Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam 6 LUCRURI PE CARE TREBUIE SA LE AFLI DESPRE CAFEINA
SOMNUL - VERIGA SLABA ?
PASTE CU TON SI PUI AFUMAT
Piedici in calea scaderii in greutate
SEMINAR DE NUTRTIE LA COLEGIUL ELENA CUZA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole IDEI PRACTICE PENTRU ABORDAREA OBEZITATII INFANTILE
Oferta sarbatori 2011
GRESELI LA REGIM
Stretching - fese - teorie
CSID - Gustarile in parc si riscul de obezitate
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată Fierbinte
Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » EXERCITII PENTRU UMERI FRUMOSI

EXERCITII PENTRU UMERI FRUMOSI


EXERCITII_PENTRU_UME_86825.jpgMuschii si articulatiile umerilor permit o gama larga de miscari, facand umerii cea mai mobila articulatie a corpului. Totusi, aceasta mobilitate mare face umerii extrem de instabili si mult mai expusi dislocarilor si altor rani in comparatie cu alte articulatii. Exercitiile urmatoare arata exemple de miscari avand ca tinta umerii - deltoizii anteriori, laterali si posteriori, cat si capsula rotatorie a umerilor. Nu numai ca vei avea o postura mai frumoasa, dar iti vei mentine si sanatatea.


Ramat cu haltera


Acest exercitiu lucreaza nu numai umerii, dar si muschiul trapez, fiind un exercitiu bun de legatura intre umeri si spate.

Loc de actiune: umerii

Grupele de muschi lucrate: deltoizi, muschii rotatori de la umeri, trapezul

Nivel de dificultate: incepator


Pasul 1. Stai cu picioarele usor mai departate decat umerii si apuca bara cu mainile, pozitionandu-ti mainile in aceeasi pozitie.(ceva mai departate decat umerii)

Pasul 2. Trage bara pana la nivelul barbiei, tinand bara aproape de corp si mentinandu-ti coatele mai sus decat bara.

Pasul 3. Mentine pozitia pentru cateva secunde inainte de a te lasa pe spate in pozitia initiala, asigurandu-te ca iti vei mentine coatele usor indoite si evitand orice smucituri sau miscari bruste.


Impins de la piept cu haltera (presa militara)


Acesta este unul din cele mai eficiente exercitii dintre cele care tintesc muschii umerilor si ar trebui incorporat in antrenamentele de toate nivelurile (incepator, intermediar, avansat) odata ce stapanesti si executi miscarea in mod corect.

Loc de actiune: umerii

Grupele de muschi lucrate: deltoizi, pectorali, tricepsi brahiali

Nivel de dificultate: intermediar


Pasul 1. Stai cu spatele sprijinit pe o banca si asigura-te ca ai o inclinatie intre 80 si 90 de grade. Apuca bara cu o priza in pronatie, tinand mainile ceva mai departate decat distanta dintre umeri si sprijin-o de partea superioara a pieptului.

Pasul 2. Incordeaza-ti umerii, inspira si ridica bara in sus, tinandu-ti coatele usor indoite.

Pasul 3. Pentru a incheia, lasa-te pe spate in pozitia initiala, tinandu-ti muschii abdominali si pe cei din partea de jos a spatelui incordati, apoi fa cate repetari doresti.

Ridicare frontala la scripete

Loc de actiune: umerii

Grupele de muschi lucrate: deltoizi, trapez, pectoral

Nivel de dificultate: intermediar

Pasul 1. Prinde manerul unui scripete cu mana stanga, stai cu picioarele departate la nivelul umerilor si aproape de scripete cu spatele inspre el.
Pasul 2. Indoaie-ti bratul stang usor si mentine-l fix in regiunea cotului in timpul miscarii.

Pasul 3. Tine-ti trunchiul nemiscat in timp ce iti ridici mana stanga inainte la nivelul umarului. Palma trebuie sa fie indreptata spre podea.
Pasul 4. Mentine pozitia aceasta cateva secunde, apoi coboara-ti incet bratul in pozitia initiala.


Ridicari laterale la cablu (din sezut)


Acest exercitiu lucreaza deltoizii, iar la finalul miscarii, cand iti strangi omoplatii, poti sa pui accent si pe trapez si pe romboizi (muschi ai spatelui asezati sub trapez).

Loc de actiune: umerii

Grupele de muschi lucrate: deltoizi, trapez

Nivel de dificultate: avansat


Pasul 1. Aseaza-te in genunchi si in maini de o parte a aparatului, asigurandu-te ca iti mentii spatele drept si muschii abdominali incordati. Intinde-te si apuca manerul.

Pasul 2.Tinandu-ti cotul usor indoit, trage-ti mana pana cand partea superioara a bratului este aliniata cu umarul. In acelasi timp, intinde-ti partea inferioara a bratului si contracta-ti umarul.

Pasul 3. Tinand miscarea sub control, ghideaza cablul inapoi in pozitia de start, mentinand tensiunea si repeta de numarul dorit de ori.


Fluturari laterale la scripete (din picioare)


Acesta este un exercitiu care izoleaza capul median al deltoizilor (la marginea umerilor) aproape complet. Miscarea este foarte eficienta si incepatorii si cei de la niveluri intermediare si avansate o pot folosi ca si o parte a unei rutine de antrenare a umerilor.

Loc de actiune: umerii

Grupele de muschi lucrate: deltoizi, muschii rotatori de la umeri, trapezul

Nivel de dificultate: avansat


Pasul 1. Stai aproape de aparat si de o parte a lui, pozitioneaza-ti usor bratele in fata soldurilor si apuca manerul.

Pasul 2. Inspira si, mentinand o usoara indoire a cotului, ridica-ti bratul in partea exterioara a corpului pana cand partea superioara a bratului este aliniata cu umarul. Tine-ti palmele indreptate in jos.

Pasul 3. Incet si mentinand miscarile sub control coboara-ti bratul in pozitia initiala.


Presa Arnold


Cand vine vorba de exercitii bune pentru muschii umerilor, in ceea ce priveste aria de miscare, presa Arnold isi face loc cu generozitate. Exercitiul se executa stand in picioare cu o pereche de gantere grele.

Pasul 1. Stai drept tinand cate o gantera in fiecare mana. Ridica ganterele in pozitia umerilor cu palmele inspre tine.

Pasul 2. Acum preseaza ganterele deasupra capului ca si la presele cu gantere, dar rasucindu-le astfel incat palmele sa fie orientate inainte la "capatul" miscarii.

Pasul 3. Coboara halterele intr-o miscare inversa.


Flotari


Tine-ti bratele indepartate aproximativ la nivelul umerilor si fixeaza-le pe podea. Picioarele ar trebui sa fie apropiate, cu greutatea fixata pe acea portiune in care degetele se unesc cu restul piciorului, tragand inapoi degetele. Corpul trebuie sa fie drept si paralel cu podeaua. Nu iti ridica posteriorul si nu te tranti pe podea. Coboara-ti corpul si inspira in timp ce o faci. Mentine pozitia minim 2 secunde. Apoi expira pe masura ce te intorci in pozitia initiala. Realizeaza 3 seturi de cate repetari poti.

Aici gasesti descrise mai multe exercitii pentru umeri.



Alexandra Igna


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 66249 ori.



Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată

25 Noiembrie 2024

Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.

Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.

Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.


Mic ghid de inlocuiri alimentare

18 Noiembrie 2024

Alegerile alimentare sănătoase joacă un rol esențial în menținerea sănătății și a stării de bine. O dietă echilibrată, bogată în fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase, oferă nutrienții necesari pentru energie și funcționare optimă a organismului.

Consumarea unei varietăți de alimente ajută la prevenirea deficiențelor nutriționale, iar limitarea zahărului, a grăsimilor trans și a alimentelor procesate poate reduce riscul de boli cronice, cum ar fi diabetul sau bolile de inimă. Alegerea porțiilor adecvate și hidratarea corectă completează un stil de viață sănătos, contribuind la un corp și o minte în formă optimă.


Cum previi degradarea creierului?

4 Noiembrie 2024

Menținerea sănătății creierului este esențială pentru o viață activă și echilibrată. Printre cele mai eficiente metode se numără o alimentație sănătoasă, somnul adecvat, activitatea fizică regulată și stimularea mentală continuă.

O dietă bogată în antioxidanți, acizi grași omega-3 și vitamine (cum ar fi vitamina B și E) sprijină funcțiile cognitive. Somnul de calitate ajută la consolidarea memoriei și la regenerarea celulară, iar exercițiile fizice îmbunătățesc circulația sângelui către creier, contribuind la o mai bună funcționare cognitivă. De asemenea, activitățile precum cititul, puzzle-urile, învățarea unei limbi noi sau practicarea unui hobby pot stimula creierul și pot preveni declinul cognitiv.

Menținerea unei vieți sociale active și gestionarea stresului prin tehnici de relaxare, precum meditația, sunt, de asemenea, importante pentru sănătatea mentală.


Articole din aceeasi categorie

ANTRENAMENTELE: DIMINEATA SAU SEARA? ANTRENAMENTELE: DIMINEATA SAU SEARA?
Fara nici un dubiu, exerctiile fizice sunt benefice la orice ...
CAPOIERA CAPOIERA
Daca tot am vorbit de artele martiale intr-un articol recent, ...


ARTELE MARTIALE MIXTE ARTELE MARTIALE MIXTE
Disciplina si legatura minte-trup pot fi considerate elementele-cheie ale unui ...
BOXUL, MAI MULT DECAT UN SPORT BOXUL, MAI MULT DECAT UN SPORT
Aruncand un ochi peste originile sale mai mult decat impresionante ...


Alte articole despre Antrenament






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 5 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii