Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam DIETE DIFERITE, REZULTATE DIFERITE
INHIBITOARELE SENZATIEI DE FOAME
CINE TE VINDECA?
EXERCITIUL FIZIC, CHEIA SANATATII
ALIMENTATIA CORECTA IN SEZONUL RECE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole NOI REGULI ALE DIETEI - 6 MODURI SURPRINZATOARE DE A SLABI
Ana-Maria Plesca
CSID - Consumul de bere nu iti mareste abdomenul
PUI PICANT CU MERE
POSTUL ALIMENTAR - STIINTA SI TRADITIE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile vinului rosu Fierbinte
Vinul roșu, consumat cu moderație, are numeroase beneficii pentru sănătate datorită antioxidanților, cum...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » ACNEEA, O POVESTE FARA SFARSIT?

ACNEEA, O POVESTE FARA SFARSIT?


ACNEEA_O_POVESTE_FAR_75608.jpgAcneea este o boala care afecteaza cel putin o data in timpul vietii 85-100% din populatie. Zonele de aparitie ale cosurilor sunt cele bogate in glande sebacee, adica fata, zona anterioara a toracelui, spatele.
Patru la numar sunt factorii responsabili de formarea cosurilor si a punctelor negre:
- hiperkeratinizarea (ingrosarea stratului superficial al pielii) in jurul foliculului pilos (zona prin care iese parul la piele) cu formarea unui dop de keratina la acest nivel
- excesul de sebum
- o bacterie - Propionibacterium acnes ( si NU stafilococul, deci nu va autovaccinati cu EL)
- inflamatia
Ca si frecventa, ea este mai des intalnita la barbati la varsta adolescentei, pentru ca la maturitate femeile sa conduca plutonul cosurilor.

Cand apare? Se poate intalni din foarte frageda pruncie, imediat dupa nastere, pana la varsta de 6 luni ca urmare a zestrei de hormoni mostenita de la mama. I se spune acnee neonatala si se rezolva spontan, odata cu disparitia acestor hormoni.
La adolescenta...o data cu instalarea prepubertatii.
Si in timpul vietii, cot la cot cu ridurile, la cativa nenorocosi dintre noi.
Sunt si alte cauze de aparitie ale acneei. Exista un tip special de acnee - acneea estivala sau "de Mallorca" - intalnita in lunile toride de vara sau in timpul sezonului de schi, accentuata de efectul ocluziv produs de cremele de protectie solara.
Unele medicamente sunt capabile sa induca acnee. Acest tip de acnee este monomorfa, adica este caracterizata de un singur tip de leziuni si nu de o combinatie de chiste, comedoane, cosuri ca la varsta pubertatii. Printre medicamente amintim: corticosteroizii, contraceptivele orale in a caror compozitie predomina progesteronul, steroizii folositi pentru cresterea masei musculare, antiepilepticele, iodurile, tetraciclina (rar), medicamentele folosite in tratamentul tuberculozei.
Nici cosmeticele nu sunt excluse; unele dintre ele sunt comedogene, fac ocluzie la nivelul pielii si accentueaza formarea punctelor negre si a cosurilor.
Uneori acneea este semnul unor afectiuni interne - ovarul polichistic.
Presiunea produsa de bentite de par, rucsacuri poate determina prin efect mecanic comedoane si cosuri pe zonele de frictiune.
Ultimile cercetari au demonstrat mostenirea genetica a acestei afeciuni. Orice parinte cu acnee creste probabilitatea ca si copilul lui sa aiba acnee.

Exista insa si circumstante care nu duc la aparitia acneei, cum inca gresit se crede. Cosurile nu sunt determinate de absenta vietii sexuale; virgini sau nu, putem avea o fata la fel de afectata. Sexul nu le vindeca.Nici alimentatia nu e piatra de hotar; grasimile nu sunt cauza; exista insa opinii care sustin implicarea alimentatiei bogate in lactate in aparitia acneei. Se pare ca proteinele din lapte ar avea o structura similara hormonilor umani. Cat despre dulciuri, teoriile se schimba la fel ca si moda la Milano; pana acum 4-5 luni dulciurile erau nevinovate; acum se pare ca ar avea si ele o contributie. Crema de galbenele, ceaiurile minune nu le vindeca. Soarele insa o poate face. La fel ca si tratamentele recomandate de medicul dermatolog, pe care vi le voi enumera in cele ce urmeaza. Nu va aplecati urechea la tot ce se vehiculeaza pe forumurile de femei si frumusete, la retetele miraculoase trecute intr-un colt de ziar. Pentru ca numai medicul specialist poate identifica cauza reala a afectiunii dumneavoastra si poate gasi solutia optima.

Deci, ce solutii avem ? In primul rand o igiena a fetei incadrata in normal si nu excesiva. Sapunul pentru copii e ideal pentru spalarea fetei ; tot ceea ce promite o curatare in profunzime, peeling/gomaj poate fi chiar iritant pentru leziuni. In formele usoare sunt recomandate tratamentele locale, asa numite topice. Sunt creme cu efect bacteriostatic care impiedica cresterea germenilor, de tipul acidului azelaic, peroxidului de benzoil, antibioticelor incluse in diverse combinatii si forme de prezentare. Acidul retinoic, un derivat de vitamina A, este recunoscut pentru rolul sau de a reface stratul superficial al pielii, de a-i reduce grosimea, avand usor efect de peeling, ajutand astfel la absortia mai rapida a substantelor aplicate precum si de a impiedica formarea punctelor negre si secretia excesiva de sebum. Aplicarea sa trebuie facuta insa dupa o schema anume si in asociere cu creme protectoare, recomandate de medic, pentru ca are si un efect iritativ destul de pronuntat. In formele severe de acnee se pot recomanda tratamentele sistemice cu antibiotice, contraceptive sau isotretinoin. Acesta din urma a ridicat numeroase discutii fiind un medicament insotit de o serie de efecte adverse serioase (malformatii fetale in cazul graviditatii pe perioada tratamentului, modificarea profilului lipidic, a testelor hepatice, uscaciunea mucoaselor si pielii, modificari de comportament) necesitand o atenta urmarire a tratamentului din partea medicului specialist.

Solutii de terapie exista, unele chiar permanente. Se poate trai si fara cosuri. Totul sta in gasirea unui medic care sa indice o schema corecta de terapie, care sa identifice cauza acneei (atentie, ea poate fi semnul unor dezechilibre mai grave interne). Decat sa incercam orbeste timp de ani zeci de potiuni din reclame si rafturi de magazine, mai bine alegem calea mai sigura a unui tratament consecvent si bazat pe dovezi si experienta clinica.



Dr. Silvia Ioana Simian, medic rezident dermatovenerologie

Articol supervizat de Dr. Serban DAMIAN, nutritionist sportiv, Centrul de nutritie Superfit

slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)



Adauga un comentariu Acest articol are 11 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii
1 2 »
Pagina 1 din 2


(10 Noiembrie 2016 09:56) Adrian a spus

E greu de scapat de cosuri. Eu si acum ma chinui si le am de 3 ani de zile. Nu am reusit sa gasesc ceva care sa ma ajute sa le elimin. Am si hipertensiune si nu pot lua unele pastile pentru ca sunt contraindicate. Daca are cineva un meniu zilnic pentru o perioada de o luna i-as fi recunoscator.
Multumesc!

(2 August 2016 22:44) stefania a spus

Recomand, am folosit aceste produse naturale de la Thursday Plantation impotriva acneei si au dat rezultate. Pe mine m-au scapat de cosuri si puncte negre. Pupici

(26 Aprilie 2016 15:25) Doriana a spus

Si acneea are un sfarsit in momentul in care se face cura cu un produs care reactioneaza bine pe metabolismul respectiv.


(8 Septembrie 2015 19:46) Andreea a spus

Si eu ma confrunt cu acneea de mai bine de zece ani. Am incercat tot felul de tratamente cu antibiotice, cu creme de genul isotrexin, skinoren, produse din gamele vichy, la roche posay, bioderma, etc.fara niciun rezultat dimpotriva, problema mea incepuse sa se agraveze de la o luna la alta. In incerarile mele disperate de a gasi un medic competent, am aflat de o doamna doctor, Aurelia Ionescu, specializata in dermato.cosmetica. Va recomand sa mergeti cu toata increderea la dansa. Eu am inceput sa ma vindec de acnee cu ajutorul tratamentelui facut la cabinet. Tratamentul care este rezonabil ca pret, consta intr.o extractie pt deblocarea porilor si eliminarea pustulelor si in doua peelinguri, unul superficial si celalalt chimic, ft util pt. cicatricile post-acnee. Am observat imbunatari semnificative inca de la a doua sedinta. Acum tenul meu aproape s a curatat. De asemenea, va recomand produsele pe care le foloseste dansa, produse pe care le testez de 4 luni de acum. Sunt extraordinare! Produse 100% naturale! Am incercat inainte si alte produse naturale precum creme si sapunuri dar aveau aceleasi efecte negative asupra pielii mele. Eu folosesc toata gama pt tenul cu probleme de la qicosmetics: demachiantul, lotiunea tonica care este ft buna pt ca curata si in acelasi timp echilibreaza nivelul sebumului, o crema hidratanta cu acizi aha, un ser purifiant care usuca eventualele pustule si de asemenea, hidrateaza tenul. Pe doamna doctor o gasiti pe e-dermatolog.ro iar produsele pe qicosmetics.ro, ele sunt unice pe piata romaneasca. Merita sa le incercati.

(27 Octombrie 2014 14:12) Pitu Sanda a spus

Din cunostintele mele acneea e o afectiune care nu se vindeca niciodata. Chiar si asa, daca folosesti metodele bune poti ameliora situatia. Cred ca si suplimentele naturiste pot ajuta, desi nu am folosit niciodata astfel de produse pentru a scapa de acnee!


(12 August 2014 23:12) Iulia a spus

Eu de cand ma stiu am avut probleme cu acnea, dar in ultimi 4 ani de zile toata fata s-a umplut de cosuri si puncte negre. Am disperat am incercat si mai multe tratamente dar fara succes. Am fost pe la toti doctori si nici unul nu mi-a dat un tratament cu care sa vindec. Am ajuns odata la o farmacie pentru cateva pastile de cap si ma gasesc cu o prietena care stiam ca are cosuri dar acuma avea tenul perfect curat. Mi-a povestit ca ea a facut un tratament cu creme pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai tea tree de la Thursday Plantation si il recomanda sa le incerc. Asa am si facut si ce sa vezi ca dupa un timp si cosurile mele au inceput sa se usuce si apoi treptat au disparut complet. Eu am folosit produsele dimineata si seara, ..o spuma natural, o lotiune tonica, o crema hidratanta si un gel medical antiacnee cu ulei 100% pur din tea tree. Pe langa aceste patru produse am mai cumparat si o sticluta de ulei si am pus 1 picatura de ulei pe cate un cos mai mare. Deci cred ca se intelege ca le recomand cu incredere ca m-au scapat si vindecat de acnee.

(30 Iunie 2014 14:26) Paulina a spus

Produsele din plante sunt recomandate pentru vindecarea acneei din cauza faptului ca nu provoaca efecte secundare sau dependenta. Si eu am folosit suplimentele Derminax si sunt multumit de rezultatele pe care le-am obtinut!

(11 Iunie 2014 14:23) Zinea a spus

Eu am reusit sa scap de acnee dupa ce am facut un tratament cu suplimentul Derminax. Produsul e unul destul de bun si este facut in intregime din plante!


(29 Ianuarie 2014 16:19) Ioana Romica a spus

Un supliment foarte eficient pentru tratarea acneei este si Derminax. Produsul e facut in intregime din plante si nu genereaza efecte secundare. Cel putin mie nu mi-a provocat nici un fel de efect advers!

(15 Mai 2012 18:07) Maria Elena a spus

Nu este o poveste fara sfarsit, poate pana acum un an, ajunsa deja la varsta de 30 de ani, puteam afirma ca este o poveste fara sfarsit. Dar dupa ce prietena mea mi-a recomandat Dermagist mi s-a schimbat viata efectiv. Sunt doar 3 pasi de facut: intai trebuie curata tenul cu Detoxifying Acne Cleanser apoi aplici crema pentru cosuri Acne Clarifying si daca este cazul se aplica de 2 ori pe zi si crema pt cicatrici Acne Scar Fading. Imi doresc ca toti cei ce au probleme de genul acesta sa scape asa cum am scapat eu. Puteti comanda de la nr de tel: 0751508521, de la care am comandat si eu.
Multa sanatate







Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii