Home  |  Sitemap  |  Contact



Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Lucru în România
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE CANCERUL DE COL UTERIN
ANTRENAMENTE COMBINATE PENTRU VITEZA MAI MARE
Caracteristicile regimului hipocaloric echilibrat
RISCUL HIPONATREMIEI LA SPORTIVI
SA JUCAM TENIS!
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Nu mai manca de plictiseala! Fierbinte
Foamea de plictiseala, situatie in care nu apare senzatia de foame, ci mancam doar din plictiseala eventual chiar...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam ROZACEEA
MASA DE CRACIUN
DELICII DE TOAMNA: NUCILE, MIGDALELE SI ALUNELE DE PAMANT
PRAJIREA ALIMENTELOR
EXERCITIILE FIZICE SI SOMNUL
slabire cu nutritionist online gratis

Sunteti aici :: Nutritie » CONTRAINDICATII ALE UNOR PRODUSE ALIMENTARE

CONTRAINDICATII ALE UNOR PRODUSE ALIMENTARE


CONTRAINDICTII_ALE_U_87573.jpgUnele alimente, desi sunt naturale, pot avea un efect negativ asupra organismului, in special asupra celui bolnav. Asadar, trebuie sa acorzi atentie contraindicatiilor alimentelor pe care le consumi in mod regulat pentru a avea un stil de viata cat mai sanatos. In cele ce urmeaza iti voi spune cateva dintre alimentele care pot dauna organismului.

Bostanul si dovleceii provoaca inflamarea amigdalelor

Bostanul si dovleceii contin substante organice de origine vegetala, toxice, cunoscute sub numele de alcaloizi, care favorizeaza procesele inflamatorii. De asemenea, consumul indelungat de seminte de dovleac sau bostan pot favoriza aparitia furunculozei. Mai mult de atat, consumul de bostan este contraindicat in gastritele cu aciditate scazuta, in ulcerul stomacal si in formele grave de diabet zaharat.

Ceapa, consumata regulat, provoaca tahicardie

Ceapa consumata pe o perioada lunga de timp poate provoca tahicardie la cei cu probleme cardiovasculare. De asemenea, ea este contraindicata persoanelor care sufera de afectiuni ale ficatului, rinichilor, pancreasului sau stomacului.

Ceaiul verde poate provoaca dureri abdominale

Desi este recunoscut pentru numeroasele sale efecte pozitive asupra organismului, ceaiul verde nu face bine oricarei persoane. Este contraindicat persoanelor care au gastrita cu hiperaciditate, ulcer stomacal si duodenita deoarece provoca dureri abdominale. De asemenea, si persoanele care nu prezinta afectiunile de mai sus trebuie sa consume cu moderatie ceai verde. Altfel, pot acuza palpitatii sau alte simptome nedorite.

Fasolea inrautateste vederea 

Ceaiul din pastai de fasole, recomandat mai ales persoanelor care sufera de diabet zaharat, are atat un efect pozitiv, cat si negativ. Ceaiul reduce nivelul zaharului din sange cu 35%, insa tot cu atat se inrautateste si vederea bolnavului.

Hreanul contraindicat persoanelor care au suferit un infarct

Hreanul este contraindicat in caz de gastrita, ulcer gastric, enterita acuta, hemoragii interne, hemoroizi. De asemenea, se recomanda evitarea consumului de hrean, in timpul fluxului menstrual. Substantele din hrean pot interactiona negativ cu antiinflamatoarele de sinteza, precum si cu corticoizii sintetici. Totodata, hreanul este contraindicat femeilor care alapteaza si persoanelor care au suferit un infarct.

Nucile maresc cantitatea de protrombina din sange

Nucile consumate in cantitati mari provoaca constipatii, dureri de cap si spasme ale vaselor sanguine din creier. Este indicat sa nu se consume mai mult de 10 nuci pe zi. Consumarea regulata a preparatelor din nuci mareste cantitatea de protrombina din sange (factorul II de coagulare a sangelui), motiv pentru care trebuie folosite concomitent ceaiuri sau preparate din plante care provoaca hemodilatatie. Nucile se mananca de preferat dupa masa, fiind recomandate in special persoanelor care au aciditatea sucului gastric ridicata.

Pepenele galben provoca indigestie

Persoanele care sufera de afectiuni ale stomacului si cei cu colite nu trebuie sa manance pepene galben. In cazul in care nu e copt bine, pepenele galben poate provoca diaree si indigestii. Aceste indigestii insotite, uneori si de febra, sunt asa-numitele "la stomac" de care sufera copiii cand mananca multe fructe si beau apa. De asemenea, pepenele galben este contraindicat si femeilor care alapteaza. Persoanele care vor sa tina o cura cu pepene galben nu trebuie sa sufere de diabet, enterite sau dispepsie.

Rosiile nu se consuma in caz de astm bronsic

Rosiile sunt contraindicate atunci cand se administreaza medicamente sulfanilamidice. De asemenea, si in cazurile de astm bronsic, menstre dureroase, boli ginecologice sau litiaza renala este recomandat sa se reduca la minimum consumarea rosiilor.

Scortisoara toxica pentru ficat

Scortisoara, desi are numeroase beneficii, nu este recomandata gravidelor, persoanelor care sunt afectate de epuizare nervoasa sau au pielea sensibila. Totodata, scortisoara poate afecta si ficatul. Substanta care se regaseste in compozitia ei, denumita cumarina, devine toxica dupa un consum mare de scortisoara.

Sfecla rosie contraindicata diabeticilor

Persoanele care sufera de diabet trebuie sa nu includa in alimentatia lor sfecla rosie deoarece aceasta pastreaza un continut mare de zahar. Mai mult de atat, sucul de sfecla rosie proaspat ridicat tensiunea arteriala si poate provoca spasmul vaselor sanguine. De aceea, se recomanda a se consuma la doua ore dupa ce a fost preparat sau poate fi preparat in combinatie cu alte legume sau fructe.



Elena Diaconu

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 126017 ori.



Nu mai manca de plictiseala!

20 Iulie 2021

Foamea de plictiseala, situatie in care nu apare senzatia de foame, ci mancam doar din plictiseala eventual chiar in timp ce ne uitam la televizor sau pierdem vremea pe net, se incadreaza in categoria mancat pe fond emotional.

Stresul si plictiseala se potrivesc de minune mai ales atunci cand eviti o sarcina care ti se pare dificila sau o ai o problema pe care nu vrei sa o abordezi.

In acest clip vei afla de ce apare foamea de plictiseala si ce trebuie sa faci ca sa o combati!


Dietele restrictive - ajuta sau strica?

13 Iulie 2021

Dietele restrictive reduc exagerat de mult numarul de calorii sau presupun eliminarea din alimentatie a unei intregi grupe de macronutrienti, de obicei le lipseste baza stiintifica, iar unele sunt de-a dreptul absurde.

Persoanele care urmeaza aceste diete au o atitudine de tipul "totul sau nimic" si isi limiteaza foarte mult alimentele consumate.

In acest clip vei afla de ce nu trebuie sa recurgi la diete restrictive atunci cand vrei sa slabesti!


Principiile mancatului intuitiv

4 Iulie 2021

Mancatul intuitiv sau alimentatia intuitiva este o abordare la moda si se refera in esenta la revenirea la modul innascut de a ne hrani, inainte de a exista atatea reguli si teorii privind alegerile noastre alimentare.

Cei care au pus bazele acestei abordari definesc alimentatia intuitiva ca fiind un cadru care integreaza instinctul, emotiile si gandirea rationala.

In acest clip vei afla care sunt cele 10 principii ale mancatului intuitiv si cum sa le integrezi in viata ta!



Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(26 Iulie 2016 17:05) Radulian a spus

Atentie la sucul de sfecla rosie proaspat! Am baut odata in jur de 400 de ml de suc proaspat si am avut doua reactii violente care nu puteau fi provocate de altceva.
Intr-o prima faza am avut o senzatie acuta de greata, bila, ficat date peste cap, iar dupa o ora am avut puternice dureri in piept timp de alte doua ore (inima, hipertensiune).
Cred ca trebuie baut cu precautie si acrit cu suc de lamaie.
Are cineva alte explicatii?


Articole din aceeasi categorie

CIOCOLATA NEAGRA, BOGATA IN ANTIOXIDANTI CIOCOLATA NEAGRA, BOGATA IN ANTIOXIDANTI
Ciocolata neagra contine mult mai multi antioxidanti decat afinele, ceaiul ...
FA O CURA CU SEMINTE DE IN FA O CURA CU SEMINTE DE IN
Poate nu te-ai gandit sa faci o cura cu seminte ...


REMEDII NATURALE PENTRU REDUCEREA COLESTEROLULUI RAU REMEDII NATURALE PENTRU REDUCEREA COLESTEROLULUI RAU
Consumul exagerat de alimente grase, precum produsele lactate sau cele ...
VITAMINA D STIMULEAZA SISTEMUL IMUNITAR VITAMINA D STIMULEAZA SISTEMUL IMUNITAR
Vitamina D, cunoscuta si sub denumirea de calciferol, este solubila ...


Alte articole despre Nutritie






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 4 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii