Sunteti aici :: Antrenament » DEMONTAREA MITURILOR ANTRENAMENTULUI DE FORTA PENTRU FEMEI
DEMONTAREA MITURILOR ANTRENAMENTULUI DE FORTA PENTRU FEMEI
Muntele de dovezi ce arata impactul pozitiv al antrenamentului de forta pentru femei, creste zilnic. Printre multimile de beneficii, poate accelera metabolismul, are un impact pozitiv asupra densitatii oaselor, are beneficii pozitive asupra dispozitiei si sanatatii mentale, previne accidentele si poate chiar sa creasca libidoul. Totusi, doar doua din 10 femei fac antrenament de forta de doua sau mai multe ori pe saptamina. Si, chiar dintre cele care participa, multe procedeaza fara sa stie, astfel incit nu culeg toate roadele posibile.
Antrenamentul de forta pentru femei este un subiect incarcat de mituri si neintelegeri, asa ca hai sa reducem la tacere unele din acele mituri odata pentru totdeauna.
Mitul #1: Antrenamentul de forta ma va face sa arat ca un culturist! In primul rind, este important sa realizam ca, cantitatea de muschi pe care o poate dezvolta o femeie este limitata de un numar de factori. Intii, femeile nu au testosteronul necesar pentru a dezvolta mult muschii. In al doilea rind, multe femei care vin la antrenamentele de forta tin cure de slabire pentru a reduce grasimea. Astfel nu vor dezvolta prea mult, chiar daca vor dezvolta ceva muschi noi - scopul antrenamentului de forta atunci cand se doreste scaderea in greutate este de a mentine masa musculara existenta si de a corecta procentul de grasime.
"A arata ca un culturist" nu se petrece accidental. E ca si cum ai spune "nu vreau sa fac sprinturi astazi pentru ca nu vreau sa cistig medalia de aur la 100 m saptamina viitoare". A arata ca un culturist, in special pentru femei, necesita o dedicatie fenomenala.
Mitul #2: Devin indesata daca ridic greutati! Grasimea de deasupra si din interiorul muschiului poate arata foarte mult ca o gramada de muschi, cind de fapt nu este. Femeile care sint ingrijorate de "indesare" sint incurajate sa se preocupe de reducerea procentului de grasime in primul rind si cel mai important - nu s-a gasit inca o femeie care a ajuns la grasimea corporala ideala si care sa spuna inca "n-ar fi trebuit sa ridic greutatile alea!". Chiar daca sfirsiti prin a nu va place definirea unui anumit grup de muschi dupa ce grasimea a fost indepartata, puteti totdeauna sa va ocupati de asta mai tirziu.
Mitul #3: Ridic greutati mici cu un numar mare de repetari pentru a slabi! Multe femei care folosesc greutati cad prada "sindromului greutatii roz" - ridicand o greutate de 1,5 kg de nenumarate ori, an dupa an, si neatingind niciodata punctul de epuizare musculara. Asta nu este antrenament de forta, este exercitiu aerobic. Pentru a culege roadele antrenamentului de forta trebuie sa ridicati sa faceti 10-12 repetari, si trebuie sa adaugati greutate permanent pentru a atinge continuu nivelul de oboseala musculara.

Acest articol a fost vizualizat de 44350 ori.
Cum sa mananci cu adevarat sanatos
20 Martie 2023"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.
Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!
Alimente care reduc inflamatia
13 Martie 2023Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.
Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.
Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.
Ce mananci pentru rinichi sanatosi
27 Februarie 2023Tu stii care este rolul rinichilor in organism si ce poti sa faci ca sa ii mentii sanatosi pe toata durata vietii? Rinichii filtreaza sangele si fac parte din sistemul complex responsabil de indepartarea toxinelor, eliminand prin urina substantele care nu sunt necesare organismului De asemenea, ei echilibreaza nivelul unor minerale din corp, ca de exemplu calciu si potasiu
Contribuie la reglarea tensiunii arteriale si ajuta la eliminarea excesului de lichide Controleaza producerea de globule rosii si sunt responsabili de mentinerea nivelului de electroliti. Acestea sunt doar cateva dintre functii. Afla restul din acest clip!

Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...

Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...

Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii