Sunteti aici :: Bucatarie » PRAJITURA CU NUCI
PRAJITURA CU NUCI
Ingrediente
foi
faina 300 g
zahar 120 g
ouã 2
bicarbonat o lingurita
crema
smantana 250 ml
nuci macinate 750 g
zahar pudra 250 g
zahar vanilat 50 g
esenta de rom 50 ml
Mod de preparare
Foile: Se amesteca bine toate ingredientele si se lasa aluatul obtinut la rece, de seara pana dimineata. A doua zi se imparte in trei si se coc trei foi pe dosul tavii.
Crema: Se pun ingredientele la fiert. Se amesteca bine, ca sa nu se prinda de fundul vasului. Se fierbe 15 minute si apoi se lasa la racit. Se adauga esenta de rom cand este aproape rece crema.
Asamblarea: Se umplu foile cu aceasta crema si se pune prajitura in frigider pana a doua zi. Se taie in patrate si se pudreaza cu zahar vanilat.
Compozitie nutritionala pentru 100 g preparat:

Acest articol a fost vizualizat de 15023 ori.
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii