Sunteti aici :: Slabire » PLATOUL - UNA DIN PROBLEMELE CURELOR DE SLABIRE
PLATOUL - UNA DIN PROBLEMELE CURELOR DE SLABIRE
Un program de slabire poate fi o chestie tare frustranta... In primul rand trebuie sa incepi sa mananci sanatos, adica sa renunti la tonele de ciocolata si fast-food, si sa te orientezi catre legume si fructe, alimente dietetice, mese la ore fixe si portii mai mici. In al doilea rand, trebuie sa incepi sa faci miscare. Si asta nu inseamna sa iesi cu gasca la o bere sau sa butonezi cat e ziua de lunga la calculator, ci sa iesi la alergat in parc sau sa mergi la sala sau si mai bine, ambele variante. In alt treilea rand trebuie sa astepti... Daca esti genul care vrea rezultate peste noapte, probabil ca o sa fii foarte deceptionat. Rabdarea este un aspect foarte important intr-un program de slabire, iar daca vrei rezultate durabile trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare si vointa.
Sa zicem ca ai slabit multumitor pana in acest punct, insa ai ajuns la inevitabilul platou. Practic nu mai scazi in greutate de cateva saptamani si inca esti destul de departe de obiectivul pe care ti l-ai propus. Ce ar fi de facut?
Trebuie sa stii ca facand mereu aceleasi exercitii organsimul tau se adapteaza la acel gen de efort si devine din ce in ce mai eficient. Asta inseamna ca va face miscarile respective cu un consum caloric cat mai redus posibil. Deci antrenamentul tau poate fi considerat ineficient, Intr-o oarecare masura. In acest punct ar trebui sa iei una dintre urmatoarele masuri:
- mareste intensitatea antrenamentelor - adica creste viteza cu care faci exercitiile si redu pauzele dintre serii. Daca antrenamentul dura inainte 60 de minute, acum fa-l sa dureze 45.
- incearca ceva nou - daca pana acum pedalai pentru slabire, acum iesi la alergat, iar daca alergai, treci la sarit coarda sau mergi la inot. Zapaceste-ti organismul si nu-i da posibilitatea sa se obisnuiasca cu un exercitiu.
- fa exercitii cu greutati - daca nu faceai pana acum, este momentul!
- mai adauga o zi de antrenament - chiar si 15-20 minute in plus de efort te pot scoate din faza de platou.
S-ar putea sa te lovesti si de o alta problema. Dupa cateva luni de exercitii cu scopul slabirii, poate vei constata pe cantar ca in loc sa scazi, tu cresti!! Ingrozitor!
Nu e chiar asa de ingrozitor pe cat pare. Mai bine ia cantarul si arunca-l pe fereastra, fiindca el nu iti poate spune cu precizie cat perzi si cat castigi. Te-ai gandit vreodata ca de fapt pierzi din depozitele adipoase, dar castigi masa musculara? Muschii cantaresc mai mult si ocupa mai putin spatiu decat grasimea. De aceea ar trebui sa iti orientezi atentia catre oglinda si catre felul cum iti vin acum hainele. La fiecare 3-4 saptamani masoara-ti circumferintele corpului cu un centimetru de croitorie, in special pieptul, talia, coapsele si bratele. Aici se vad cel mai bine diferentele.
Si daca, totusi constati ca iei in greutate, dar acumuland grasime, atunci analizeaza-ti cu mai multa atentie regimul alimentar, fiindca cu mare probabilitate, acolo este problema.
Dr. Serban Damian
Acest articol a fost vizualizat de 51326 ori.
Cum previi degradarea creierului?
4 Noiembrie 2024Menținerea sănătății creierului este esențială pentru o viață activă și echilibrată. Printre cele mai eficiente metode se numără o alimentație sănătoasă, somnul adecvat, activitatea fizică regulată și stimularea mentală continuă.
O dietă bogată în antioxidanți, acizi grași omega-3 și vitamine (cum ar fi vitamina B și E) sprijină funcțiile cognitive. Somnul de calitate ajută la consolidarea memoriei și la regenerarea celulară, iar exercițiile fizice îmbunătățesc circulația sângelui către creier, contribuind la o mai bună funcționare cognitivă. De asemenea, activitățile precum cititul, puzzle-urile, învățarea unei limbi noi sau practicarea unui hobby pot stimula creierul și pot preveni declinul cognitiv.
Menținerea unei vieți sociale active și gestionarea stresului prin tehnici de relaxare, precum meditația, sunt, de asemenea, importante pentru sănătatea mentală.
Secretul oaselor puternice
7 Octombrie 2024Pentru a avea oase puternice si sănătoase, este important să urmezi câteva reguli esențiale:
Consumă alimente bogate în calciu și vitamina D - Calciul întărește oasele, iar vitamina D ajută organismul să absoarbă acest mineral. Include în dietă lactate, pește gras, migdale și legume verzi.
Fă mișcare regulată – Exercițiile fizice de impact, cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau ridicarea greutăților, stimulează întărirea oaselor.
Evită fumatul și consumul excesiv de alcool – Ambele obiceiuri slăbesc densitatea osoasă și cresc riscul de osteoporoză.
Menține un stil de viață echilibrat – Somnul suficient și evitarea stresului contribuie la sănătatea generală a organismului, inclusiv a oaselor.
Prin combinarea unei alimentații corecte, a exercițiilor fizice și a obiceiurilor sănătoase, poți menține oase puternice și rezistente.
Am o surpriza pentru tine: cu codul "DRDamian15" ai reducere 15% la comanda produsului D3 + K2 MK7 Duo Lipozomal, pe site - https://www.cosmopharm.eu
Beneficiile vinului rosu
1 Octombrie 2024Vinul roșu, consumat cu moderație, are numeroase beneficii pentru sănătate datorită antioxidanților, cum ar fi resveratrolul. Acesta ajută la protejarea inimii prin reducerea riscului de boli cardiovasculare și îmbunătățirea circulației sângelui.
De asemenea, poate contribui la creșterea nivelului de colesterol „bun” (HDL) și la protejarea vaselor de sânge. Polifenolii din vinul roșu au proprietăți antiinflamatoare și pot ajuta la prevenirea bolilor degenerative. Totuși, este important să fie consumat cu moderație, deoarece excesul poate avea efecte negative asupra sănătății.
Indelung dezbatute pentru "rolul" lor de a rotunji siluete si ...
Esti atent la alimentele din meniul tau, calculezi numarul de ...
Credeai ca nu poti castiga lupta impotriva cantarului decat urmand ...