Sunteti aici :: Sanatate » CONOPIDA LUPTA IMPOTRIVA CANCERULUI
CONOPIDA LUPTA IMPOTRIVA CANCERULUI
Conopida se inrudeste cu broccoli si varza si este o leguma ce contine o multime de nutrienti ce ajuta la prevenirea cancerului. Acesti nutrienti actioneaza eficient, impiedicand formarea celulelor canceroase. Exista numeroase studii ce sugereaza existenta unei legaturi clare intre conopida si rezistenta organismului la boala secolului. Cu toate acestea, intelegerea mecanismului de functionare a acestor substante a inceput abia in urma cu cativa ani.
Conopida face asadar parte din familia cruciferelor, iar acest tip de legumele contine izotiocianati si sulforafan, doua substante care au abilitatea de a preveni si stopa anumite forme de cancer, cum ar fi cel mamar, ovarian, de prostata sau pulmonar. Daca iti place in mod deossbit mancarea indiana sau cel putin adori aroma sofranului, afla ca o combinatie de conopida si sofran are efecte deosebite de benefice asupra sanatatii barbatilor. Cancerul de prostate este mai putin intalnit in India in comparatie cu alte parti ale lumii. Daca te gandesti ca majoritatea indienilor se bucura de o dieta bogata in legume ce fac parte din familia Brassica (varza, conopida etc), dieta condimentata din plin cu sofran, e lesne de facut o legatura intre starea lor mai buna de sanatate si aceste alimente. Sofranul contine o cantitate mare de fitonutrienti cum ar fi curcuminil care, alaturi de fenetil izotiocianatul ce se regaseste in legumele ce fac parte din familia cruciferelor, reduc riscul formarii tumorilor canceroase, in special a celui de prostata.
Conopida AJUTA LA DETOFIXIERE
Delicioasa leguma contine glucosinolati si tiocianati cum ar fi sulforafan si izotiocianat, niste substante ce au roulul de a sustine ficatul in neutralizarea substantelor toxice. Astfel, in cazul in care moleculele toxice ce ajung in organism nu sunt detoxifiate rapid in ficat, pot sa aiba efecte negative asupra organismului, favorizand aparitia celulelor canceroase. O multime din enzimele care se regasesc in conopida ajuta la procesul de detoxifiere: glutation transferaza, glucuronil transferaza si quinon reductaza. Daca nu ai auzit pana acum de aceste substante, e important sa retii ca aceasta leguma interesanta le contine pe toate si poate, asadar, sa te ajute sa iti mentii organismul curat. E recomandat sa consumi conopida ca atare, in stare cruda, in salate, sau usor inabusita, pentru a-i pastra proprietatile nutritive.
Conopida - ALIMENT ANTIREUMATIC
De la varste fragede, o multime de oameni se plang ca sufera de reumatism. Pe langa tratamentul clasic recomandat de doctori, o alimentatie bogata in conopida s-ar parea ca poate sa le faca acestor suferinzi mult bine. Leguma contine cantitati mari de vitamina C, o vitamina cunoscuta pentru lupta impotriva poliartritei, care este o forma de artrita reumatoida. Studii de specialitate realizate pe mai mult de 20.000 de persoane au demonstrat ca indivizii care consuma alimente sarace in vitamina C sunt de trei ori mai expusi la aceasta boala, in comparative cu cei care aleg sa consume alimente bogate in vitamina C (kiwi, grapefruit, lamai, mere etc).
In plus, conopida are efecte benefice si asupra sistemului cardiovascular. Nivelul de colesterol din sange poate fi diminuat prin intermediul cantitatilor de indole-3-carbinol, un fitonutrient ce se regaseste in legumele apartinand familei cruciferelor. Consumand conopida de cel putin 3 ori pe spatamana, poti sa iti reglezi tensiunea arteriala si chiar sa previi anemia, potrivit specialistilor. "Varza de Cipru", cum mai este cunoscuta conopida contine nenumarate enzime, proteine si vitamine: vitaminele A, B1, B2, B6, C, fosfor, calciu, zinc, magneziu, mangan, fier, cupru si carotene. Nu contine amidon si este recomandata in curele de slabire, datorita numarului scazut de calorii: 25 calorii per 100 de grame.
Datorita carotenului pe care il contine, conopida este recomandata de medicii oftalmologi, iar fosforul o face o leguma cu efecte benefice asupra dentitiei. Mai mult, conopida sprijina sistemul digestiv datorita numeroaselor fibre pe care le contine.
Sfat util: Atunci cand alegi sa gatesti conopida, ai grija sa ii conservi toate vitaminele si mineralele, pentru a te bucura din plin de beneficiile acestora. Poti sa consumi conopida cruda, daca iti place gustul, dar poti si sa o prepari la aburi sau sa o fierbi. Taie conopida in bucati de marime medie, pune apa la fiert si, cand apa da in clocot, adauga conopida. Las-o la fiert mai putin de 2-3 minute. In acest mod, nu numai ca ii vei conserva gustul placut, dar te vei bucura si de nutrientii acesteia.

Acest articol a fost vizualizat de 45471 ori.
Alimente care scad tensiunea arteriala
5 Iunie 2023Cand auzi „hipertensiune arteriala”, cel mai probabil te gandesti „Adio, sare!”, nu-i asa? Ei bine, evitarea excesului de sare este doar o mica schimbare in dieta, dar exista si alimente care iti fac mai usoara lupta cu hipertensiunea.
In acest clip vei afla care sunt alimentele care te ajuta sa controlezi tensiunea arteriala!
Beneficiile consumului de patrunjel
29 Mai 2023Asa fragil cum pare, patrunjelul este util in combaterea anemiei, prevenirea bolilor oncologice, protejarea ficatului, tratarea afectiunilor inimii, sustinerea sanatatii ochilor, curatarea organismului de toxine, calmarea ochilor obositi, mentinerea sanatatii pielii, ameliorarea dezechilibrelor hormonale, prevenirea sau tratarea balonarii, constipatiei sau indigestiei.
Este foarte bun si pentru cei care sufera de respiratie urat mirositoare, datorita clorofilei pe care o contine, deoarece aceasta neutralizeaza mirosurile neplacute.
Alimente care te scapa de raceala
22 Mai 2023Racesti des? Consuma alimentele despre care vorbesc in acest clip!
De doua ori pe an se instaleaza sezonul virozelor respiratorii, al gripelor si al racelilor, ca sa nu mai spun ca nici de covid n-am scapat inca... Vedem peste tot, pe strada, prin magazine, prin mijloace de transport in comun, la birou, la scoala, adulti si copii raciti, tusind, stranutand. Si nu prea mai purtam nici masti de protectie... Iar multi, din pacate, n-au invatat inca sa puna mana corect la gura si la nas atunci cand stranuta sau tusesc. Ideal ar fi ca atunci cand avem gripa sa stam in casa si sa ne tratam corect.

Acizii grasi esentiali - omega-3 si omega - intervin direct ...
Doctorul ti-a spus ca ai tensiune arteriala mare, adica esti ...
De-a lungul timpului, pe pagina de consultanta online am fost ...

Este de mult timp dovedit faptul ca alergarea (efortul aerob ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii