Sunteti aici :: Slabire » CHIRURGIA OBEZITATII
CHIRURGIA OBEZITATII
Unii dintre cititorii nostri s-au aratat interesati de metodele chirurgicale de tratare a obezitatii, de aceea va voi prezenta cea mai moderna tehnica la acesta ora.
Este vorba de "banding"-ul stomacului, adica amplasarea unui inel de silicon in jurul stomacului, astfel micsorandu-i capacitatea pana la o nivelul dorit. In aceste fel persoana manaca mai putin, are senzatie de satietate si in acest mod slabeste cu mai multa usurinta.
Nu numai gradul de surplus de greutate, ci si distributia acestuia, si anume a depozitului gras, reprezinta un factor de risc. Medicii au constatat modelul abdominal de distributie al grasimii reprezinta un factor de risc mult mai mare in comparatie cu cel corespunzator unei distributii predominante la nivelul soldurilor. Un grad de apreciere al riscului il reprezinta raportul dintre talie si perimetrul soldului. Valorile acestui raport mai mari decat 1,0 la barbati si mai mari de 0,9 la femei sunt considerate ca risc major. Important este ca reducerea greutatii sa nu se datoreze numai "reducerii mancarii" ci si intensificarii efortului fizic. In timpul efortului fizic sau a sportului se ard carbohidratii respectiv glucoza astfel incat nivelul glicemiei scade
Astazi exista criterii foarte clare referitoare la indicatia interventiei chirurgicale:
- IMC peste 40 si cand pacientul prezinta suplimentar in antecedente / hipertensiune / diabet / artroza / apnee de somn
- pacient cu varsta cuprinsa intre 18- si 50 de ani
- obezitate prezenta constant de peste 5 ani
- fara tulburari hormonale suplimentare
- fara abuz de droguri sau alcool
- risc chirurgical scazut
- pacient cooperant
Dupa operatie pacientul va fi ingrijit de un medic nutritionist. Trebuie sa isi schimbe complet modul de alimentatie si sa il adaptate permanent.
Pana la 18 luni dupa operatie va putea atinge greutatea ideala.
Dr. Serban Damian
Acest articol a fost vizualizat de 54097 ori.
Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată
25 Noiembrie 2024Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.
Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.
Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.
Mic ghid de inlocuiri alimentare
18 Noiembrie 2024Alegerile alimentare sănătoase joacă un rol esențial în menținerea sănătății și a stării de bine. O dietă echilibrată, bogată în fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase, oferă nutrienții necesari pentru energie și funcționare optimă a organismului.
Consumarea unei varietăți de alimente ajută la prevenirea deficiențelor nutriționale, iar limitarea zahărului, a grăsimilor trans și a alimentelor procesate poate reduce riscul de boli cronice, cum ar fi diabetul sau bolile de inimă. Alegerea porțiilor adecvate și hidratarea corectă completează un stil de viață sănătos, contribuind la un corp și o minte în formă optimă.
Cum previi degradarea creierului?
4 Noiembrie 2024Menținerea sănătății creierului este esențială pentru o viață activă și echilibrată. Printre cele mai eficiente metode se numără o alimentație sănătoasă, somnul adecvat, activitatea fizică regulată și stimularea mentală continuă.
O dietă bogată în antioxidanți, acizi grași omega-3 și vitamine (cum ar fi vitamina B și E) sprijină funcțiile cognitive. Somnul de calitate ajută la consolidarea memoriei și la regenerarea celulară, iar exercițiile fizice îmbunătățesc circulația sângelui către creier, contribuind la o mai bună funcționare cognitivă. De asemenea, activitățile precum cititul, puzzle-urile, învățarea unei limbi noi sau practicarea unui hobby pot stimula creierul și pot preveni declinul cognitiv.
Menținerea unei vieți sociale active și gestionarea stresului prin tehnici de relaxare, precum meditația, sunt, de asemenea, importante pentru sănătatea mentală.
Indelung dezbatute pentru "rolul" lor de a rotunji siluete si ...
Esti atent la alimentele din meniul tau, calculezi numarul de ...
Credeai ca nu poti castiga lupta impotriva cantarului decat urmand ...