Sunteti aici :: Antrenament » EXERCITII PENTRU BRATE BINE DEFINITE SI UN PIEPT VOLUPTOS
EXERCITII PENTRU BRATE BINE DEFINITE SI UN PIEPT VOLUPTOS
De regula, atunci cand auzi vorbindu-se de exercitii pentru tonifierea bratelor, te gandesti la musculatura care s-ar dezvolta excesiv si la pierderea delicatetii si a feminitatii. Aceasta prejudecata este contrazisa de toti specialistii in domeniu, care recomanda astfel de exercitii pentru ca musculatura sa devina mai elastica, fara insa a se dezvolta exagerat.
Pentru o silueta armonioasa, nu trebuie sa te gandesti numai la cum sa iti tonifici muschii abdominali sau pe cei ai feselor, ci sa executi si o serie de exercitii pentru brate si chiar pentru sani.
Pentru a-ti veni in ajutor, iti voi prezenta cateva tipuri de exercitii pentru brate si piept ale caror rezultate nu vor intarzia sa apara.
Exercitii pentru brate bine definite
Pentru a avea brate ‘sculptate", este necesar sa executi aceste tipuri de exercitii pe o perioada mai indelungata, insa vei vedea ca mici imbunatatiri vor fi vizibile inca din primele zile.
1. Extensii cu o greutate din pozitia culcat
Aseaza-te in pozitia culcat pe banca. Tine picioarele departate de o parte si de alta a bancii de lucru. Pentru a efectua acest exercitiu ai nevoie de o coada de matura sau de o bara de greutate medie. Astfel, din pozitia mai sus metionata, intinde bratele deasupra capului, partea superioara a acestora ramanand imobilizata pe tot parcursul exercitiului. Indoaie bratele din cot, astfel incat sa permiti barei sa coboare intr-un arc semicircular pana la nivelul fruntii si inapoi pana la pozitia initiala. Nu uita ca este foarte important sa inspiri cand bara coboara spre frunte si sa expiri in timp ce intinzi bratele.
2. Extensii cu gantera, avand trunchiul aplecat in fata
Stai in picioare, cu trunchiul aplecat la 90 de grade si cu bratul in care tii gantera intins in spate. Coboara incet gantera inspre sol, arcuind cotul pana la 90 de grade, mentine contractia si apoi extinde bratul, contractand tricepsul.
3. Extensii pe banca
Avand palmele pe un scaun si picioarele pe sol, sprijinita pe calcaie, cu genunchii usor flexati, coboara trunchiul catre sol si revino cu intinderea bratelor. Nu executa miscarea din articulatia soldului, ci prin indoirea si extensia bratelor. Un element esential al acestui tip de exercitiu este respiratia. Astfel, inspira la coborarea bazinului si expira la ridicarea trunchiului, pe extensia bratelor.
4. Extensii de triceps pe un scaun
Pentru a efectua acest tip de exercitiu, ai nevoie de un scaun cu spatar mic, pe care spatele tau sa stea drept si o greutate mai mare pentru ca extensia tricepsului sa se faca cu ambele maini concomitent. Inspira pe masura ce cobori greutatea prin indoirea cotului si expira in momentul in care extinzi tricepsul.
Exercitii pentru un pipet voluptos
Pentru a-ti pastra o tinuta corecta si armonioasa, concomitent cu muschii bratelor, trebuie antrenati si muschii pieptului, mai exact muschii pectorali.
1. Extensii cu gantere
Incepe exercitiul din pozitia culcat pe o banca, avand picioarele fixate lateral pe sol, iar mainile orientate una catre cealalta. Coboara ganterele cu o indoire usoara a coatelor, cat mai mult posibil spre exterior, pentru o intindere cat mai buna a muschiului pectoral si revino la pozitia initiala, mentinand aceeasi arcuire a cotului.
2. Extensii pe scaun cu greutati in mana
Ai nevoie si de aceasta data de un scaun cu spatar pe care sa stai cu spatele drept, cu bratele in lateral, cu indoire la 90 de grade a coatelor si antebratelor, indreptate in sus. Apropie bratele unul de celalalt, strangand pieptul cat mai mult posibil pana cand palmele se ating. Revino, apoi, la pozitia initiala. Recomandat este sa inspiri pe partea de contractie a pieptului si expira la revenire.
3. Flotari cu palmele mai sus si picioarele pe sol
Abordeaza pozitia clasica de flotari, insa cu palmele pe o banca sau pe un scaun si bratele intinse. Executa miscarea de flotare binecunoscuta, scurt si tinand muschii pectorali incordati.
Pentru fiecare exercitiu prezentat, recomandat este sa faci 2 serii a cate 10 repetari.
Iuliana Moraru

Acest articol a fost vizualizat de 63773 ori.
Te ajuta CARNITINA sa slabesti?
28 Noiembrie 2023Vrei sa slabesti si te-ai gandit sa iei carnitina? Daca practici un sport si te-ai uitat pe site-urile cu suplimente alimentare, poate ai observat printre multe alte produse L-carnitina, promovata si ca instrument de ardere a grasimilor.
Te ajuta acest produs sa faci mai bine fata efortului fizic, sa ai rezultate mai bune si chiar sa slabesti? Hai sa vedem ce spun oamenii de stiinta!
Beneficiile vitaminei C
20 Noiembrie 2023Vitamina C este poate cea mai celebra vitamina, la care ne gandim imediat cand ne ia raceala sau vrem sa avem imunitatea mai buna. Cu nume de cod acid ascorbic, este o vitamina hidrosolubila, adica se dizolva in apa si nu poate fi sintetizata si depozitata in corp, asa ca trebuie sa ne-o asiguram constant din ce mancam sau din suplimente.
Partea buna? E usor accesibila in numeroase alimente si se absoarbe bine in organism.
Beneficiile semintelor de susan
14 Noiembrie 2023Presarate pe covrigi, chifle de burgeri sau in salate, semintele de susan trec adesea nebagate in seama. Sunt foarte mici si se pierd printre alte ingrediente. Totusi, pot fi un adaos valoros in alimentatia ta, deopotriva pentru gust si nutrienti.
In acest clip iti voi vorbi despre proprietatile acestor seminte marunte si cum sa le folosesti in bucatarie!

Sportul este foarte important pentru remodelarea siluetei, dar trebuie sa ...

Atunci cand simti ca problemele te coplesesc si vezi numai ...

Exercitiile fizice nu se adreseaza in intregime abdomenului, picioarelor, spatelui ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii