Sunteti aici :: Bucatarie » PRAJITURA CU FRUCTE USCATE
PRAJITURA CU FRUCTE USCATE
Ingrediente
fructe uscate taiate marunt 100 g
nuci zdrobite mai mare 80 g
paine de secara 350 g
lapte 1 litru
oua 2
galbenus de ou 1 buc
lichior amaretto 50 ml
biscuiti amaretto/ovaz 80 g
zahar tos 100 g
zahar vanilat 2 lingurite
zahar praf 2-3 linguri
unt 100 g
pesmet 3 linguri
unt pentru uns tava
Mod de preparare
Asezati feliile de paine intr-un castron mai larg.
Fierbeti laptele si turnati-l fierbinte peste feliile de paine. Acestea trebuie sa fie in intregime acoperite de lapte. Lasati la racit. Zdrobiti biscuitii amaretto impreuna cu nucile, in bucati mai mari. Frecati cele 3 galbenusuri cu zaharul vanilat si cu zaharul tos pana obtineti o compozitie cremoasa. Stoarceti painea, sfaramati-o si adaugati-o in compozitie. Adaugati nucile si biscuitii zdrobiti, lichiorul si untul topit. Lichiorul si untul topit se pun alternativ, cate putin, ca uleiul la maioneza. Intre timp, compozitia se bate cu mixerul sau cu o furculita. Bateti albusurile spuma si cand aceasta se tine bine de tel, adaugati spuma in compozitia preparata anterior. Adaugati fructele uscate. Amestecati prin rasturnare.
Ungeti cu unt o tava (20x30cm), tapetati-o cu pesmet si turnati in ea compozitia obtinuta.
Coaceti prajitura la foc potrivit. Lasati-o la racit.
Taiati din hartie 8 benzi cu latimea de 4 - 5cm si lungimea de 40cm. Asezati oblic peste prajitura 4 benzi de hartie, la distanta egala unele de altele. Presarati prajitura cu zahar praf cernut prin sita. Peste acest strat asezati celelalte 4 benzi de hartie, tot oblic, invers fata de primele, la aceeiasi distanta intre ele. Presarati din nou zahar praf cernut.
Eliminati cu atentie benzile de hartie si veti obtine o decorare originala a prajiturii.
Puteti adauga cateva fructe uscate pentru culoare.
Reteta oferita de www.bucataria.net
Compozitie nutritionala pentru 100 g de preparat:

Acest articol a fost vizualizat de 17292 ori.
De ce este important zincul
17 Mai 2022Dupa fier, zincul este al doilea cel mai abundent oligomineral din corp, fiind prezent in toate celulele. Zincul este un mineral necesar organismului uman in cantitati mici, insa este implicat in numeroase procese ce tin de metabolismul celular.
El contribuie la activitatea enzimelor in reactii chimice esentiale, la sinteza proteinelor, cresterea celulelor, vindecarea ranilor, sanatatea pielii, sinteza ADN-ului si functionarea imunitatii.
Goji - consuma acest fruct!
9 Mai 2022Goji este un fruct care a facut senzatie in ultimii ani, fiind parte din categoria asa-ziselor super-alimente, alaturi de kale, acai, chia, spirulina sau alge. Originar din China, acest fruct rosu-aprins a fost promovat insistent pentru proprietatile sale benefice pentru sanatate.
Sunt insa justificate aceste calitati sau nu? Urmareste acest clip ca sa afli raspunsul!
10 obiceiuri pentru o viata sanatoasa
3 Mai 2022Îți propunem 10 obiceiuri pe care le poți integra în activitatea ta de zi cu zi, astfel încât să ai un stil de viață mai echilibrat. Deși sunt destul de simple, îți recomandăm ca pentru început să alegi doar 2-3 și să le pui în practică, pentru a-ți fi mai ușor să te acomodezi cu ele.
Dă-ți timp să le implementezi, nu porni de la premisa că va fi totul perfect de la început și îți vor ieși din prima. Ulterior, după ce acestea ți-au intrat în reflex, poți continua cu altele.

Ingrediente cepe 8 faina 1 lingura unt 50g paine bagheta 1/2 cascaval ras 80g supa de ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii