Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam UNEORI, MAMELE SUNT RELE
TORTILLA
FITNESS, SANATATE LA SUPERLATIV
CSID - Pastele si nutritionistii
SCAPA DE LEZIUNILE ACNEICE!


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole Flexii la scripete
CUM NE ANTRENAM? 10 SFATURI PENTRU INCEPATORI
CSID - Copiii crescuti de bunici au sanse mai mari sa devina obezi
MERSUL PE JOS, UN EXERCITIU FIZIC EFICIENT
SA JUCAM TENIS!
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Dieta PALEO - adevar sau mit? Fierbinte
Dieta Paleo propune un regim alimentar bazat pe hrana care era disponibila oamenilor primitivi din epoca paleolitica,...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Slabire » REGIMURILE DE SLABIRE CU PUTINI CARBOHIDRATI

REGIMURILE DE SLABIRE CU PUTINI CARBOHIDRATI


In zilele noastre sunt la mare moda unele regimuri alimentare cum ar fi Atkins, The Zone, Sugar busters, toate acestea avand in comun un aspect: continut foarte redus de carbohidrati. Ne fac carbohidratii sa ne ingrasam? La aceasta intrebare vom incerca sa raspundem in acest articol.

Dar in fond ce sunt carbohidratii? Carbohidratii sau glucidele reprezinta o categorie foarte importanta de nutrienti, utilizati in organism in principal pentru rolul lor energetic. 1 gram de carbohidrati genereaza 4 kilocalorii. Ei reprezinta principala sursa de energie pentru corpul uman, fiind rapid disponibili si putand fi depozitati la nivel muscular sub forma de glicogen. Principalul secret consta in a alege exact carbohidratii potriviti, precum si cantitatea necesara.

Carbohidratii simplii se gasesc in alimente precum mierea, dulciurile rafinate si sucuri, fiind rapid digerati si utilizabili imediat pentru energie. Acesti carbohidrati ridica rapid nivelul glicemiei (glucoza din sange). Inaintea unui antrenament cardio intens, utilizarea carbohidratilor simplii este o idee buna (nu si daca tineti cura de slabire).

Carbohidratii complecsi necesita un timp mai lung pentru a fi digerati si se gasesc in alimente precum cerealele integrale, legumele si fructele. Digestia si absorbtia lor se produce mai lent decat in cazul carbohidratilor simplii, ceea ce nu produce un raspuns insulinic atat de rapid. Carbohidratii complecsi sunt desfacuti pana la forma de monozaharide pentru a putea fi utilizati de catre celule. Retineti ca alimentele bogate in carbohidrati complecsi sunt cea mai buna alegere deoarece au continut redus in grasimi, sunt bogate in fibre, vitamine si minerale.

Gandirea din spatele regimurilor sarace in carbohidrati ar putea fi rezumata astfel: consumand multi carbohidrati va fi stimulata excesiv productia de insulina, ceea ce conduce la supraalimentare, obezitate si in cele din urma la rezistenta la insulina. Excesul de glucide in sange este transformat in lipide, sub influenta insulinei, care apoi sunt depozitate la nivelul celulelor adipoase.

Dar cat inseamna "putini carbohidrati"?

- Nutritionistii recomanda sa consumam nu mai putin de 120 g de carbohidrati pe zi

-Doza zilnica recomandata (RDA) este de 300 g de carbohidrati pentru un regim de 2000 kcal (adica in jur de 60% din totalul caloric)

- Regimul Atkins recomanda initial 20 g /zi, adica mai putin de 5%

-Regimul The Zone recomanda mentinerea crabohidratilor la 40% din totalul caloric zilnic

Conform unor studii publicate in New England Journal of Medicine, cei care au urmat timp de 6 luni regimuri cu putini carbohidrati au inregistrat scaderi in greutate mai importante decat cei care au urmat regimuri sarace in grasimi. In plus, cei care au urmat regimul Atkins au inregistrat o cresterea a nivelului HDL colesterolului (cel "bun"). Dupa un an de la incetarea curei de slabire, participantii au recastigat o treime din kilogramele date jos anterior.

