Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Raluca Elena Ionescu
FRUCTELE SI SILUETA
PROBLEME ALE PIELII
LANSARE PRODUSE ARKOPHARMA
MANCAREA SI PERSONALITATEA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole PLATOUL - UNA DIN PROBLEMELE CURELOR DE SLABIRE
Vanadiul
CAT DE REPEDE IESI DIN FORMA DUPA CE NU TE MAI ANTRENEZI?
Flexia picioarelor la aparat
Raluca Cristea
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii? Fierbinte
Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » EXERCITII PENTRU UMERI FRUMOSI

EXERCITII PENTRU UMERI FRUMOSI


EXERCITII_PENTRU_UME_86825.jpgMuschii si articulatiile umerilor permit o gama larga de miscari, facand umerii cea mai mobila articulatie a corpului. Totusi, aceasta mobilitate mare face umerii extrem de instabili si mult mai expusi dislocarilor si altor rani in comparatie cu alte articulatii. Exercitiile urmatoare arata exemple de miscari avand ca tinta umerii - deltoizii anteriori, laterali si posteriori, cat si capsula rotatorie a umerilor. Nu numai ca vei avea o postura mai frumoasa, dar iti vei mentine si sanatatea.


Ramat cu haltera


Acest exercitiu lucreaza nu numai umerii, dar si muschiul trapez, fiind un exercitiu bun de legatura intre umeri si spate.

Loc de actiune: umerii

Grupele de muschi lucrate: deltoizi, muschii rotatori de la umeri, trapezul

Nivel de dificultate: incepator


Pasul 1. Stai cu picioarele usor mai departate decat umerii si apuca bara cu mainile, pozitionandu-ti mainile in aceeasi pozitie.(ceva mai departate decat umerii)

Pasul 2. Trage bara pana la nivelul barbiei, tinand bara aproape de corp si mentinandu-ti coatele mai sus decat bara.

Pasul 3. Mentine pozitia pentru cateva secunde inainte de a te lasa pe spate in pozitia initiala, asigurandu-te ca iti vei mentine coatele usor indoite si evitand orice smucituri sau miscari bruste.


Impins de la piept cu haltera (presa militara)


Acesta este unul din cele mai eficiente exercitii dintre cele care tintesc muschii umerilor si ar trebui incorporat in antrenamentele de toate nivelurile (incepator, intermediar, avansat) odata ce stapanesti si executi miscarea in mod corect.

Loc de actiune: umerii

Grupele de muschi lucrate: deltoizi, pectorali, tricepsi brahiali

Nivel de dificultate: intermediar


Pasul 1. Stai cu spatele sprijinit pe o banca si asigura-te ca ai o inclinatie intre 80 si 90 de grade. Apuca bara cu o priza in pronatie, tinand mainile ceva mai departate decat distanta dintre umeri si sprijin-o de partea superioara a pieptului.

Pasul 2. Incordeaza-ti umerii, inspira si ridica bara in sus, tinandu-ti coatele usor indoite.

Pasul 3. Pentru a incheia, lasa-te pe spate in pozitia initiala, tinandu-ti muschii abdominali si pe cei din partea de jos a spatelui incordati, apoi fa cate repetari doresti.

Ridicare frontala la scripete

Loc de actiune: umerii

Grupele de muschi lucrate: deltoizi, trapez, pectoral

Nivel de dificultate: intermediar

Pasul 1. Prinde manerul unui scripete cu mana stanga, stai cu picioarele departate la nivelul umerilor si aproape de scripete cu spatele inspre el.
Pasul 2. Indoaie-ti bratul stang usor si mentine-l fix in regiunea cotului in timpul miscarii.

Pasul 3. Tine-ti trunchiul nemiscat in timp ce iti ridici mana stanga inainte la nivelul umarului. Palma trebuie sa fie indreptata spre podea.
Pasul 4. Mentine pozitia aceasta cateva secunde, apoi coboara-ti incet bratul in pozitia initiala.


Ridicari laterale la cablu (din sezut)


Acest exercitiu lucreaza deltoizii, iar la finalul miscarii, cand iti strangi omoplatii, poti sa pui accent si pe trapez si pe romboizi (muschi ai spatelui asezati sub trapez).

Loc de actiune: umerii

Grupele de muschi lucrate: deltoizi, trapez

Nivel de dificultate: avansat


Pasul 1. Aseaza-te in genunchi si in maini de o parte a aparatului, asigurandu-te ca iti mentii spatele drept si muschii abdominali incordati. Intinde-te si apuca manerul.

Pasul 2.Tinandu-ti cotul usor indoit, trage-ti mana pana cand partea superioara a bratului este aliniata cu umarul. In acelasi timp, intinde-ti partea inferioara a bratului si contracta-ti umarul.

Pasul 3. Tinand miscarea sub control, ghideaza cablul inapoi in pozitia de start, mentinand tensiunea si repeta de numarul dorit de ori.


Fluturari laterale la scripete (din picioare)


Acesta este un exercitiu care izoleaza capul median al deltoizilor (la marginea umerilor) aproape complet. Miscarea este foarte eficienta si incepatorii si cei de la niveluri intermediare si avansate o pot folosi ca si o parte a unei rutine de antrenare a umerilor.

Loc de actiune: umerii

Grupele de muschi lucrate: deltoizi, muschii rotatori de la umeri, trapezul

Nivel de dificultate: avansat


Pasul 1. Stai aproape de aparat si de o parte a lui, pozitioneaza-ti usor bratele in fata soldurilor si apuca manerul.

Pasul 2. Inspira si, mentinand o usoara indoire a cotului, ridica-ti bratul in partea exterioara a corpului pana cand partea superioara a bratului este aliniata cu umarul. Tine-ti palmele indreptate in jos.

Pasul 3. Incet si mentinand miscarile sub control coboara-ti bratul in pozitia initiala.


Presa Arnold


Cand vine vorba de exercitii bune pentru muschii umerilor, in ceea ce priveste aria de miscare, presa Arnold isi face loc cu generozitate. Exercitiul se executa stand in picioare cu o pereche de gantere grele.

Pasul 1. Stai drept tinand cate o gantera in fiecare mana. Ridica ganterele in pozitia umerilor cu palmele inspre tine.

Pasul 2. Acum preseaza ganterele deasupra capului ca si la presele cu gantere, dar rasucindu-le astfel incat palmele sa fie orientate inainte la "capatul" miscarii.

Pasul 3. Coboara halterele intr-o miscare inversa.


Flotari


Tine-ti bratele indepartate aproximativ la nivelul umerilor si fixeaza-le pe podea. Picioarele ar trebui sa fie apropiate, cu greutatea fixata pe acea portiune in care degetele se unesc cu restul piciorului, tragand inapoi degetele. Corpul trebuie sa fie drept si paralel cu podeaua. Nu iti ridica posteriorul si nu te tranti pe podea. Coboara-ti corpul si inspira in timp ce o faci. Mentine pozitia minim 2 secunde. Apoi expira pe masura ce te intorci in pozitia initiala. Realizeaza 3 seturi de cate repetari poti.

Aici gasesti descrise mai multe exercitii pentru umeri.



Alexandra Igna


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 66021 ori.



Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii?

9 Septembrie 2024

Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui stil de viață sănătos. Acestea permit utilizatorilor să își monitorizeze aportul zilnic de calorii, macronutrienți și micronutrienți, facilitând atingerea obiectivelor de pierdere în greutate, menținere sau creștere în masă musculară.

De obicei, aplicațiile oferă baze de date extinse cu alimente, inclusiv produse de branduri populare, și permit adăugarea manuală a alimentelor consumate. Prin oferirea unui feedback în timp real, utilizatorii pot ajusta cantitățile și tipurile de alimente pentru a se încadra în obiectivele stabilite.


Dieta Rina, regimul de 90 de zile

26 August 2024

Dieta Rina este un regim de slăbire popular, cunoscut pentru abordarea sa de 90 de zile, în care alimentele sunt împărțite în funcție de grupe alimentare și consumate ciclic.

Dieta se bazează pe un principiu de disociere, unde fiecare zi este dedicată unui anumit tip de aliment: proteine, amidon, carbohidrați și vitamine. Aceasta nu doar ajută la pierderea în greutate, ci și la îmbunătățirea metabolismului și la adoptarea unor obiceiuri alimentare mai sănătoase. Flexibilitatea și varietatea alimentelor fac ca dieta Rina să fie ușor de urmat pe termen lung.


Cum alegi cel mai eficient COLAGEN?

19 August 2024

Colagenul este o proteină esențială în organism, reprezentând aproximativ 30% din totalul proteinelor corporale. Este componenta principală a pielii, oaselor, tendoanelor, ligamentelor și cartilajului, oferind structura și elasticitatea necesare acestor țesuturi.

Colagenul ajută la menținerea fermității și elasticității pielii, contribuie la regenerarea celulară și joacă un rol crucial în vindecarea rănilor. De asemenea, susține sănătatea articulațiilor și oaselor, prevenind uzura și deteriorarea acestora odată cu înaintarea în vârstă.

Pe măsură ce organismul îmbătrânește, producția de colagen scade, ceea ce poate duce la apariția ridurilor, durerilor articulare și slăbirea țesuturilor. Astfel, menținerea nivelurilor optime de colagen este esențială pentru o sănătate generală bună și pentru încetinirea procesului de îmbătrânire.


Articole din aceeasi categorie

CUM TE ANTRENEZI DUPA CE RENUNTI LA TIGARI? CUM TE ANTRENEZI DUPA CE RENUNTI LA TIGARI?
Daca ai renuntat in sfarsit la tigari, felicitari. Ai reusit ...
ANTRENAMENTUL DE PRIMAVARA ANTRENAMENTUL DE PRIMAVARA
Incepe deja sa miroasa a primavara, si ar fi momentul ...


EXERCITII PENTRU SOLDURI - SCAPA DE COLACEI! EXERCITII PENTRU SOLDURI - SCAPA DE COLACEI!
Colaceii, bata-i vina! Ce ne facem cu ei? Cum scapam ...
TRENDURI PENTRU ANTRENAMENTELE ANULUI 2013 TRENDURI PENTRU ANTRENAMENTELE ANULUI 2013
Daca te intrebi care sunt principalele trenduri in materie de ...


Alte articole despre Antrenament






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 2 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii