Sunteti aici :: Bucatarie » PASTE CARBONARA
PASTE CARBONARA
Ingrediente
* 150gr bacon afumat
* 150 gr cascaval
* 2 linguri smantana
* un ou
* o ceapa medie/mica
* parmesan
* o lingura ulei masline
* paste (400g penne rigate)
Mod de preparare
Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se taie ceapa marunt, baconul ca am avut felii, si cascavalul care era si el tot felii.
Amestecam bine smantana cu oul.
Intr-o cratita incinsa punem uleiul, calim ceapa jumatate de minut, adaugam baconul si calim putin. Punem smantana batuta cu oul si omogenizam bine. Adaugam si cascavalul si daca e nevoie putin lapte(50ml). Amestecam pana cascavalul e topit si totul este gata
Punem paste intr-o farfurie, sosul peste si presaram parmesan deasupra
Reteta oferita de www.bucataria.net

Acest articol a fost vizualizat de 20541 ori.
Ce mananci ca sa previi osteoporoza
26 Septembrie 2023Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore.
Totul despre DIETA NORDICA
19 Septembrie 2023Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.
De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.
Beneficiile pentru sanatate ale cireselor
11 Septembrie 2023Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii