Sunteti aici :: Bucatarie » SUPA DE CEAPA GRATINATA
SUPA DE CEAPA GRATINATA
Ingrediente
cepe 8
faina 1 lingura
unt 50g
paine bagheta 1/2
cascaval ras 80g
supa de legume 2L
vin alb sec 100ml
lichior de cirese 50ml
ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare
Curatati ceapa, taiati-o marunt si caliti-o in unt amestecat cu putin ulei de masline. Sarati si piperati. Acoperiti vasul in timpul acestei operatiuni care se face la foc mic. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugati faina, amestecati si lasati 1 - 2 minute sa se rumeneasca, apoi turnati 1,5 l din supa de legume, amestecand incontinuu in vas. Adaugati vinul si lichiorul si lasati sa fiarba la foc potrivit, 15 minute. Taiati painea in felii, prajiti-le pe ambele parti. Impartiti supa obtinuta in 4 castroane termorezistente. Puneti in fiecare castron cate 2 - 3 felii de paine prajita, presarate cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Puneti castroanele la cuptor, la foc iute, pana cand cascavalul se rumeneste putin. Presarati piper proaspat macinat in fiecare castron, inainte de servire. Supa de ceapa se serveste fierbinte, in castronul in care a fost preparata.
Reteta oferita de www.bucataria.net
Analiza nutritionala pentru 100 g preparat:
Dr. Serban Damian

Acest articol a fost vizualizat de 14299 ori.
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii