Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CSID - Alimente benefice pentru copilul tau, dar nu si pentru tine
SECRETELE MERSULUI LA SALA
Ridicarea alternativa a bratelor in fata, cu gantere
CSID - Excesul de zahar este periculos
Oferta sarbatori 2011


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole LUPTA CU KILOGRAMELE IN PLUS
FAZELE INTRARII IN FORMA
Stretching - antebrate - exercitii set 2
IG MIC
Adductia picioarelor la aparat
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată Fierbinte
Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Slabire » RELATIA MAMA-COPIL SI OBEZITATEA

RELATIA MAMA-COPIL SI OBEZITATEA


RELATIA_MAMACOPIL_SI_52482.jpgUn articol publicat acum ceva vreme pe acest site vorbea despre legatura dintre boli si viata dinaintea nasterii, aruncand o lumina asupra naturii acestei legaturi si a importantei acesteia in dezvoltarea ulterioara a copilului. Acest articol tinde sa duca lucrurile ceva mai departe, ca urmare a unor cercetari care au fost realizate de specialisti si care ne vorbesc despre calitatea relatiei emotionale dintre mama si copil, calitate ce e probabil sa afecteze sansele ca acel copil sa devina obez in timpul adolescentei.

Cercetatorii au analizat datele privind caracteristicile relatiei dintre mame si copii lor in timpul primilor ani de viata (in SUA). Cu cat aceasta relatie este mai slaba din punct de vedere calitativ in ceea ce priveste stabilitatea si siguranta emotionala a copilului si sensibilitatea mamei, cu atat creste riscul ca un copil sa devina obez in jurul varstei de 15 ani, potrivit analizei respective.

Mai mult, s-ar parea ca printre copiii care au inregistrat unele dintre cele mai scazute raporturi emotionale cu mamele lor, mai mult de un sfert au devenit obezi in adolescenta, in comparatie cu un procent de 13% dintre adolescentii care au stabilit legaturi mai stranse cu mamele lor. Aceste descoperiri vin de fapt sa puna in oglinda cercetari anterioare care au aratat faptul ca pana in jurul varstei de 4 ani si jumatate, acei copii care nu au reusit sa se bucure de relatii emotionale stabile alaturi de mamele lor si-au amplificat riscul de obezitate. Putem sa ne referim aici la situatia in care mamele sunt nevoite sa se intoarca la serviciu din al doilea an de viata al copilului, de mamele care sunt nevoie sa treaca granite pentru a munci in strainatate si pentru a le asigura micutilor lor un trai mai bun, sau de alte soiuri de scenarii care ar putea sa pericliteze relatia mama-copil (daca ar fi sa ne referim la cazurile autohtone) . Copiii crescuti de bunici nu sunt putini, si, adesea, acestia ajung sa isi priveasca bunica pe post de mama, tocmai din cauza lipsei acestei afectiuni si prezente directe in viata copilului. Cazurile in care parintii prea ocupati angajeaza bone care preiau majoritatea indatoririlor unei mame si mame care isi vad copii 2 ore pe seara nu sunt nici ele raritati. Mai mult, mamele tinere care nu erau pregatite sa aduca pe lume un copil ar putea de asemenea sa intampine dificultati in stabilirea unor legaturi sanatoase din punct de vedere emotional cu micutii lor. Toate acestea pot conduce cu siguranta la ceva dezechilibre emotionale si la rezultatele cerecetarilor de care vorbeam ceva mai devreme.

In plus, trebuie sa ne legam aici, bineinteles, de acele zone ale creierului care sunt responsabile cu controlul asupra emotiilor si stresului si care se ocupa de asemenea cu echilibrul energiei si al apetitului - toate acestea ar putea sa lucreze impreuna pentru a influenta posibilitatea ca un copil sa devina obez. Totusi, in loc ca intreaga vina sa fie aruncata asupra parintilor si punand putin la o parte gandurile indreptate spre diete si exercitii, trebuie gasite maniere eficiente de imbunatatire a legaturii mama-copil. Este posibil ca obezitatea infantila sa fie influentata de anumite interventii care incearca sa imbunatateasca legatura dintre mame si copii, in loc sa se concentreze doar asupra activitatilor copiilor si asupra dietei acestora. Acea sensibilitate pe care o mama este capabila sa o afiseze atunci cand interactioneaza cu micutul ei poate fi influentata de factori pe care mama nu ii poate controla intotdeauna. Asadar, trebuie gasita o maniera de a controla mai bine aceste interactiuni si de a tine sub control acesti factori.

Studiul a fost realizat pe 977 de subiecti care au participat la Studiul Dezvoltarii Tinerilor si al Ingrijirii Copiilor, parte a proiectului Institutului National de Sanatatea Copilului si a Dezvoltarii Umane Eunice Kennedy Shriver. Familii care traiau in 9 state americane diferite au fost atent monitoriozate, iar una din conditiile principale pe care aceste familii au trebuit sa le indeplineasca pentru a face parte din studiu se referea la anul nasterii copiilor, care trebuia sa fie 1991. Observatori specializati au analizat cu atentie sensibilitatea maternala si atasamentul copiilor urmarind interactiunile dintre mame si copii lor in 3 stagii diferite ale vietii acestora din urma, respectiv, la varstele de 15, 24 si 36 de luni.

Mamele au fost intruite sa se joace cu copii lor in timp ce anumite aspecte particulare ale comportamentului mamelor erau atent studiate; respectul pemntru autonomia copilului, sprijinul oferit acestora, semnele de ostilitate , toate au fost atent monitorizate, inclusiv aspectele despartirilor si reuniunilor dintre mame si copii. Acei copii care isi privesc parintii ca si elementele lor de siguranta care le permit sa exploreze locuri noi, sa se simta confortabil in prezenta altor oameni si care pot sa isi pastreze calmul in situatii de stres sunt considerati copii atasati elementului de siguranta. In tabara opusa ii gasim pe acei micuti care simt nevoia sa raspunda cu teama, anxietate sau nervozitate in prezenta unor personae, lucruri sau locuri necunoscute.

Cercetatorii au desemnat un anumit numar de puncte fiecaruia dintre aceste stagii diferite prin care treceau acesti copii; mai mult, le-au fost calculati indicii masei corporale pe baza inaltimii si a greutatii in jurul varstei de 15 ani, care apoi au fost repartizati in functie de sexul si varsta copiilor, dar si pe alte rezultate cre au fost atent adunate in cadrul unor fise individuale. 24,7% din copii au fost raportati avand o relatie saraca din punct de vedere calitativ cu mamele lor; prevalenta obezitatii adolescentine fiind de 26.1 dintre acei copii care au raportat cele mai slabe relatii mama-copil. Scorurile si procentajele au fost mult mai scazute in ceea ce-i priveste pe acei copii care au avut relatii stabile din punct de vedere emotional cu mamele lor in copilarie.

Cercetari si mai amanuntite vor continua sa ne arate cum anume pot sa fie imbunatatite aceste relatii mama-copil, influentand astfel creierul sa transmita semnale diferite, care sa impiedice riscul de obezitate adolescentina.



Alexandra Igna


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 41307 ori.



Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată

25 Noiembrie 2024

Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.

Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.

Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.


Mic ghid de inlocuiri alimentare

18 Noiembrie 2024

Alegerile alimentare sănătoase joacă un rol esențial în menținerea sănătății și a stării de bine. O dietă echilibrată, bogată în fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase, oferă nutrienții necesari pentru energie și funcționare optimă a organismului.

Consumarea unei varietăți de alimente ajută la prevenirea deficiențelor nutriționale, iar limitarea zahărului, a grăsimilor trans și a alimentelor procesate poate reduce riscul de boli cronice, cum ar fi diabetul sau bolile de inimă. Alegerea porțiilor adecvate și hidratarea corectă completează un stil de viață sănătos, contribuind la un corp și o minte în formă optimă.


Cum previi degradarea creierului?

4 Noiembrie 2024

Menținerea sănătății creierului este esențială pentru o viață activă și echilibrată. Printre cele mai eficiente metode se numără o alimentație sănătoasă, somnul adecvat, activitatea fizică regulată și stimularea mentală continuă.

O dietă bogată în antioxidanți, acizi grași omega-3 și vitamine (cum ar fi vitamina B și E) sprijină funcțiile cognitive. Somnul de calitate ajută la consolidarea memoriei și la regenerarea celulară, iar exercițiile fizice îmbunătățesc circulația sângelui către creier, contribuind la o mai bună funcționare cognitivă. De asemenea, activitățile precum cititul, puzzle-urile, învățarea unei limbi noi sau practicarea unui hobby pot stimula creierul și pot preveni declinul cognitiv.

Menținerea unei vieți sociale active și gestionarea stresului prin tehnici de relaxare, precum meditația, sunt, de asemenea, importante pentru sănătatea mentală.


Articole din aceeasi categorie

CUM DEPASIM FAZA DE PLATOU IN CURELE DE SLABIRE?
Oricine a trecut printr-un program de scadere in greutate (prin ...
CUM SA ARZI 300 DE KILOCALORII IN 30 DE MINUTE
Pentru toti cei care lupta din greu cu startul adipos ...


OBEZ VS. OBEZA
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca barbatii si femeile nu ...
REGIMURILE DE SLABIRE CU PUTINI CARBOHIDRATI
In zilele noastre sunt la mare moda unele regimuri alimentare ...


Alte articole despre Slabire






Pagina 11 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii