Sunteti aici :: Slabire » O METODA DE "ARS" GRASIMEA
O METODA DE "ARS" GRASIMEA
Multi oameni se plang de lipsa timpului, atunci cand vine vorba de participa la un program regulat de antrenament. Din acest motiv unii mai inventivi au scos casete video, cd-uri sau carti de genul "Scapa de grasime in doar 5 minute de antrenament zilnic". Ceea ce incearca ei sa ofere prin produsele lor este obtinerea unor rezultate in timp scurt si cu mai putin efort.
O metoda simpla de reducere a timpului petrecut in sala este cresterea densitatii antrenamentului. Densitatea este o masura cantitatii de efort raportata la o anumita perioada de timp. Poate ca suna putin complicat, dar va asigur ca nu este. Cresterea densitatii antrenamentului este la indemana oricui, cu ajutorul superseriilor. Majoritatea programelor de antrenament presupun executarea cate unei singure serii odata, dintr-un anume exercitiu, apoi pauza 1-2 minute si reluarea aceluiasi exercitiu. Aceste perioade de pauza consuma o multime de timp. Cu ajutorul superseriilor te vei misca rapid de la un exercitiu la altul, cu foarte putin timp de pauza intre serii. Cu alte cuvinte, in loc sa te odihnesti intre serii, vei face un exercitiu pentru alta grupa musculara.
Superseriile implica executarea a catorva serii din 2 exercitii pentru grupe musculare antagoniste, cum ar fi flexii cu bara pentru biceps si flotari la paralele (pentru triceps). Un set compus este o superserie dedicata aceleiasi grupe musculare (cum ar fi flexii cu bara si flexii alternative cu gantere pentru biceps).
Unul dintre principalele avantaje ale programelor de antrenament ce contin superserii este cresterea ratei metabolice timp de cateva ore dupa antrenament. Sudiile au mai aratat o modificare substratului oxidativ, ceea ce inseamna ca este consumata mai multa grasime. Cercetatorii de la Colorado State University, Kristin Osterberg si Christopher Melby, au studiat un grup de 7 femei tinere (22-35 de ani), toate active din punct de vedere fizic, care s-au antrenat cu greutati de 3-4 ori pe saptamana in completare la programul lor obisnuit de exercitii cardio. Acestea s-au antrenat in felul urmator: au inceput cu impins din culcat 10-15 repetari; fara a se odihni, au trecut la ramat cu bara. Abia apoi au facut o pauza de 2-3 minute. Au repetat superseriile de 4 ori, inainte de a trece la urmatorul exercitiu. Tot antrenamentul a durat 100 de minute si a inclus cateva exercitii de baza, cum ar fi impins de la piept, ramat cu bara, genuflexiuni, presa pentru umeri. Sportivele s-au antrenat ducand ultimele 2 serii pana in punctul de epuizare musculara.
Au fost efectuate masuratori la 16 ore dupa antrenament si s-a constatat ca rata de metabolizare a grasimilor a crescut cu peste 50%. De asemenea, rata metabolismului bazal crescuse cu aproximativ 4%. Cu alte cuvinte, sportivele aveau capacitatea sa arda mai multe calorii si mai multa grasime.
Intr-un studiu similar efectuat pe barbati se constatase ca rata metabolismului bazal era mai mare cu 10% in dimineata urmatoare antrenamentului. Daca pauzele intre serii au fost lasate mai mari, amplificarea metabolismului a fost mai putin pronuntata - in jur de 4,7%. In concluzie, pentru a-ti asigura o crestere a metabolismului bazal, mentine pauzele intre serii cat mai scurte.
Daca esti foarte ocupati si nu ai timp prea mult pentru antrenamente, atunci incearca sa cresti densitatea lor, utilizand superserii. Este o cale foarte simpla de a mari rata metabolica si a arde mai rapid grasime fara a petrece mai mult timp la sala.
Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)
Acest articol a fost vizualizat de 52583 ori.
Totul despre DIETA NORDICA
19 Septembrie 2023
Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.
De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.
Beneficiile pentru sanatate ale cireselor
11 Septembrie 2023
Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.
Gustari de luat la drum
28 August 2023
Pentru ca teleportarea inca nu e disponibila, vacantele inseamna si drumuri.
Ca sa ajungi la destinatia mult-dorita, e nevoie sa iei masina, avionul, trenul, autobuzul.
Daca pleci in concediu si ai de facut ore intregi pana acolo, ti-am pregatit o lista cu gustari sanatoase si practice pentru drum.
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii