Stretching - coapse - exercitii set 4
Pozitia initiala - culcat pe spate, cu picioarele paralele, departate la latimea umerilor, usor indoite din genunchi
Pregatire - culcati-va pe spate si ridicati un picior. Apucati cu ambele maini zona din spatele genunchiului si trageti membrul cat mai aproape de piept.
Executie si postura finala -extindeti genunchiul. Mentineti pozitia 20 de secunde. Repetati cu celalat picior. Executati miscarea de 5 ori. Relaxati-va cateva secunde intre repetari.
Acest exercitiu nu trebuie efectuat ridicand simultan ambele picioare in extensie, fiindca fortaza muschii lombari, ceea ce poate provoca o accidentare.
Grupe musculare vizate - biceps femural, semitendinos, semimembranos.Pozitia initiala - sezand (cu picioarele apropiate)
Pregatire - asezati-va pe podea sau pe saltea cu picioarele lipite unul de celalalt si genunchii in extensie.
Executie si postura finala - aplecati toracele catre picioare pana cand atingeti degetele. Mentineti pozitia 20 de secunde. Repetati miscarea de 5 ori. Relaxati-va cateva secunde intre repetari.
Grupe musculare vizate - biceps femural, semitendinos, semimembranos ( + erectori spinali)
Pozitia initiala - in picioare (cu picioarele incrucisate)
Pregatire - stand in picioare, incrucisati picioarele (astfel incat marginile laterale ale talpilor sa se atinga). Aplecati-va tinand genunchii in extensie.
Executie si postura finala - incercati sa atingeti degetele picioarelor sau podeaua, fara a balansa corpul. Daca apar dureri in coapse sau in spate, nu fortati. Mentineti pozitia 20 de secunde. Repetati miscarea de 5 ori. Relaxati-va cateva secunde intre repetari.
Grupe musculare vizate - biceps femural, semitendinos, semimembranos ( + erectori spinali)
Pozitia initiala - sezand (cu picioarele deparate)
Pregatire - asezati-va pe podea sau pe saltea cu picioarele departate si genunchii in extensie.
Executie si postura finala - aplecati toracele catre fiecare picior in parte. Mentineti pozitia 20 de secunde. Daca talpile sunt in afara saltelei este posibil ca genunchiul sa nu fie complet intins. Repetati miscarea de 5 ori. Relaxati-va cateva secunde intre repetari.
Grupe musculare vizate - biceps femural, semitendinos, semimembranos ( + erectori spinali)
Dr. Serban Damian

Acest articol a fost vizualizat de 32464 ori.
Cum sa ai un ABDOMEN PLAT!
26 Iunie 2022Faci sute de abdomene, te infometezi, te impachezi ca sa transpiri sau dai mii de lei pe tratamente la clinici de infrumusetare, totul in incercarea de a topi grasimea incapatanata de pe abdomen. Si cu toate aceste eforturi, rezultatele intarzie sa apara. De ce este atat de greu sa elimini grasimea din zona abdominala? Ce e de facut ca sa ai un abdomen plat si sa poti purta cu incredere haine pe talie?
Urmareste acest video pentru detalii!
Micul dejun - e important sau nu?
20 Iunie 2022Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei! Dar... oare chiar este?
Aceasta este una dintre afirmatiile pe care le auzi frecvent cand vine vorba de regulile alimentare pentru o viata sanatoasa, inclusiv daca vrei sa slabesti.
In acest video vei afla daca masa de dimineata este cu adevarat importanta sau putem sa sarim peste ea!
Cum scapi de balonare?
13 Iunie 2022Vrei sa stii ce trebuie sa faci ca sa scapi de BALONARE? Pana la urma, cine nu a fost balonat macar o data in viata lui?
Realitatea este ca balonarea e o problema digestiva frecvent intalnita, care produce disconfort. Senzatia de stomac plin si abdomenul umflat nu sunt deloc placute. Pentru a reduce balonarea sau a scapa de ea, este important mai intai sa stii ce o provoaca.
In acest clip iti voi vorbi despre principalele cauze ale balonarii, dar si despre ce trebuie sa faci ca sa previi sau sa scapi de balonare!
Mana reprezinta incontestabil cel mai complex segment al corpului sub ...

Pozitia initiala = in picioare, cu talpile paralele, departate la ...

Pozitia initiala = asezat pe podea, cu picioarele intinse, lipite ...
Majoritatea activitatilor umane implica miscari repetate de flexie-extensie in articulatia ...