Nu se pune problema ca dietele cu putini carbohidrati nu ar fi eficiente, insa sunt ele 100% sigure?

Multi dintre nutritionisti nu prea se dau in vant dupa aceste diete. Principala preocupare este legata de faptul ca multe dintre alimentele bogate in proteine au si un continut important de grasimi saturate, iar dietele cu procent mare de lipide sunt factori favorizanti pentru boli cardiace, afectiuni renale si hepatice, cancer, osteoporoza. Desi spuneam anterior ca regimul Atkins creste HDL colesterolul... ei bine, medicii spun ca este doar un beneficiu minor.

American Heart Association a studiat cinci dintre cele mai populare regimuri bogate in proteine si a ajuns la concluzia ca acestea incurajeaza scaderea rapida a greutatii, insa consecintele consumului crescut de lipide (subsecvent acestor diete) pot fi grave.

Atunci cum trebuie sa arate regimul perfect pentru a slabi? Din pacate nu exista raspunsuri definitive deocamdata. Totusi iata cateva idei utile:

-Educa-te continuu din surse de incredere.

-Bazeaza-te si pe instinct. Orice regim care restrictioneaza o intreaga grupa de alimente despre care tu stii ca sunt sanatoase (de exemplu, fructele) ar trebui sa iti ridice semne de intrebare serioase.

-Alege calea moderatiei. Nici carbohidratii si nici proteinele sau lipidele nu sunt dusmani. Prea mult din fiecare poate sa fie un inamic.

-Nu renunta complet la carbohidrati. Alege acele alimente care contin carbohidrati complecsi (cereale, fructe, legume).

-Aminteste-ti ca cele mai multe regimuri se bazeaza pe deficitul caloric, adica sa consumi prin efort mai multe calorii decat aduci in corp prin alimentatie.

- Nu uita ca efortul fizic este o componenta de baza a programului de slabire


Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 107650 ori.



Dieta PALEO - adevar sau mit?

28 Martie 2023

Dieta Paleo propune un regim alimentar bazat pe hrana care era disponibila oamenilor primitivi din epoca paleolitica, de acum 2,5 milioane de ani, cand ocupatia principala era cea de vanatori-culegatori. Dieta Paleo a pornit ca un stil de viata mai bun pentru sanatate, care respinge alimentele moderne, foarte procesate din dieta occidentala, in favoarea intoarcerii la hrana mai simpla a oamenilor primitivi.

Curentul Paleo sugereaza ca si in prezent organismul uman ar fi mai bine adaptat hranei din paleolitic, in opozitie cu dieta occidentala, bogata in alimente care au intrat in meniu de 100-200 de ani, deci foarte recent, daca raportam aceasta perioada la intreaga evolutie umana. In general, regimul Paleo este bogat in proteine si sarac in carbohidrati, cu un continut moderat de grasimi. Include multe fibre, dar putin sodiu si zaharuri rafinate.


Cum sa mananci cu adevarat sanatos

20 Martie 2023

"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.

Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!


Alimente care reduc inflamatia

13 Martie 2023

Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.

Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.

Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

DIETA SCARSDALE DIETA SCARSDALE
Elaborata in perioada anilor '70 de cardiologul American Tarnower, dieta ...
PATRU ASPECTE ALE SLABIRII FARA STRES PATRU ASPECTE ALE SLABIRII FARA STRES
Te rastesti la colegi fara nici un motiv. Te simti ...


ALIMENTE CU PUTINE CALORII ALIMENTE CU PUTINE CALORII
Nisa alimentelor cu calorii negative se dezvolta incontinuu si multi ...
SECRETELE SLABIRII EFICIENTE SECRETELE SLABIRII EFICIENTE
Stii cum ar trebui sa scazi in greutate: mananci mai ...


Alte articole despre Slabire






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 3 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii