Sunteti aici :: Bucatarie » STRUDEL CU MERE
STRUDEL CU MERE
Ingrediente
Pentru umplutura: 3 mere coapte, 2 linguri de zahar brun, 1 lingurita de scortisoara pisata, sucul de la o jumatate de lamaie, 2 linguri de stafide. Pentru aluat: 250 gr. faina, 3 linguri ulei de masline, 1 ou, 150 ml. apa calduta
Preparare
Curata merele de coaja, taie-le cubulete mici si amesteca-le cu zeama de lamaie, stafidele, zaharul si scortisoara. Pune-le intr-o cratita si caleste-le putin.
Aluatul se face astfel: Amesteca faina cu oul si uleiul, apoi se adauga treptat apa calda. Framanta totul. Este gata cand aluatul nu se mai lipeste de mana (eventual se mai adauga faina, daca aluatul este in continuare lipicios). Intinde o foaie, adauga umplutura de mere la mijloc, apoi impacheteaz-o. Da strudelul la cuptor, la foc mediu, pana ce capata o culoare aurie. Cand il scoti presara-l cu zahar pudra.
Timp de preparare:10-15 minute.
Timp de coacere/fierbere:20-30 minute.
Portii:4-5 portii.
Analiza nutritionala pentru 100 g preparat:
Aceasta reteta ne-a fost oferita de alimentatiecopii.ro si a fost prezentata pentru prima data in cartea "De ce o iubim pe Doamna Mar?", lansata de Asociatia Emovere in cadrul BabyExpo, septembrie 2010.
Va invitam sa urmariti imagini de la evenimentul de lansare al acestei carti:

Acest articol a fost vizualizat de 19004 ori.
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii