Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam APORTUL OPTIM DE PROTEINE
STEROIZII ANABOLIZANTI - faci ce vrei, dar stii ce faci ?
Exercitii pentru muschii oblici abdominali 1
Ridicarea genunchilor la piept din atarnat la bara
ALTERNATIVE DULCI LA ZAHARUL ALB


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole MUSCULATURA TRUNCHIULUI
Extensia ambelor brate cu gantera, din sezand
ADOPTA O POZITIE CORECTA A SPATELUI!
DANSUL CA TRATAMENT AL BOLII PARKINSON
PASTILELE DE SLABIT
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Metabolism activ la +40 de ani Fierbinte
După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Slabire » MICUL DEJUN, CEA MAI IMPORTANTA MASA A ZILEI

MICUL DEJUN, CEA MAI IMPORTANTA MASA A ZILEI


MICUL_DEJUN_CEA_MAI__73090.jpgUnele lucruri nu se schimba niciodata - inclusiv faptul ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Nu numai ca te ajuta sa te concentrezi mai bine in timpul activitatiilor pe care le ai de indeplinit in timpul zilei, dar are un rol important in a tine kilogramele la distanta.

Majoritatea celor care reusesc sa slabeasca considerabil au in comun faptul ca nu renunta la micul dejun. Daca mananci un mic dejun sanatos te vei simti plin de energie si te ajuta sa menti constant nivelul glicemiei, ceea ce joaca un rol important in controlul apetitului pana la pranz. In plus, stand prea mult fara sa mananci iti vei incetini metabolismul.
Incepe-ti ziua cu un mic dejun delicios si o sa te simti minunat !!!!!

Un mic dejun sanatos are un rol pe termen lung si protejeaza organismul de diferite boli: obezitate, hipertensiune, diabet.

Ghidul cerealelor

Cerealele nu sunt doar pentru copii, este un mic dejun complet si pentru adulti. Citeste eticheta de pe cutia de cereale si alegele pe acelea cu urmatorul continut:

Fibre         5 grame sau mai mult pe portie
Calorii       200 calorii sau mai putin pe portie
Zahar        10 grame sau mai putin pe portie
Proteine    3 grame sau mai mult pe portie
Fier             25% sau mai mult din valoarea zilnica

Micul dejun echilibrat nutritional

Ar trebui sa mananci cate putin din toate - grasimi sanatoase, proteine si carbohidrati complecsi la fiecare masa, iar micul dejun nu constituie o exceptie.

Iata cateva sugestii:

Carbohidrati complecsi

• fulgi de ovaz
• tarate
• paine integrala
• fructe

Proteine

• carne slaba
• oua
• carne de pui sau curcan
• lactate cu continut scazut in grasimi

Grasimi sanatoase

• nuci
• ulei de masline extra-virgin
• avocado

Micul dejun luat pe fuga

Majoritatea celor care nu iau micul dejun spun ca nu au timp. Dar daca in fiecare zi ne uitam cam 3 ore la televizor, cred ca daca rapim 10 minute din timpul nostru pretios sa ne pregatim micul dejun nu este chiar asa mult.
Daca esti pe fuga tot timpul dimineata si nu reusesti sa servesti micul dejun, incearca sa te trezesti putin mai devreme sa mananci macar niste iaurt decat sa-ti bei cafeaua pe stomacul gol; nu prea este o idee buna. Cafeaua nu-ti va aduce nici un aport nutritional, doar te va face sa te simti mai plin pana la masa de pranz.

Portia corespunzatoare

Majoritatea femeilor se multumesc cu un mic dejun care sa contina 250-350 de calorii, barbatii au nevoie insa de mai multe calorii...Dar daca ai ceva in stomac de la primele ore ale diminetii iti va da mai multa energie si te va ajuta sa faci fata provocarilor de peste zi. Si daca ceea ce consumi are continut scazut in grasimi si crescut in fibre, este de-a dreptul perfect.

Cateva exemple de mic dejun:

Pentru un adult sanatos

- un produs lactat, cum ar fi laptele degresat, o felie de branza sau un iaurt;
- un produs cerealier: paine sau paine prajita, cereale;
- o felie de sunca sau un ou;
- un fruct proaspat;

Micul dejun pentru copii :

Intre 6 si 12 ani trebuie obisnuit sa se hraneasca bine dimineata pentru a rezista pana la ora pranzului. Pentru aceasta trebuie sa i se pregateasca la micul dejun:
- tartine cu unt si dulceata;
- lapte nedegresat cu cereale de tipul fulgi de porumb sau lapte cu cacao sau aromatizat cu ciocolata, vanilie sau capsuni;
- sandvich-uri;
- carne, fasole, oua, carne macra (carne slaba, fara grasime si fara oase)
- cereale integrale, cereale uscate, orez;
- legume, suc de legume, ciuperci, sparanghel, ardei verde;
- sucuri de fructe, fructe proaspete intregi, precum banane, mere, portocale; sau fructe taiate cu cereale, iaurt sau fulgi de ovaz;

Smoothies

Umpleti blender-ul cu jumatate de ceasca de iaurt, o ceasca de lapte, o banana congelata, fructe de padure congelate si o cupa de pudra de proteina. Mixati si beti. Bauturile de tip smoothie sunt bogate in proteine si o modalitate delicioasa de a incepe ziua. Pentru un smoothie rece si cremos incercati acest truc: cand bananele se innegresc puneti-le in congelator cu coaja cu tot. Pentru a le folosi intr-un smoothie, curatati-le cu un cutit si adaugati banana in blender.

Lista neagra a micului dejun:

- oua-ochiuri cu mezeluri - sunt alimente bogate in colesterol si greu de digerat; ouale fierte si omleta sunt variante mult mai sanatoase;
- cereale bogate in zahar si hiper-procesate - au mult zahar, putine fibre si un nivel ridicat de sodiu;
- snacksuri, chipsuri si bauturi racoritoare carbogazoase
- produse de patiserie - au calorii cu duiumul, insa valoare nutritiva scazuta;
- exces de cafea - daca bem mai mult de doua cesti de cafea, ne-am semnat sentinta la deshidratare si chiar si dureri de cap;

Cum sa-ti faci un mic dejun sanatos

1. Prepara-ti cerealele in asa fel incat sa fie mai hranitoare, folosind adaosuri de fructe precum capsuni, coacaze,cateva felii de banana; cosuma-le in general cu lapte mai slab sau iaurt dietetic.

2.Incearca sa-ti prepari cel putin ½ de ceasca de suc proaspat de portocale, papaya,mango, pepene galben sau grapefruit.

3.Amesteca legume in omleta pe care ti-o prepari de dimineata; poti sa adaugi ceapa, ciuperci, rosii, iar la sfarsit adauga cateva felii de branza pentru un gust mai apetisant si o portie de calciu (branza).

!!! Calciul este un mineral cu importanta fundamentala in metabolismul oaselor. Sarurile minerale ale oaselor se pare ca au in continutul lor 99% din calciul total din organism, dar si 85% din fosfor, si 50% din sodiu si magneziu. Calciul este adus prin dieta, prin suplimente naturale, este absorbit in prezenta unor vitamine si minerale, in principal vitamina D, vitamina A si magneziu, si ca sa fie retinut in organism are nevoie de un nivel adecvat de vitamina K si vitamina B6.

4.Bea sucuri proaspete cu adaos de vitamina C, precum cel de portocale.

5.Limiteaza produsele de patiserie, au un continut crescut de zahar si nu fac decat sa-ti aduca kilograme in plus.



Dr. Raluca Burja


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 55986 ori.



Metabolism activ la +40 de ani

10 Decembrie 2024

După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența modul în care corpul tău procesează energia. În general, masa musculară începe să scadă treptat, iar asta poate duce la o ardere mai redusă a caloriilor, chiar și atunci când ești activ. De aceea, multe persoane observă că le este mai ușor să acumuleze kilograme, chiar dacă dieta și nivelul de activitate fizică rămân aceleași. Această schimbare nu este doar despre vârstă, ci și despre stilul de viață. Factorii precum nivelul de stres, somnul insuficient și schimbările hormonale, cum ar fi scăderea nivelului de estrogen sau testosteron, joacă un rol important.

Corpul tău începe să stocheze mai multă grăsime în jurul abdomenului, iar energia pare să fie mai greu de menținut pe parcursul zilei. Vestea bună este că poți contracara aceste efecte! Exercițiile care întăresc musculatura, cum ar fi antrenamentele de rezistență, pot ajuta la menținerea masei musculare și la stimularea metabolismului. Totodată, o dietă echilibrată, bogată în proteine, legume și fibre, alături de un somn de calitate, te poate sprijini în a-ți menține greutatea sub control.

Cu puțină atenție la nevoile corpului tău, poți să rămâi în formă și să te bucuri de energie la orice vârstă. Cheia este să-ți adaptezi obiceiurile pentru a susține un metabolism sănătos pe termen lung.


Beneficiile sucului de Noni

10 Decembrie 2024

Sucul de noni, obținut din fructele arborelui Morinda citrifolia, este apreciat pentru numeroasele beneficii asupra sănătății. Bogat în antioxidanți, acest suc ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Este cunoscut și pentru proprietățile sale antiinflamatorii, fiind de ajutor în reducerea inflamațiilor și în susținerea sistemului imunitar.

Un alt beneficiu important al sucului de noni este capacitatea sa de a îmbunătăți digestia. Conținutul său de enzime și fibre sprijină sănătatea intestinală, ajutând la eliminarea toxinelor și la asimilarea mai bună a nutrienților.


Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată

25 Noiembrie 2024

Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.

Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.

Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.


Articole din aceeasi categorie

DIETA SCARSDALE DIETA SCARSDALE
Elaborata in perioada anilor '70 de cardiologul American Tarnower, dieta ...
PATRU ASPECTE ALE SLABIRII FARA STRES PATRU ASPECTE ALE SLABIRII FARA STRES
Te rastesti la colegi fara nici un motiv. Te simti ...


ALIMENTE CU PUTINE CALORII ALIMENTE CU PUTINE CALORII
Nisa alimentelor cu calorii negative se dezvolta incontinuu si multi ...
SECRETELE SLABIRII EFICIENTE SECRETELE SLABIRII EFICIENTE
Stii cum ar trebui sa scazi in greutate: mananci mai ...


Alte articole despre Slabire






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 3 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii