Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam ACIZII GRASI OMEGA-3 SI RISCUL DE CANCER
CALDURA CORPULUI IN TIMPUL EFORTULUl
SALATA CU BRANZA SI OUA
BENEFICIILE CONSUMULUI DE CEAPA
ARDE GRASIMEA EFICIENT


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CRESTETI TIMPUL IN CARE MUSCHIUL ESTE MENTINUT SUB TENSIUNE
PIZZA
Ridicarea bratelor in lateral cu gantere, din stand, cu trunchiul aplecat
Video - Postul alimentar
AnaMaria Palade
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile ginsengului Fierbinte
Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » LEGATURA DINTRE MANCAREA IEFTINA SI OBEZITATE

LEGATURA DINTRE MANCAREA IEFTINA SI OBEZITATE


LEGATURA_DINTRE_MANC_33755.jpgChiar daca momentan nu suferi de obezitate, ai sanse mari ca cineva din familie sau un apropiat de al tau sa lupte impotriva acestei probleme care pare sa afecteze din ce in ce mai multi indivizi; lupta impotriva inamicului al carui arme primare consta in mancare, genetica sau predispozitie spre ingrasare nu este deloc una usoara, in special atunci cand metabolismul se dovedeste a fi mult prea lenes pentru a iesi glorios din lupta cu dusmanul tacut. Obezitatea e una din cauzele primare ale decesului in intreaga lume si vestile triste par sa nu se opreasca aici; exista o sumedenie de boli cardiovasculare si de alta natura care lucreaza mana in mana cu obezitatea, iar studiile recente arata o predispozitie ingrijoratoare a copiilor de a dezvolta obezitate infantila, transformand astfel obezitatea intr-o problema de ordin mondial care aduce amenintari grave in sectorul sanatatii publice.

Daca ar fi sa privim toate aceste probleme la o scara mult mai mare si mai serioasa, ar trebui specificat faptul ca exista sanse mari ca aceasta reala pandemie a obezitatii sa necesite adoptarea unor schimbari esentiale in politica de ordin public. O serie de studii noi care au pus sub vizor creierul uman si care au fost publicate de Cell Press in jurnalul "Trenduri in endocrinologie si metabolism" sugereaza ca un motiv primordial pentru cresterea dramatica in numarul bolnavilor de obezitate poate fi o sensibilitate crescuta in fata mancarurilor foarte bogate in calorii si care sunt intens promovate in cadrul reclamelor audio-vizuale. Neuroimagistica functionala a creierului uman permite realizarea unei harti non-invazive a activitatii creierului atat in perioadele in care subiectii sunt sanatosi, cat si atunci cand acestia sufera de anumite boli. Potrivit dr. Alain Dagher din cadrul Institutului Neurologic din Montreal al Universitatii McGill, anumite tiparuri legate de obezitate si relatia acesteia cu activitatea creierului par sa fi aparut in cadrul acestor observatii si de asemenea in intelegerea controlului neurologic in relatia cu hranirea. Creierul a fost privit ca si o componenta sensibila care poate da nastere unei vulnerabilitati responsabile de supraalimentare; gandeste-te doar cate reclame care mai de care mai imbietoare si mai atragatoare te fac sa iesi din casa si sa mananci un pranz rapid, gustos, eventual imbibat in grasimi si E-uri si ieftin, pe deasupra. Daca nu te-ai gandit niciodata cam cat de usor influentabili sunt adultii, macar petrece cateva secunde imaginandu-ti cat de simplu de manipulat pot sa fie copiii atunci cand privesc deserturi si hamburgeri promovati de brand-uri internationale - diferentele dintre indiviii slabi si cei obezi par sa fie din ce in ce mai evidente ca urmare a rezultatelor obtinute in urma acestor studii importante.

Studiile de neuroimagistica au condus la identificarea unei retele in interiorul creierului care este responsabila pentru controlul apetitului, a semnalelor motivationale si a invatarii disimulate, toate legate de pofta de mancare; acestea au ajutat cercetatorii sa descifreze cum anume retelele "de recompensa" sunt legate de ingerarea de mancare. Studiile au aratat ca mecanismele legate de obezitate din creier sunt foarte complexe si ca acestea nu sunt doar legate de anormalitati in cazul semnalizarii recompenselor asociate cu mancarea, ci ca supralimentatia sau mancatul compulsiv isi au orginea acolo unde un individ este gata sa faca o alegere legata de ceea ce urmeaza sa manance; semnalele de anticipare joaca un rol esential in cadrul velnerabilitatii la obezitate. Si mai mult, s-ar parea ca indivizii care sufera de obezitate arata o activare si mai mare a anumitor zone ale creierului ca si raspunsuri la ingestia de dulciuri si grasimi, sugerandu-se astfel un rol-cheie pentru semnalele asociate cu motivatia de a manca.

Studiile mai aprofundate legate de imagistica si activitatea creierului arata ca desi nu exista o singura cale sigura ce conduce un individ la obezitate, acest rezultat final pare sa fie datorat unui anumit comportament neurologic. Cu alte cuvinte, obezitatea trebuie privita ca si o boala care rezulta dintr-o vulnerabilitate a creierului in cadrul unui mediu nesanatos. Dovada ca indivizii sunt sensibili la anumite tipuri de mancare, la publicitatea concentrata pe mancare si la acei factori declansatori care se bazeaza pe experientele din trecut care sunt legate de mancarurile bogate in calorii nu poate fi ignorata.

Asadar, acum ca stim cu atat mai mult ca obezitatea este profund legata de o serie de factori legati de publicitate agresiva la mancarea bogata in calorii, urmatorul pas logic care trebuie urmat la nivel mondial este legat de o mai buna informare publica si de luarea masurilor asemanatoare celor legate de tigari si pericolele fumatului. E nevoie de o mai buna educare a indivizilor si de o campanie mondiala menita sa tina indivizii departe de fast food si bombele calorice.



slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 44049 ori.



Beneficiile ginsengului

13 Mai 2024

Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate ca la carte. Se pun reflectoarele pe beneficiile excelente pentru sanatate si capacitatea lor de a vindeca tot felul de boli.

Ginsengul face parte din aceste plante considerate miraculoase pentru sanatate, datorita rezultatelor sale in preventia si tratamentul mai multor afectiuni.



Slabirea si vointa

10 Mai 2024

“Vreau sa slabesc, dar nu am vointa. Ce pot face?”

Cand îti doresti sa slabesti, e nevoie de vointa ca sa faci primul pas. Depinde doar de tine sa iei decizia si apoi sa te apuci de dieta, de miscare si de celelalte obiceiuri sanatoase. Pana aici, pare ca lumea se descurca. Însa multi se pierd pe parcurs. Vointa se refera la capacitatea cuiva de a depune efort în mod constient pentru a atinge un scop stabilit. Este asociata cu hotararea si perseverenta, cu o anumita disciplina.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Articole din aceeasi categorie

FA O CURA CU SEMINTE DE IN FA O CURA CU SEMINTE DE IN
Poate nu te-ai gandit sa faci o cura cu seminte ...
REMEDII NATURALE PENTRU REDUCEREA COLESTEROLULUI RAU REMEDII NATURALE PENTRU REDUCEREA COLESTEROLULUI RAU
Consumul exagerat de alimente grase, precum produsele lactate sau cele ...


VITAMINA D STIMULEAZA SISTEMUL IMUNITAR VITAMINA D STIMULEAZA SISTEMUL IMUNITAR
Vitamina D, cunoscuta si sub denumirea de calciferol, este solubila ...
CUM MANCAM SANATOS IN ORAS CUM MANCAM SANATOS IN ORAS
Mai intai ar trebui sa definim acest mancat in oras. ...


Alte articole despre Nutritie






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 4 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii