Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam UMERII
CUM NE ANTRENAM VARA ACEASTA
Extensia soldului la cablu
EXERCITII PENTRU SOLDURI - SCAPA DE COLACEI!
ANTRENAMENTELE SCURTE SI INTENSE "ARD" MAI MULTE CALORII


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole SUFERI DE TULBURARI OBSESIV-COMPULSIVE?
SUCCES DAY, FLP 2007
Alimentatia copiilor (emisiune la tv6.ro)
Alimentatia si cresterea in greutate
ANTRENAMENTUL DE PRIMAVARA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Ce mananci ca sa previi osteoporoza Fierbinte
Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Slabire » DIABETUL LA COPII

DIABETUL LA COPII


DIABETUL_LA_COPII_5919.jpgNumarul copiiilor romani depistati cu diabet zaharat, chiar si de tipul 2, a crescut ingrijorator de mult. Insa, una dintre cele mai grave probleme este aceea, ca boala apare inca de la o varsta foarte mica, lucru care ar trebui sa ridice semne de intrebare atat parintilor, cat si tinerilor.


Cu totii stim ca diabetul este o boala in care zaharul din sange ajunge la valori anormale. Acest lucru se intampla din cauza lipsei partiale de insulina, hormonul fiind produs de catre pancreas. In diabetul care apare la copii si tineri, productia de insulina este scazuta, iar acestia se simt deseori slabiti, avand nevoie de tratament cu insulina. O alta cauza care duce la aparitia diabetului este obezitatea, care si in randul copiilor sau a adolescentilor este destul de ridicata. Totul merge in cerc: o alimentatie nesanatoasa a unui copil duce la obezitatea acestuia, care are ca efect aparitia diabetului. Odata ce diabetul s-a instalat in corpul copilului dumneavoastra, trebuie sa fiti constienti ca problemele nu se vor opri aici. Oamenii care au diabet sufera de cele mai multe ori de hipertensiune si anual trebuie sa mearga la un control oftalmologic.


Obezitatea - cauza principala


Nu mereu suntem atenti la ceea ce ne spun specialistii, tocmai de aceea ajungem uneori in situatii fara iesire. Potrivit acestora, numarul tinerilor cu diabet a crescut cu 15%, insa se prevede ca pana in anul 2030, numarul acestora va creste chiar si cu 50%. Alarmant, cand stai si te gandesti ca acel copil va fi nevoit o viata intreaga sa isi poarte de grija mai mult ca deobicei. Tin sa mentionez ca cele mai afectate sunt persoanele obeze, care au o alimentatie ridicata in grasimi si carbohidrati sau care au rude de gradul I cu diabet.

Salveaza-ti copilul


Si totusi, cum puteti sa va feriti copiii de aceasta boala? Cel mai bine ar fi sa ii oferiti sansa de a face cat mai mult sport, cel putin de doua ori pe saptamana. De asemenea, o alimentatie sanatoasa este indicata unui copil, si nu numai, ceea ce inseamna renuntarea la mancarurile grase si totodata la cele dulci, mai ales in cantitati mari. Si, bineinteles, sa nu uitati de fructele si legume proaspete, mai ales ca vine vara si le gasim atat in piete, cat si in propriile gospodarii. Daca vreti ca propriul copil sa fie sanatos, respectati aceste mici reguli, care, vor avea un efect benefic. Totusi, o monitorizare permanenta a glicemiei pentru a putea reactiona cand nivelul glicemiei este anormal, ar fi indicate atat pentru copil, cat si pentru dumneavoastra.


Chipsurile duc la aparitia diabetului


De cate ori le-ati cumparat copiiilor dumneavostra chipsuri, fie ca sunt pline de "surprize", fie ca le face placere sa le manance? Probabil de prea multe ori ca sa va mai aduceti aminte. Insa, v-ati gandit vreodata si ce efecte au acestea? Oricat de bune ar fi la gust, acestea sunt periculoase pentru organism. Chipsurile contin sute de calorii si coloranti chimici, care in timp pot duce la obezitate, diabet si chiar cancer. Totodata, acestea creaza deficienta de concentrare la copii. Aceste produse au o densitate energetica de peste 500 de kilocalorie la suta de grame, chiar mai mult decat are cartoful. Specialistii recomanda sa renuntam la astfel de "mancaruri", care ne tin uneori loc de masa de pranz.


Primele simptome ale bolii


La copiii mici, cea mai frecventa forma de diabet este cea de tip I, insulino-dependenta. In aceste cazuri, copilul trebuie sa faca injectii cu insulina pentru a-si mentine glicemia sub control. Exista cateva semne dupa care v-ati putea da seama ca este posibil ca aceasta boala sa se fi instalat in corpul copilului dumneavoastra. Ar trebui sa va alarmeze setea excesiva a acestora, senzatiile mult prea dese de oboseala si urinatul frecvent. Daca recunoasteti aceste simptome, duceti copilul la un diabetolog sau la medicul de familie.


Dieta diabeticilor


Dieta este de multe ori un element constant al tratamentului, iar pentru unele forme de boala poate reprezenta singurul element terapeutic. Asa cum exista si o vorba din popor, "adevaratele medicamente sunt alimentele sanatoase". Cu toate acestea, nu foarte multi oameni bolnavi de diabet reusesc sa tina un regim dietetic, care este indicat pentru o astfel de boala. In cazul diabetului, alimentele interzise sunt: mierea, zaharul, prajiturile, stafide, curmale, prune uscate, plus alimentele care au un continut ridicat de glucide. In schimb, alimentele premise sunt cu adevarat sanatoase: legumele verzi, usturoiul, morcovii, telina, sfecla, rosiile, vinetele, varza, ardeiul, carnea si produsele lactate. Exista si unele alimente care mai sunt premise, insa cu limita: mazare boabe, orez, paine alba, cartofi si pastele fainoase. Asadar, obisnuiti-va copiii sa manance sanatos pentru a evita aparitia diabetului.



Beatrice Golondzac

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 49598 ori.



Ce mananci ca sa previi osteoporoza

26 Septembrie 2023

Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore. 


Totul despre DIETA NORDICA

19 Septembrie 2023

Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.

De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.


Beneficiile pentru sanatate ale cireselor

11 Septembrie 2023

Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CE ASCUNDE CRESTEREA IN GREUTATE CE ASCUNDE CRESTEREA IN GREUTATE
Frustrarea de a vedea kilogramele in plus pe cintar, sau ...
SLABESTE CU SEMINTELE DE FLOAREA SOARELUI SLABESTE CU SEMINTELE DE FLOAREA SOARELUI
Indelung dezbatute pentru "rolul" lor de a rotunji siluete si ...


4 TRUCURI PENTRU A ACCELERA ELIMINAREA KILOGRAMELOR IN PLUS 4 TRUCURI PENTRU A ACCELERA ELIMINAREA KILOGRAMELOR IN PLUS
Esti atent la alimentele din meniul tau, calculezi numarul de ...
SOLUTII ORIGINALE PENTRU O SILUETA DE INVIDIAT SOLUTII ORIGINALE PENTRU O SILUETA DE INVIDIAT
Credeai ca nu poti castiga lupta impotriva cantarului decat urmand ...


Alte articole despre Slabire






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii