Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CUM TE PROTEJEZI DE FRIG
CSID - O alimentatie bazata pe carne si lapte poate imbolnavi arterele!
ALIMENTATIA CORECTA IN SEZONUL RECE
ACTIUNI DISTRUCTIVE ALE RADICALILOR LIBERI IN ORGANISM
GIMNASTICA ACVATICA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Marius Rus (Ironman)
Riboza
Stretching - coapse - exercitii set 2
FACTORII PROTECTORI AI APARATULUI CARDIOVASCULAR
PRAJIREA ALIMENTELOR
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată Fierbinte
Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » SECRETELE MERSULUI LA SALA

SECRETELE MERSULUI LA SALA


SECRETELE_MERSULUI_L_58637.jpgProbabil ca ai incercat de mai multe ori sa te apuci "serios" de sala. Si de fiecare data avantul nu te-a tinut mai mult de trei saptamani, apoi ai facut pauza cateva zile pentru ca a intervenit ceva. Apoi ai constatat ca ti-a expirat abonamentul si pur si simplu nu ai mai avut timp sa il reinnoiesti. Pe cand te-ai hotarat in sfarsit sa iti iei inima in dinti si sa te intorci la locul fapei, constati ca ti s-a defectat masina. Bineinteles ca ai nevoie de ea pentru a merge la serviciu a doua zi, asa ca amani antrenamentul pentru un drum la service-ul auto. Si evenimentele neprevazute se tot ivesc, pana constati ca nu mai are rost sa mergi ca oricum vine iarna si o sa umbli mai mult infofolit, si poti sa iti ascuzi burtica sub niste haine groase.


Daca te regasesti in randurile de mai sus, cu siguranta esti constient ca nu procedezi bine. Sigur, poti sa o iei de la capat, sa iei si ceva prieteni cu tine, sa-ti faci un abonament nou, dar e foarte probabil ca ceea ce s-a intamplat cu tine sa se intample rand pe rand cu fiecare din prietenii tai, si sa sfarsesti poate prin a merge singur. Apoi, clar, vei renunta din nou.


Probabil acum incepi sa te intrebi cum pot unii sa se tina de treaba si sa mearga regulat la sala, in timp ce altora le e atat de greu?


Secretul succesului


In primul rand, trebuie sa stii ca nu e vorba nici de disciplina, nici de vointa, cum multi ar putea crede. Oricat ai fi de surprins, disciplina si vointa actioneaza doar pe termen scurt. Daca doresti sa ai siguranta ca vei merge in permanenta la sala in urmatoarele luni sau chiar ani, trebuie sa te asiguri ca o sa transformi exercitiile intr-un adevarat obicei. Iata cativa pasi pe care ii poti urma pentru a reusi sa te gandesti la mersul la sala ca si la ceva la fel de banal ca si bautul apei in fiecare zi.


Stabileste-ti scopul. Gandeste-te la exact ce vrei sa obtii, fie ca e vorba de muschi mai mari, mai putina grasime, mai multa forta sau viteza mai mare. Daca ai mai multe teluri, e recomandat sa iti stabilesti o ierarhie si sa nu te fortezi sa realizezi mai multe deodata. Incepe cu primul tel, indeplineste-l si treci mai departe si tot asa.


Stabileste-ti un termen-limita. E recomandat sa iti impui ca pana in data de x vei reusi sa iti indeplinesti primul scop, apoi urmatorul la alta data si asa mai departe. Centralizeaza toate aceste date pe o foaie si lipeste-o pe frigider, pe oglinda din baie sau pe noptiera, astfel incat sa te asiguri ca o vei vedea in fiecare zi, de mai multe ori.

Fa-ti un plan. Odata ce ai lamurit ce anume vrei sa realizezi la sala, e cazul sa pui la punct un plan care sa te ajute sa obtii ceea ce iti doresti. Stabileste exact ce exercitii vei face, intra in cele mai mici detalii si stabileste cate seturi si cate repetari vei face, si, mai ales, de cate ori vei merge la sala in cursul unei saptamani.


Timpul tau e pretios, asa ca fiecare minut petrecut la sala trebuie sa te aduca din ce in ce mai aproape de atingerea telurilor stabilite. Nu pierde timpul facand conversatie sau facandu-ti prieteni noi la sala. Sigur ca e sanatos sa socializezi, dar nu uita pentru ce esti acolo.


ANTRENEAZA-TE DIMINEATA. Daca ai avut o zi epuizanta la serviciu, ti se va parea cvasi-imposibil sa mergi la sala si sa te antrenezi o ora intreaga. O solutie ar fi sa te trezesti foarte devreme, sa iei micul dejun, sa iti pregatesti cele necesare pentru serviciu si sa dai o fuga la sala. Majoritatea salilor sunt dotate cu dusuri, asa ca nu vei avea nicio problema ca, o ora mai tarziu, sa iti urmezi programul obisnuit si sa mergi la serviciu. In plus, vei face inca un pas inspre atingerea telurilor, si vei catiga mai mult timp liber in ziua respectiva.


RESPECTA-TI PLANUL. Se poate ca tocmai acele zile in care nu simti absolut nicio tragere de inima sa mergi la sala sa fie dintre cele mai prolifice pentru exercitii. Poate tocmai datorita relatiei minte-corp vei avea unele din cele mai reusite antrenamente. Corpul va spune "nu pot, sunt obosit", dar mintea il va forta, dorind sa-ti urmezi constiincios planul.


Oricare ar fi explicatia, important e ca daca a sosit ziua de antrenament, atunci esti obligat sa mergi la sala. Fara scuze, mergi la sala si fa ce ai de facut. Chiar daca nu te simti tocmai in apele tale, mergi la sala si scade intensitatea exercitiilor. Simplul fapt ca te afli in sala este mai important decat calitatea propriu-zisa a antrenamentului. Tine minte, cu cat te antrenezi mai mult, cu atat febra exercitiilor te va cuprinde si mai mult si mersul la sala va deveni un obicei.


FII INCREZATOR. Poti sa realizezi orice vrei, tot ce trebuie sa faci e sa crezi cu toata convingerea in asta. Stabilirea unui tel si a unui plan de bataie iti imping deja incredea in sine spre cote inalte.


Ai rabdare cel putin o luna de zile pana sa observi ca mersul la sala s-a transformat in obicei. Se poate ca dupa primele 30 de zile sa trebuiasca sa depui mai mult efort sa ajungi la sala. Nu trebuie sa te sperii, odata ce vei trece de aceasta perioada critica, totul ti se va parea mult mai usor. Isi va face simtita prezenta obisnuinta, si vei incepe sa mergi la sala aproape din inertie.



Alexandra Igna


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 82652 ori.



Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată

25 Noiembrie 2024

Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.

Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.

Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.


Mic ghid de inlocuiri alimentare

18 Noiembrie 2024

Alegerile alimentare sănătoase joacă un rol esențial în menținerea sănătății și a stării de bine. O dietă echilibrată, bogată în fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase, oferă nutrienții necesari pentru energie și funcționare optimă a organismului.

Consumarea unei varietăți de alimente ajută la prevenirea deficiențelor nutriționale, iar limitarea zahărului, a grăsimilor trans și a alimentelor procesate poate reduce riscul de boli cronice, cum ar fi diabetul sau bolile de inimă. Alegerea porțiilor adecvate și hidratarea corectă completează un stil de viață sănătos, contribuind la un corp și o minte în formă optimă.


Cum previi degradarea creierului?

4 Noiembrie 2024

Menținerea sănătății creierului este esențială pentru o viață activă și echilibrată. Printre cele mai eficiente metode se numără o alimentație sănătoasă, somnul adecvat, activitatea fizică regulată și stimularea mentală continuă.

O dietă bogată în antioxidanți, acizi grași omega-3 și vitamine (cum ar fi vitamina B și E) sprijină funcțiile cognitive. Somnul de calitate ajută la consolidarea memoriei și la regenerarea celulară, iar exercițiile fizice îmbunătățesc circulația sângelui către creier, contribuind la o mai bună funcționare cognitivă. De asemenea, activitățile precum cititul, puzzle-urile, învățarea unei limbi noi sau practicarea unui hobby pot stimula creierul și pot preveni declinul cognitiv.

Menținerea unei vieți sociale active și gestionarea stresului prin tehnici de relaxare, precum meditația, sunt, de asemenea, importante pentru sănătatea mentală.


Articole din aceeasi categorie

CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA? CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA?
Din pacate, prea multa lume are tendinta de a se ...
TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA
Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...


TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014 TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014
Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...
ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE
Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...


Alte articole despre Antrenament






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii