Sunteti aici :: Slabire » OBEZITATEA SI MEMORIA
OBEZITATEA SI MEMORIA
Femeile de virsta mijlocie care sint supraponderale pot avea inca o motivatie pentru a da jos kilogramele in plus: cu cit cintareste mai mult o femeie la postmenopauza, cu atit mai precara ii este memoria.
Mai mult, impactul negativ asupra memoriei a fost declarat la femeile "in forma de para" care au greutate in exces in jurul soldurilor, si mai putin implicat la femeile "in forma de mar" care poarta kilogramele in plus in jurul taliei.
Intr-un studiu recent, cercetatorii au gasit ca pentru fiecare punct cu care creste indicele de masa corporala (IMC), scorul la un test standard de memorie - desi inca intre limite normale - scade cu un punct. (IMC este o masuratoare care ia in calcul inaltimea si greutatea.)
Chiar daca o femeie simte ca este in general sanatoasa pentru ca tensiunea arteriala si colesterolul sint in limte normale, se pare ca totusi trebuie sa fie atenta la greutate, ceea ce este bine nu doar pentru inima sa, dar si pentru creier.
Studiul s-a bazat pe date de la aproximativ 9000 de femei la postmenopauza, cu virste cuprinse intre 65 si 79 de ani, fara semne de dementa sau alte anomalii ale creierului. In plus fata de masuratorile pentru IMC, talie si solduri (pentru a determina distributia grasimii corpului), s-a luat in considerare scorul unui test de functionare cognitiva de 100 de puncte. Aproape 70% dintre femei erau supraponderale sau obeze.
Dupa controlul virstei, nivelului de educatie si bolilor vasculare care au demonstrat ca ridica riscul dementei, cum ar fi accidentele cerebrale vasculare, cercetatorii au gasit ca asocierea dintre obezitate, o memorie mai slaba si functiile creierului au persistat.
O ipoteza afirma ca tipul de grasime depozitat pe solduri eliberaeza hormoni in detrimentul functiilor creierului. Este necesar sa se cunoasca si nivelul grasimii abdominale pentru a corela rezultatele.
Femeile "in forma de mar" au fost gasite a fi la mare risc de diabet, boala cardiaca si dementa.
Singurul tratament functional deocamdata este exercitiul fizic zilnic.

Acest articol a fost vizualizat de 41924 ori.
Dieta Low FODMAP, utila in sindromul colonului iritabil
4 Decembrie 2023Dieta low FODMAP a fost propusa de un grup de cercetatori australieni cu scopul de a ameliora simptomele digestive neplacute cauzate de sindromul colonului iritabil sau in engleza IBS - irritable bowel syndrome, adica balonare, dureri si crampe abdominale, gaze in exces, diaree sau, dimpotriva, constipatie.
Dar ce inseamna FODMAP? Denumirea de FODMAP se refera la o serie de substante prezente in alimente, mai exact la oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide si polioli.
Urmareste clipul pentru mai multe detalii!
Te ajuta CARNITINA sa slabesti?
28 Noiembrie 2023Vrei sa slabesti si te-ai gandit sa iei carnitina? Daca practici un sport si te-ai uitat pe site-urile cu suplimente alimentare, poate ai observat printre multe alte produse L-carnitina, promovata si ca instrument de ardere a grasimilor.
Te ajuta acest produs sa faci mai bine fata efortului fizic, sa ai rezultate mai bune si chiar sa slabesti? Hai sa vedem ce spun oamenii de stiinta!
Beneficiile vitaminei C
20 Noiembrie 2023Vitamina C este poate cea mai celebra vitamina, la care ne gandim imediat cand ne ia raceala sau vrem sa avem imunitatea mai buna. Cu nume de cod acid ascorbic, este o vitamina hidrosolubila, adica se dizolva in apa si nu poate fi sintetizata si depozitata in corp, asa ca trebuie sa ne-o asiguram constant din ce mancam sau din suplimente.
Partea buna? E usor accesibila in numeroase alimente si se absoarbe bine in organism.

Oamenii de stiinta, studiind hartile genomice pe mii de europeni ...

Motivul principal pentru care trebuie sa scazi in greutate este ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii