Sunteti aici :: Slabire » DIETA SCARSDALE
DIETA SCARSDALE
Elaborata in perioada anilor '70 de cardiologul American Tarnower, dieta Scarsdale consta in consumarea a mai putine calorii, pentru a obliga organismul sa-si consume propriile rezerve de grasime. Urmand modelul dietei Atkins, aparuta in 1972, dieta Scarsdale presupune eliminarea din alimentatie a carbohidratilor, a grasimilor, a majoritatii produselor lactate, a sucului de fructe, alcoolului si dulciurilor.
Dieta Scarsdale contribuie cu 1000 de calorii, dintre care 43% sunt proteine, 22% lipide si 34% glucide. Acestea sunt impartite pe parcursul a trei mese zilnice, gustarile fiind interzise, cu exceptia morcovilor si telinei crude. Urmarea dietei pe o perioada de 14 zile conduce la o scadere in greutate de pana la 9 kilograme.
Reguli de baza ale dietei
- Alimentele indicate in cadrul dietei nu pot fi inlocuite cu altele ;
- Nu se consuma bauturi alcoolice. Singurele bauturi permise sunt cafeaua obisnuita fara zahar, frisca sau lapte ; ceaiul si apa ;
- Se beau cel putin patru pahare cu apa, zilnic ;
- Intre mese, daca iti este foame, consuma doar morcovi sau telina cruda;
- Salatele se prepara fara ulei, maioneza sau alte sosuri bogate in grasimi. Se recomanda lamaie si otet ;
- Se consuma doar carne macra ;
Alimente permise
Printre alimentele permise se numara legumele, fructele, carnea, pestele fript, fructele de mare (creveti, scoici, homar etc), branzeturile cu un aport scazut de grasime si ouale. Chiar daca are unda verde, painea este portionata si nu trebuie sa depaseasca doua felii pe zi. Carnea si pestele se pregatesc intotdeauna la cuptor sau la gratar, insotite de preferat de legume verzi, aburite sau fierte. De asemenea, se pot consuma supe, ciorbe cu legume, peste, pasare, dar fara smantana sau lapte integral si fara grasime.
Alimente interzise
- Nu ai voie sa consumi zahar, dar poti folosi indulcitori artificiali ;
- Trebuie sa eviti consumul de smantana, lapte integral, paste, orez, cartofi, carnati si mezeluri de orice fel, faina, fasole uscata, sosuri satioase, unt, margarina, ulei, avocado, dulciuri si orice alte produse bogate in calorii.
Plan alimentar
Nu este necesar sa mananci tot ce contine planul alimentar, dar nu pot fi facute prea multe inlocuiri sau adaugiri, doar cu cateva exceptii : condimente vegetale, sare, piper, lamaie, otet, sos de soia, mustar, ketchup.
LUNI
Mic dejun : cafea sau ceai cu indulcitor artificial ; 1/2 grapefruit
Pranz : carne slaba, pui sau peste ; salata de rosii ; cafea sau ceai cu indulcitor artificial
Cina : peste fript ; salata de rosii si laptuci ; grapefruit sau pepene galben
MARTI
Mic dejun : cafea sau ceai cu indulcitor artificial ; 1/2 grapefruit
Pranz : salata de fructe (cantitatea dorita) ; cafea cu indulcitor
Cina : hamburger fara paine ; legume (in cantitatea dorita)
MIERCURI
Mic dejun : cafea sau ceai cu indulcitor artificial ; 1/2 grapefruit
Pranz : salata de ton ; grapefruit sau pepene galben
Cina : 2 costite de carne de porc, fara grasime ; salata verde mixta (rosii, laptuci, verdeturi, morcovi, telina)
Joi
Mic dejun : cafea sau ceai cu indulcitor artificial ; 1/2 grapefruit
Pranz : 2 oua ; branza ; 3 bucati de dovleac ; o felie de paine prajita ; cafea
Cina : pui fript, fara piele ; spanac sau usturoi verde ; cafea
Vineri
Mic dejun : cafea sau ceai ; 1/2 grapefruit
Pranz : branza uscata (oricat de mult se doreste) ; spanac ; o felie de paine prajita
Cina : peste fript ; legume coapte sau salata verde ; o felie de paine prajita
Sambata
Mic dejun : cafea sau ceai ; 1/2 grapefruit
Pranz : salata de fructe (cat se doreste) ; pui fript fara piele ; cafea
Cina : salata de rosii si laptuci ; grapefruit sau pepene galben
Duminica
Mic dejun : cafea sau ceai ; 1/2 grapefruit
Pranz : pui ; salata de rosii si laptuci ; pepene galben sau grapefruit ; cafea
Cina : carne de vita, fara grasime ; salata mixta (rosii, laptuci, verdeturi, morcovi, telina) ; cafea
Dieta este dedicata persoanelor care vor sa slabeasca intr-o perioada scurta de timp, pana la 9-10 kilograme. Ca orice regim alimentar, dieta Scarsdale are atat avantaje, cat si dezavantaje.
Avantaje
- Este foarte simpla ;
- Se obtin rezultate vizibile in scurt timp ;
- In primele 24 de ore se poate da jos 1 kilogram ;
- Pe termen scurt, regimul este lipsit de riscuri, asigurand suficiente proteine, minerale si vitamine ;
- Desi are o lista destul de mare de restrictii, ofera combinatii ideale care ajuta la slabit ;
- Senzatia de foame nu este o problema, deoarece in mare parte portiile incluse in cadrul meselor nu au o limita superioara
Dezavantaje
- Poate produce oboseala, fiindca aduce mai putin decat cele 1200 de calorii de care organismul are nevoie ;
- Provoaca adesea constipatie si implica o pierdere excesiva de apa ;
- Prin continutul ei caloric scazut, provoaca scaderea grasimii corpului, dar si a masei musculare ;
- Creste nivelele de colesterol si acid uric ;
- Dieta nu este recomandata persoanelor care sufera de afectiuni cardio-vasculare ;
Elena Diaconu
Acest articol a fost vizualizat de 57149 ori.
Metabolism activ la +40 de ani
10 Decembrie 2024După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența modul în care corpul tău procesează energia. În general, masa musculară începe să scadă treptat, iar asta poate duce la o ardere mai redusă a caloriilor, chiar și atunci când ești activ. De aceea, multe persoane observă că le este mai ușor să acumuleze kilograme, chiar dacă dieta și nivelul de activitate fizică rămân aceleași. Această schimbare nu este doar despre vârstă, ci și despre stilul de viață. Factorii precum nivelul de stres, somnul insuficient și schimbările hormonale, cum ar fi scăderea nivelului de estrogen sau testosteron, joacă un rol important.
Corpul tău începe să stocheze mai multă grăsime în jurul abdomenului, iar energia pare să fie mai greu de menținut pe parcursul zilei. Vestea bună este că poți contracara aceste efecte! Exercițiile care întăresc musculatura, cum ar fi antrenamentele de rezistență, pot ajuta la menținerea masei musculare și la stimularea metabolismului. Totodată, o dietă echilibrată, bogată în proteine, legume și fibre, alături de un somn de calitate, te poate sprijini în a-ți menține greutatea sub control.
Cu puțină atenție la nevoile corpului tău, poți să rămâi în formă și să te bucuri de energie la orice vârstă. Cheia este să-ți adaptezi obiceiurile pentru a susține un metabolism sănătos pe termen lung.
Beneficiile sucului de Noni
10 Decembrie 2024Sucul de noni, obținut din fructele arborelui Morinda citrifolia, este apreciat pentru numeroasele beneficii asupra sănătății. Bogat în antioxidanți, acest suc ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Este cunoscut și pentru proprietățile sale antiinflamatorii, fiind de ajutor în reducerea inflamațiilor și în susținerea sistemului imunitar.
Un alt beneficiu important al sucului de noni este capacitatea sa de a îmbunătăți digestia. Conținutul său de enzime și fibre sprijină sănătatea intestinală, ajutând la eliminarea toxinelor și la asimilarea mai bună a nutrienților.
Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată
25 Noiembrie 2024Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.
Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.
Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.
Indelung dezbatute pentru "rolul" lor de a rotunji siluete si ...
Esti atent la alimentele din meniul tau, calculezi numarul de ...
Credeai ca nu poti castiga lupta impotriva cantarului decat urmand ...