Sunteti aici :: Slabire » OBEZITATEA SI MEMORIA
OBEZITATEA SI MEMORIA
Femeile de virsta mijlocie care sint supraponderale pot avea inca o motivatie pentru a da jos kilogramele in plus: cu cit cintareste mai mult o femeie la postmenopauza, cu atit mai precara ii este memoria.
Mai mult, impactul negativ asupra memoriei a fost declarat la femeile "in forma de para" care au greutate in exces in jurul soldurilor, si mai putin implicat la femeile "in forma de mar" care poarta kilogramele in plus in jurul taliei.
Intr-un studiu recent, cercetatorii au gasit ca pentru fiecare punct cu care creste indicele de masa corporala (IMC), scorul la un test standard de memorie - desi inca intre limite normale - scade cu un punct. (IMC este o masuratoare care ia in calcul inaltimea si greutatea.)
Chiar daca o femeie simte ca este in general sanatoasa pentru ca tensiunea arteriala si colesterolul sint in limte normale, se pare ca totusi trebuie sa fie atenta la greutate, ceea ce este bine nu doar pentru inima sa, dar si pentru creier.
Studiul s-a bazat pe date de la aproximativ 9000 de femei la postmenopauza, cu virste cuprinse intre 65 si 79 de ani, fara semne de dementa sau alte anomalii ale creierului. In plus fata de masuratorile pentru IMC, talie si solduri (pentru a determina distributia grasimii corpului), s-a luat in considerare scorul unui test de functionare cognitiva de 100 de puncte. Aproape 70% dintre femei erau supraponderale sau obeze.
Dupa controlul virstei, nivelului de educatie si bolilor vasculare care au demonstrat ca ridica riscul dementei, cum ar fi accidentele cerebrale vasculare, cercetatorii au gasit ca asocierea dintre obezitate, o memorie mai slaba si functiile creierului au persistat.
O ipoteza afirma ca tipul de grasime depozitat pe solduri eliberaeza hormoni in detrimentul functiilor creierului. Este necesar sa se cunoasca si nivelul grasimii abdominale pentru a corela rezultatele.
Femeile "in forma de mar" au fost gasite a fi la mare risc de diabet, boala cardiaca si dementa.
Singurul tratament functional deocamdata este exercitiul fizic zilnic.

Acest articol a fost vizualizat de 41162 ori.
Carbohidratii - buni sau rai?
2 Octombrie 2023„Carbohidratii ingrasa, sunt nesanatosi si ar trebui eliminati din dieta.” Asa suna unul dintre cele mai populare mituri de nutritie. Carbohidratii sunt un fel de oaie neagra in familia macronutrientilor si sunt mai mereu aratati cu degetul cand vine vorba de slabire.
Nejustificat, insa, deoarece ar trebui sa-si gaseasca locul intr-o alimentatie sanatoasa, avand un rol important in buna functionare a organismului.
Ce mananci ca sa previi osteoporoza
26 Septembrie 2023Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore.
Totul despre DIETA NORDICA
19 Septembrie 2023Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.
De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.

www.ecuatiaslabirii.ro Am sa schitez cateva idei care s-ar putea sa-ti foloseasca. De ...
Sunt convins ca fiecare a trecut prin momente de stress ...
Scaderea in greutate si menĂ…Â£inerea unei greutati cat mai aproape ...
Unul dintre principalele motive pentru care oamenii vor sa faca ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii