Sunteti aici :: Antrenament » TOTUL DESPRE CUM SA ITI MENTII ECHILIBRUL PE GHEATA
TOTUL DESPRE CUM SA ITI MENTII ECHILIBRUL PE GHEATA
Care este una dintre cele mai mari problema cu care te confrunti iarna de iarna? Da, ai dreptate, si racelile, gripa sau diverse alte boli sezoniere iti dau batai de cap, insa, odata cu venirea inghetului si a zapezii, apare si pericolul diverselor traumatisme provocate de cazaturi.
Bucuria si magia zapezii este umbrita, din pacate, de ghetusul care de abia te lasa sa te tii pe picioare si sa nu cazi. Desi este greu, exista o serie de reguli pe care, daca reusesti sa le respecti, lupta impotriva ghetusului va devein, cu siguranta, mult mai usoara.
Care este pozitia corecta de cadere?
Caderea corecta reprezinta o adevarata stiinta, cunoscuta cel mai bine de amatorii de sporturi "albe", cum ar fi schiorii sau patinatorii.
Care sunt recomandarile acestora? In primul rand, atunci cand mergi pe asfaltul inghetat, incearca sa te echilibrezi cu mainile, nicidecum sa nu le tii in buzunar. Fa pasi cat mai marunti si tine picioarele indoite de la genunchi, iar in momentul in care iti dai seama ca nu mai poti evita cazatura, stange mainile la piept si straduieste-te sa cazi pe partea lateral a corpului.
Imbracamintea- un rol definitoriu
Evident, chiar daca este ger, gheata si zapada, cumparaturile si treburile zilnice te tin afara din casa cel putin o ora sau doua pe zi. In aceste momente, un rol foarte important este jucat si de modul in care te imbraci. Ideal ar fi sa porti haine usoare si comode, de exemplu o geaca de puf usoara, si sa eviti hainele de blana sau de piele.
De asemenea, si incaltamintea trebuie sa fie cat se poate de comoda si, neparat, cu talpa joasa. Din pacate, incaltamintea moderna, cu tocuri inalte si subtiri, cu varfuri lungi si inguste, favorizeaza caderea si provoaca, deseori, trauma grave ce necesita spitalizare. Cizma ideala trebuie sa aiba talpa ortopedica sau cu toc lat, nu mai inalt de 3-4 cm.
O problema foarte des intalnita este legata de talpa cizmelor care, de cele mai multe ori, aluneca.
Solutie impotriva talpii alunecoase
Aplica pe talpa cizmelor cateva bucatele de leucoplast sau unge talpa cu superglue sau aracet pentru tapet, apoi presara cu nisip amestecat cu pietris marunt, apoi lasa peste noapte sa se usuce bine. Acum poti fi sigura ca nu o sa mai aluneci!
Sfaturi utile
1. Mergi intotdeauna pe marginea trotuarului deoarece mijlocul este intotdeauna alunecos.
2. La stationarea mijloacelor de transport public, nu alerga spree le doarece poti sa aluneci si sa nimeresti sub roti.
3. Stai cat mai departe de carosabil deoarece pe un drum cu polei, soferul unui automobil poate sa piarda controlul masinii si sa fie aruncat pe trotuar. Distanta de franare in cazul unui carosabil inghetat se mareste de 4-5 ori, fiind, astfel, imposibila oprirea imediata.
4. Pleaca la serviciu mai devreme, deoarece fiind in intarziere, cu siguranta nu vei mai fi atenta la drum.
5. Traverseaza portiunile de ghetus cu pasi marunti, mai exact ca "rata pe gheata".
Ce poti face in cazul in care, totusi, ai cazut?
Daca, intr-un moment de neatentie, ti-ai pierdut echilibrul si ai cazut, alegandu-te cu o entorsa sau cu o luxatie, poti folosi o serie de metode simple pentru a-ti alina durerea si pentru a te reface mai rapid.
1. La circa o zi de la cadere, aplica comprese reci pe locul afectat, timp de 15 minte, de cel putin 3-4 ori pe zi. Tine membrul ridicat pe 2-3 perne si aplica o punga de gheata sau orice produs inghetat din congelator, invelit in prosop de bucatarie.
2. Daca articulatia se umfla si apar dureri, unge locul inflamat cu iod sau aplica o compresa din ceapa pisata amestecata cu zahar si panseaza strans. Schimba compresa de 2 ori pe zi.
3. Daca in primele 4 zile, aplici comprese reci, incepand din a 5 a zi poti adauga si bai calde cu tinctura de castanet, ceai de coada-calului, sare de mare sau de bucatarie.
4. Din ziua a 7 a poti sa masezi piciorul afectat cu ulei de brad sau miere de albine amestecata cu alcool de camfor.
Iuliana Moraru

Acest articol a fost vizualizat de 44374 ori.
Te ajuta CARNITINA sa slabesti?
28 Noiembrie 2023Vrei sa slabesti si te-ai gandit sa iei carnitina? Daca practici un sport si te-ai uitat pe site-urile cu suplimente alimentare, poate ai observat printre multe alte produse L-carnitina, promovata si ca instrument de ardere a grasimilor.
Te ajuta acest produs sa faci mai bine fata efortului fizic, sa ai rezultate mai bune si chiar sa slabesti? Hai sa vedem ce spun oamenii de stiinta!
Beneficiile vitaminei C
20 Noiembrie 2023Vitamina C este poate cea mai celebra vitamina, la care ne gandim imediat cand ne ia raceala sau vrem sa avem imunitatea mai buna. Cu nume de cod acid ascorbic, este o vitamina hidrosolubila, adica se dizolva in apa si nu poate fi sintetizata si depozitata in corp, asa ca trebuie sa ne-o asiguram constant din ce mancam sau din suplimente.
Partea buna? E usor accesibila in numeroase alimente si se absoarbe bine in organism.
Beneficiile semintelor de susan
14 Noiembrie 2023Presarate pe covrigi, chifle de burgeri sau in salate, semintele de susan trec adesea nebagate in seama. Sunt foarte mici si se pierd printre alte ingrediente. Totusi, pot fi un adaos valoros in alimentatia ta, deopotriva pentru gust si nutrienti.
In acest clip iti voi vorbi despre proprietatile acestor seminte marunte si cum sa le folosesti in bucatarie!
Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.
Foarte util articolul pe vremea asta!

Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...

Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...

Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii