurile de alimente pentru a se încadra în obiectivele stabilite.
Indelung dezbatute pentru "rolul" lor de a rotunji siluete si ...
Esti atent la alimentele din meniul tau, calculezi numarul de ...
Credeai ca nu poti castiga lupta impotriva cantarului decat urmand ...