Sunteti aici :: Sanatate » SOLUTII NATURALE PENTRU DINTI SANATOSI
SOLUTII NATURALE PENTRU DINTI SANATOSI
Stim cu totii ca durerile de dinti sunt foarte greu de suportat, fiind una dintre cele mai crunte dureri, resimtite acut de toti cei care se confrunta cu astfel de probleme. Unde mai pui ca tratamentul nu este deloc unul accesibil, fiind destul de costisitor.
Cel mai bine este sa incerci sa iti mentii o igiena dentara corespunzatoare cu ajutorul unor tratamente simple si ieftine, pe baza de plante si fructe, si vei vedea ca vizita la medicul stomatolog va fi una de intretinere si nicidecum una de tratare.
Igiena dentara trebuie sa faca parte din rutina ta zilnica, asa ca spala-te cel putin de doua ori pe zi si foloseste ata dentara pentru spatiile inguste dintre dinti. De asemenea, pentru a reduce aciditatea, mananca dupa fiecare masa alune ori branza.
Mic truc: foloseste cat mai des apa de gura pentru o respiratie proaspata si curata.
Pentru a intari smaltul dintilor, dar si pentru a combate actiunea bacteriilor, bea regulat ceaiuri bogate in fluor si tanin sau mananca struguri ori gutui. Ce spui de telina? Pe langa binecunoscutul efect afrodisiac, telina, consumata cruda, indeparteaza tartrul.
Poti incerca si un masaj al gingiilor cu bicarbonat de sodiu care reduce aciditatea si albeste smaltul dintilor, insa nu il folosi mai des de doua ori pe saptamana.
Iti recomad sa eviti citricele in exces, muraturile, salatele cu otet, alcoolul ori zaharul, acestia fiind adevarati dusmani ai dintilor.
Ceaiuri care combat durerea
Din pacate, odata ce au aparut cariile ori paradontoza, acestea nu mai pot fi vindecate decat apeland la un medic stomatolog, insa poti incerca sa ameliorezi durerile puternice cu ajutorul unor tratamente naturiste.
Probleme precum inflamatiile dentare, infectiile usoare ale gingiilor sau abcesele pot fi, in schimb, destul de usor de tratat prin intermediul unor leacuri din plante, "leacuri babesti" cum li se mai spun.
Pentru a dezinfecta zonele inflamate si pentru a calma durerile, poti folosi plante precum musetel, cimbru, sunatoare, coada soricelului, cerentel, tataneasa sau galbenele, toate acestea avand actiune antiseptica. Este suficient sa adaugi trei lingurite cu varf de astfel de plante la o cana de apa fiarta si sa lasi apoi infuzia la racit. Foloseste aceste ceaiuri pentru a-ti clati gura pana termini ceaiul. Pentru rezultate vizibile, repeta tratamentul de trei sau patru ori pe zi.
Anason si cimbru pentru dinti sensibili
Ai o sensibilitate crescut la dulce sau rece? Daca da, foloseste un leac pe care il stiau si bunicile noastre, mai exact clateste-ti gura cu apa calduta si sarata. Pentru un efect de durata, iti recomand tinctura de anason sau chimion.
Mod de preparare: foloseste 20 g de fructe uscate la 100 ml de alcool de 70ş. Lasa tinctura la macerat timp de 10 zile. Ce ramane de facut? Sa incepi, evident, tratamentul. Pune, deci, 20 de picaturi intr-un pahar cu apa de gura si clateste bine. Pentru efecte vizibile, trebuie sa repeti constant acest procedeu timp de cel putin o saptamana.
Daca doresti, poti inlocui fructele de anason cu tinctura de cimbru pe care o prepari din 10 g de plante macerate in 100 ml de alcool. Pune, apoi, 20 sau 25 de astfel de picaturi de tinctura de anason si 3 picaturi de ulei de menta sau de levantica in apa de gura si foloseste aceasta solutie pentru cel putin o saptamana.
Ceaiul verde previne cariile
Cum poti preveni cariile si paradontoza? Simplu... Bea regulat ceai verde. Prin continutul ridicat de fluor si tananti, ceaiul verde intareste smaltul dintilor, avand si un efect astringent asupra gingiilor, vindecand micile rani sau calmand usturimile.
Daca bei o cana de ceai verde o data pe zi, nu vei mai avea probleme cu formarea tartrului si vei preveni atacul acizilor asupra cavitatii bucale.
Ceaiul verde in care ai stors o felie de lamaie te ajuta si in cazul mirosului neplacut al gurii.
Si ceaiul negru este foarte bogat in fluor deci, il poti folosi fara grija pentru a preveni neplacutele carii ce pot aparea la nivelul danturii.
Alimente recomandate pentru o dantura sanatoasa si curata: branzeturi, lapte, nuci, alune, usturoi, caise uscate, hering, somon, oua si unt, toate bogate in fosfor si vitamina A.
Dupa fiecare masa, daca nu ai la indemana periuta si pasta de dinti, iti recomand sa mananci cate un mar, acesta mentinand dantura curata.
Iuliana Moraru

Acest articol a fost vizualizat de 66974 ori.
Ce mananci ca sa previi osteoporoza
26 Septembrie 2023Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore.
Totul despre DIETA NORDICA
19 Septembrie 2023Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.
De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.
Beneficiile pentru sanatate ale cireselor
11 Septembrie 2023Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.
Adauga un comentariu Acest articol are 5 comentarii.
Eu am auzit ca bicarbonatul de sodiu sau chiar sarea de bucatarie ar fi bune pentru albirea dintilor dar nu am incercat nimic de genu acesta!
Cu Ibright ati incercat? E bun de ceva?
Pe mine m-ar interesa ceva pentru albirea dintilor, daca stie careva.
Multumesc mult!
Buna. Eu dupa ce am aflat despre cat de periculos este flourul am incercat pasta de dinti naturala cu ulei 100% pur din arbore de ceai de la Thursday Plantation. E adevarat ca la inceput obisnuinta cu pastele chimice clasice, e o alta senzatie. Faptul ca nu face spuma iti da senzația ca nu spala bine, desi nu e cazul. Eu m-am obisnuit, si imi place asa mult, m-am indragostit de ea si recomand sa folositi doar pasta de dinti naturala.
cele mai serioase probleme apar nu dupa masa, ci dupa gustari, dupa ce mancam sau bem chestii care, fiind frugale, nu ne fac sa ne gandim ca dintii sunt la fel de atacati ca dupa fiecare masa. solutia practic nu exista. ar trebui ca de fiecare data sa macar sa ne clatim gura cu apa chioara, daca n-avem la indemana o apa de gura sau o pastila de orbit fara zahar.
Si dupa masa ar mai fi branza si alunele care cresc ph-ul, dar evident ca nici p-astea nu le putem consuma dupa fiecare gustare sau dupa fiecare bautura cu zahar.

Stiai ca exista o singura boala reumatica ce poate fi ...

Expunerea la soare ne ofera multiple beneficii, printre care se ...

Daca te-ai saturat de clasicele sfaturi de genul "mananca mai ...

La inceput de primavara totul inverzeste si soarele straluceste din ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii