Sunteti aici :: Slabire » O NOUA IPOTEZA: OBEZITATEA AR PUTEA FI PROVOCATA DE UN VIRUS
O NOUA IPOTEZA: OBEZITATEA AR PUTEA FI PROVOCATA DE UN VIRUS
Obiceiurile alimentare nesanatoase, sedentarismul si predispozitia genetica au fost pana acum cauzele incriminate ale obezitatii. Cercetatorii zilelor noastre prezinta o noua ipoteza - existenta unui virus, care ar putea fi responsabil de instalarea obezitatii.Interesul pentru aceasta posibilitate a inceput atunci cand doctorul Nikhil Dhurandhar si alti cercetatori din Wisconsin, SUA au observat ca soarecii si puii de gaina infectati cu un virus denumit AD-36 au in organism mai multa grasime decat cei neinfectati si iau in greutate mai mult si mai repede decat acestia.
Studiile pe oameni au aratat ca 3 din 10 indivizi supraponderali prezinta semne ale expunerii la AD-36, in comparatie cu mai putin de 1 la 10 indivizi normoponderali. Aceste studii sugereaza o legatura intre anticorpii ce apar dupa infectia cu AD-36 si obezitatea umana, insa nu s-a reusit sa se descrie mecanismul.Poate fi insa blamat doar un virus pentru cresterea alarmanta a incidentei obezitatii in ultimele decade? Sa fie oare de vina numai lipsa exercitiului fizic si consumul crescut de alimente?
Ideea ca un virus ar putea fi responsabil de aparitia obezitatii va prinde in mod sigur la cei care se vor grabi sa arunce toata vina asupra fatalitatii si se vor consola cu gandul ca felul cum arata este deasupra posibilitatii lor de a controla lucrurile.Cine stie? Poate ca in cazul unora este de vina doar acest virus... Totusi, dand la o parte si "mostenirea" genetica, care este doar un factor predispozant, nu o cauza in sine pentru cei mai multi supraponderali, factorii care trebuie incrimati sunt cei legati de comportamentul alimentar si sedentarismul, cu alte cuvinte - prea multe calorii si prea putin exercitiu fizic.Pe plan mondial, mai ales in tarile dezvoltate s-a constatat o crestere treptata a cantitatii de alimente consumate la o masa, incepand de prin 1970. In alta ordine de idei, medicii britanici au constatat ca populatia tarii lor face mult mai putin efort fizic decat in urma cu cateva zeci de ani, constatandu-se o crestere a incidentei obezitatii mai ales in randurile proprietarilor de masini.
Intr-un numar din British Medical Journal, o distinsa publicatie medicala se afirma ca o persoana obisnuita din Anglia petrece peste 26 de ore pe saptamana in fata televizorului, in comparatie cu numai 13 ore in anii '60. Concluzia lor era ca nivelul redus de activitate fizica are rolul dominat in instalarea obezitatii si acesta este punctul-cheie unde ar trebui actionat.Asadar, ar putea fi obezitatea provocata de virusul AD-36? Probabil ca da, cercetarile viitoare vor face mai multa lumina si in aceasta problema. Ramane insa un fapt de netagaduit ca exercitiul fizic si controlul regimului alimentar sunt principalele puncte de interes in lupta impotriva kilogramelor in plus.
Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)
Acest articol a fost vizualizat de 46528 ori.
Totul despre DIETA NORDICA
19 Septembrie 2023
Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.
De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.
Beneficiile pentru sanatate ale cireselor
11 Septembrie 2023
Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.
Gustari de luat la drum
28 August 2023
Pentru ca teleportarea inca nu e disponibila, vacantele inseamna si drumuri.
Ca sa ajungi la destinatia mult-dorita, e nevoie sa iei masina, avionul, trenul, autobuzul.
Daca pleci in concediu si ai de facut ore intregi pana acolo, ti-am pregatit o lista cu gustari sanatoase si practice pentru drum.
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii