Sunteti aici :: Bucatarie » PRAJITURA CU FRUCTE USCATE
PRAJITURA CU FRUCTE USCATE
Ingrediente
fructe uscate taiate marunt 100 g
nuci zdrobite mai mare 80 g
paine de secara 350 g
lapte 1 litru
oua 2
galbenus de ou 1 buc
lichior amaretto 50 ml
biscuiti amaretto/ovaz 80 g
zahar tos 100 g
zahar vanilat 2 lingurite
zahar praf 2-3 linguri
unt 100 g
pesmet 3 linguri
unt pentru uns tava
Mod de preparare
Asezati feliile de paine intr-un castron mai larg.
Fierbeti laptele si turnati-l fierbinte peste feliile de paine. Acestea trebuie sa fie in intregime acoperite de lapte. Lasati la racit. Zdrobiti biscuitii amaretto impreuna cu nucile, in bucati mai mari. Frecati cele 3 galbenusuri cu zaharul vanilat si cu zaharul tos pana obtineti o compozitie cremoasa. Stoarceti painea, sfaramati-o si adaugati-o in compozitie. Adaugati nucile si biscuitii zdrobiti, lichiorul si untul topit. Lichiorul si untul topit se pun alternativ, cate putin, ca uleiul la maioneza. Intre timp, compozitia se bate cu mixerul sau cu o furculita. Bateti albusurile spuma si cand aceasta se tine bine de tel, adaugati spuma in compozitia preparata anterior. Adaugati fructele uscate. Amestecati prin rasturnare.
Ungeti cu unt o tava (20x30cm), tapetati-o cu pesmet si turnati in ea compozitia obtinuta.
Coaceti prajitura la foc potrivit. Lasati-o la racit.
Taiati din hartie 8 benzi cu latimea de 4 - 5cm si lungimea de 40cm. Asezati oblic peste prajitura 4 benzi de hartie, la distanta egala unele de altele. Presarati prajitura cu zahar praf cernut prin sita. Peste acest strat asezati celelalte 4 benzi de hartie, tot oblic, invers fata de primele, la aceeiasi distanta intre ele. Presarati din nou zahar praf cernut.
Eliminati cu atentie benzile de hartie si veti obtine o decorare originala a prajiturii.
Puteti adauga cateva fructe uscate pentru culoare.
Reteta oferita de www.bucataria.net
Compozitie nutritionala pentru 100 g de preparat:

Acest articol a fost vizualizat de 18764 ori.
Alimente care scad tensiunea arteriala
5 Iunie 2023Cand auzi „hipertensiune arteriala”, cel mai probabil te gandesti „Adio, sare!”, nu-i asa? Ei bine, evitarea excesului de sare este doar o mica schimbare in dieta, dar exista si alimente care iti fac mai usoara lupta cu hipertensiunea.
In acest clip vei afla care sunt alimentele care te ajuta sa controlezi tensiunea arteriala!
Beneficiile consumului de patrunjel
29 Mai 2023Asa fragil cum pare, patrunjelul este util in combaterea anemiei, prevenirea bolilor oncologice, protejarea ficatului, tratarea afectiunilor inimii, sustinerea sanatatii ochilor, curatarea organismului de toxine, calmarea ochilor obositi, mentinerea sanatatii pielii, ameliorarea dezechilibrelor hormonale, prevenirea sau tratarea balonarii, constipatiei sau indigestiei.
Este foarte bun si pentru cei care sufera de respiratie urat mirositoare, datorita clorofilei pe care o contine, deoarece aceasta neutralizeaza mirosurile neplacute.
Alimente care te scapa de raceala
22 Mai 2023Racesti des? Consuma alimentele despre care vorbesc in acest clip!
De doua ori pe an se instaleaza sezonul virozelor respiratorii, al gripelor si al racelilor, ca sa nu mai spun ca nici de covid n-am scapat inca... Vedem peste tot, pe strada, prin magazine, prin mijloace de transport in comun, la birou, la scoala, adulti si copii raciti, tusind, stranutand. Si nu prea mai purtam nici masti de protectie... Iar multi, din pacate, n-au invatat inca sa puna mana corect la gura si la nas atunci cand stranuta sau tusesc. Ideal ar fi ca atunci cand avem gripa sa stam in casa si sa ne tratam corect.
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii