Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam HULA-HOOP
SFATURI PENTRU CEI... LENESI
PE SCHIURI! E SEZONUL ALB.
CAND TAINA OMOARA
DIETA MAYO TE SCAPA DE 10 KG IN 2 SAPTAMANI


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole FEBRA MUSCULARA - CATEVA IDEI PRACTICE
PLEDOARIE PENTRU INCALZIRE
MEDICATIA ANTIINFLAMATORIE LA INDEMANA SPORTIVILOR
ANTIOXIDANTI CU UTILIZARE TERAPEUTICA
SFATURI PENTRU CEI... LENESI
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Metabolism activ la +40 de ani Fierbinte
După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » RIDICHIILE ROSII, NELIPSITE DIN ALIMENTTATIE PRIMAVARA

RIDICHIILE ROSII, NELIPSITE DIN ALIMENTTATIE PRIMAVARA


RIDICHIILE_ROSII_NEL_27224.jpgRidichea este de mai multe feluri, insa cea mai cunoscuta si apreciata de noi este cea mica, rosie si cu un continut alb, numita si ridiche de luna.

Ridichiile de luna sunt consumate in special primavara, atunci cand nu lipsesc de pe nicio taraba din piata si nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia nimanui.

Origine

Ridichiile sunt originare din Asia, fiind cultivate din cele mai vechi timpuri de chinezi. Ulterior au ajuns in Grecia Antica, Europa, iar apoi au cucerit toata lumea. Vechii greci foloseau ridichiile ca leac pentru tratarea nervozitatii, caderii parului si a opririi hemoragiilor. Se mai spune despre ele ca reprezentau hrana sclavilor egipteni care construiau piramidele.

Ce contin ridichile

Aceste legume sunt foarte apreciate pentru continutul lor ridicat de vitamina C, acid folic si potasiu, dar si pentru continutul mediu de vitamina B6, riboflamina, magneziu, cupru, zinc, fier si calciu. Ridichea de luna contine si foarte multi antioxidanti si este ideala de consumat daca te confrunti cu astenia de primavara, avand in vedere toate vitaminele pe care le contine. Este de asemenea si un bun detoxifiant si intaritor al imunitatii. 100 de grame de ridichii contin doar 20 de calorii si 1,6 grame fibre.

Beneficii ale consumului de ridichi

Datorita continutului ei, ridichea este considerata una dintre legumele care ajuta la prevenirea cancerului.

De asemenea, consumand ridichii de luna, poti scapa de diverse afectiuni ale stomacului (balonari abdominale, indigestii, refacerea florei intestinale).

Ridichea este recunoscuta si pentru faptul ca previne guturaiul, gripa si infectiile respiratorii. Are rezultate bune si in tratarea asmului bronsic la copii. Ridichiile de luna sunt benefice pentru tratarea tuturor afectiunilor care au la baza carenta de vitamina C, avand in vedere ca ele contin intr-o cantitate mare aceasta vitamina.

De asemenea, un consum regulat de ridichii de luna are efect de calmare si pentru afectiunile ficatului, poate impiedica dezvoltarea pietrelor la rinichi, dar si la vezica biliara. Un remediu pentru infectiile urinare este sucul de ridichi consumat timp de o saptamana de doua ori pe zi.

Amestecat cu mierea, sucul de ridichi combate si afectiunile pulmonare si tusea. Sucul de ridichii este recunoscut si pentru combaterea parazitilor intestinali.

Urticaria poate fi tratata cu 10 linguri de suc de ridichii luate pe stomacul gol zilnic.

Specialistii le recomanda bolnavilor de hepatita sa consume zilnic cate o legatura de ridichii de luna ca aperitiv, vreme de trei saptamani.

Doua-trei ridichii consumate pe stomacul gol sunt eficiente contra migrenelor, insotite de varsaturi si lipsa poftei de mancare.

Si frunzele de ridichii sunt bune

Majoritatea dintre noi arunca frunzele de ridichii si foloseste doar radacina, insa si acestea au beneficii terapeutice si se pot adauga in supe si salate datorita continutului bogat de minerale (seleniu, potasiu, calciu, sulf), de vitamine (A, B1, B2 si C) si de compusi sulfurosi, ideali pentru persoanele predispuse la osteoporoza.

Cum poti consuma ridichiile de luna

Cel mai adesea consumam ridichiile ca atare cu putina sare sau impreuna cu salata verde. Acesta este cel mai sanatos mod si cel mai dietetic, avand in vedere ca legumele sunt in stare naturala, dar si numarul lor mic de calorii. Exista insa si alte modalitati in care poti prepara ridichiile.

Un exemplu este supa de ridichii care se prepara foarte simplu: ridichiile se taie in sferturi si se calesc in putin unt. Intr-o alta oala se topeste o lingura de unt peste care se presara doua linguri de faina. Se amesteca pana se face un sos si se adauga un litru de supa. Se pune si un paharel cu smantana si se omogenizeaza. Se pun si ridichiile calite si se amesteca cu mixerul. La sfarsit se adauga putina sare si eventual niste nucsoara.

O alta reteta saraca in calorii este salata japoneza de ridichii, care este foarte gustoasa: Ridichiile se taie rondele subtiri, se amesteca cu peste marinat taiat feliute(sardine, ton) si se adauga hrean si sos de soia.

Ridichiile fierte in apa cu putin unt si piper pot constitui o garnitura sanatoasa la carnea de porc.

Poti prepara chiar si placinta de ridichii rosii. Aceasta a fost inventata de americani si este alcatuita dintr-un blat pufos si sarat in care se adauga felii subtiri de ridichii.

Stiai ca ridichea...

... era printre cele mai importante alimente pentru europeni, inainte de aparitia cartofului?

... de luna poate ajunge pana la 1 kg, dar se recolteaza cand este mica?

... este ruda indepartata cu hreanul?

... de luna este ideala in dieta si ajuta la slabit?

... previne alergiile?

... contine aproximativ 93% apa?



Elena Ciucu


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 128852 ori.



Metabolism activ la +40 de ani

10 Decembrie 2024

După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența modul în care corpul tău procesează energia. În general, masa musculară începe să scadă treptat, iar asta poate duce la o ardere mai redusă a caloriilor, chiar și atunci când ești activ. De aceea, multe persoane observă că le este mai ușor să acumuleze kilograme, chiar dacă dieta și nivelul de activitate fizică rămân aceleași. Această schimbare nu este doar despre vârstă, ci și despre stilul de viață. Factorii precum nivelul de stres, somnul insuficient și schimbările hormonale, cum ar fi scăderea nivelului de estrogen sau testosteron, joacă un rol important.

Corpul tău începe să stocheze mai multă grăsime în jurul abdomenului, iar energia pare să fie mai greu de menținut pe parcursul zilei. Vestea bună este că poți contracara aceste efecte! Exercițiile care întăresc musculatura, cum ar fi antrenamentele de rezistență, pot ajuta la menținerea masei musculare și la stimularea metabolismului. Totodată, o dietă echilibrată, bogată în proteine, legume și fibre, alături de un somn de calitate, te poate sprijini în a-ți menține greutatea sub control.

Cu puțină atenție la nevoile corpului tău, poți să rămâi în formă și să te bucuri de energie la orice vârstă. Cheia este să-ți adaptezi obiceiurile pentru a susține un metabolism sănătos pe termen lung.


Beneficiile sucului de Noni

10 Decembrie 2024

Sucul de noni, obținut din fructele arborelui Morinda citrifolia, este apreciat pentru numeroasele beneficii asupra sănătății. Bogat în antioxidanți, acest suc ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Este cunoscut și pentru proprietățile sale antiinflamatorii, fiind de ajutor în reducerea inflamațiilor și în susținerea sistemului imunitar.

Un alt beneficiu important al sucului de noni este capacitatea sa de a îmbunătăți digestia. Conținutul său de enzime și fibre sprijină sănătatea intestinală, ajutând la eliminarea toxinelor și la asimilarea mai bună a nutrienților.


Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată

25 Noiembrie 2024

Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.

Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.

Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.


Articole din aceeasi categorie

POPCORNUL CONTINE MAI MULTI POLIFENOLI CA FRUCTELE SI LEGUMELE POPCORNUL CONTINE MAI MULTI POLIFENOLI CA FRUCTELE SI LEGUMELE
Daca ai cumparat recent o punga de popcorn, s-ar putea ...
FRUCTELE IN EXCES INGRASA FRUCTELE IN EXCES INGRASA
Trebuie sa mancam fructe zilnic pentru a ne mentine sanatosi ...


8 REMEDII DELICIOASE PENTRU SANATATEA TA 8 REMEDII DELICIOASE PENTRU SANATATEA TA
Cu ajutorul alimentatiei inteligente poti lupta impotriva stresului, a migrenelor, ...
MURELE SI EFECTELE LOR BENEFICE MURELE SI EFECTELE LOR BENEFICE
Rubus Fruticosu, murul salbatic, murica sau rug; toate acestea sunt ...


Alte articole despre Nutritie






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 3 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii