Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CSID - Evitati greselile de alimentatie
DIETA DE 5 ZILE FARA FOAME
GENUFLEXIUNI PE UN PICIOR - O TEHNICA PENRU FORTA SI COORDONARE
CATA INCREDERE AI IN TINE?
Nutritia in sporturile de anduranta


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole PSIHOLOGIA MANCARII
LIBERTATEA SEXUALA IN EXPANSIUNE
IG MEDIU
ALGELE COMESTIBILE
DE CE SUNTEM ASA NUMULTUMITI DE VIATA NOASTRA?
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Câte dulciuri pot sa consume copiii? Fierbinte
Consumul de dulciuri la copii este un subiect de interes atât pentru părinți, cât și pentru specialiștii...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » AVOCADO

AVOCADO


AVOCADO_45806.jpgOriginar din Mexic si America de Sud si introdus de ceva timp pe piata romaneasca, avocado este un fruct exotic al carui popularitate este in crestere continua, datorita beneficiilor sale numeroase pentru sanatate. Este o sursa considerabila de proteine, grasimi, vitamine si minerale, devenind de nelipsit in regimurile vegetariene. Mai mult decat atat, poate fi consumat in diverse forme: ca fruct, stropit cu lamaie si zahar, sau in diverse cocktailuri, salate si sosuri.

Continut

Un fruct de avocado are un continut ridicat de potasiu, mai mult chiar decat o banana. De asemenea, este o sursa recomandata de vitaminele A, B6, C, E, K, de minerale precum fier, magneziu, zinc, fosfor, dar si de acid folic si betacaroten. Avocado aduce si un aport important de grasimi mono-saturate, benefice pentru sanatate, precum si de fibre.

Beneficii

- Datorita continutului de acid oleic, grasime mono-saturata prezenta si in uleiul de masline, consumat frecvent, fructul de avocado va ajuta semnificativ la scaderea nivelului de colesterol LDL, care se depune pe peretii vaselor de sange, si la cresterea nivelului de colesterol HDL, colesterolul „bun" pentru sanatate.
- De asemenea, s-a demonstrat ca acidul oleic din fructul de avocado previne cancerul de prostata si de san.
- Fiind o sursa importanta de potasiu, va ajuta la reglarea presiunii arteriale, prevenind hipertensiunea, precum si bolile de inima. Este recomandat de medici pentru mentinerea sanatatii inimii.
- Studii efectuate au dovedit ca un consum frecvent de avocado poate preveni accidentul vascular cerebral.
- Luteina si betacarotenul din compozitie previn problemele de vedere, precum cataracta sau degenerarea maculara.
- Adaugat in salate, fructul de avocado va ajuta organismul in absorbtia carotenoidelor din celelalte legume.
- Este recomandat in dietele de slabit si in regimurile vegetariene, pentru aportul considerabil de grasimi, proteine, fibre si antioxidanti. De asemenea, va preveni carentele de vitamine si minerale.

Cosmetica

Fructul de avocado este foarte cunoscut pentru beneficiile sale pentru piele, fiind utilizat in diverse preparate cosmetice. Compenentele sale speciale aduc un aport considerabil pentru sanatatea pielii. Este folosit cel mai frecvent sub forma de ulei, extras din samburele fructului. Uleiul de avocado are efect puternic emolient, intrand foarte repede in piele. Protejeaza astfel pielea de uscare, dar are si proprietati cicatrizante si antibacteriene, fiind folosit ca baza pentru tratatementele impotriva acneei sau dermatitei.
Se poate prepara ca masca, uleiurile esentiale si vitamina B din fructul de avocado hranind si hidratand pielea. Este de asemenea foarte benefic pentru sanatatea unghiilor.

Recomandari

Ca si bananele, avocado este un fruct care se coace dupa ce este cules. De aceea, in magazin se gasesc mai mult crude. Un fruct de avocado copt este putin moale la atingere si nu trebuie sa prezinte zgarieturi sau pete. Daca il cumperi crud, acesta nu trebuie tinut in frigider. Se va tine la temperatura camerei, de preferinta intr-un cos de fructe sau o punga de hartie, si se va coace in cateva zile, coaja sa capatand o nuanta mai inchisa de verde. Dupa ce s-a copt, poate fi pastrat in frigider timp de o saptamana.
Pentru a-l desface, cel mai usor este sa tai cu cutitul, pe verticala, in jurul samburelui; rasucind cele doua jumatati, se vor desprinde foarte usor de sambure. Apoi, se poate scoate miezul din coaja cu o ajutorul unei linguri.

Mod de consum

Avand o consistenta asemanatoare untului, se poate intinde pe paine prajita sau ca baza pentru sandvisuri. Se poate taia bucati si adauga in diverse salate. In Brazilia, se serveste ca desert, stropit cu lamaie si presarat cu zahar, direct din coaja. De asemenea, se poate prepara sub forma de guacamole (pasta de avocado, smantana, rosii, ceapa verde, suc de lamaie, sare, piper), foarte popular in Mexic.



AnaMaria Plesca


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 64913 ori.



Câte dulciuri pot sa consume copiii?

24 Iunie 2024

Consumul de dulciuri la copii este un subiect de interes atât pentru părinți, cât și pentru specialiștii în sănătate. Dulciurile, deși sunt atrăgătoare datorită gustului lor plăcut și culorilor vii, pot avea efecte negative asupra sănătății celor mici atunci când sunt consumate în exces. Acestea contribuie la dezvoltarea cariilor dentare, pot duce la creșterea în greutate și la apariția obezității, precum și la probleme de comportament cauzate de fluctuațiile nivelului de zahăr din sânge.

In acest clip iti voi oferi o serie de sfaturi care sa te ajute sa controlezi cantitatea de dulciuri consumata de copiii tai!


Ce trebuie sa faci ca sa ai plamani sanatosi

17 Iunie 2024

Plămânii sunt esențiali pentru viața noastră, iar menținerea lor sănătoasă este crucială pentru un stil de viață activ și fără probleme respiratorii. În acest videoclip, vom explora tot ce trebuie să știi despre sănătatea plămânilor și cum să îi menții în formă maximă

Iata ce vei învăța din acest video:

  • Importanța plămânilor pentru sănătatea generală.
  • Factori care pot afecta sănătatea plămânilor.
  • Metode și exerciții simple pentru a îmbunătăți capacitatea pulmonară.
  • Sfaturi pentru evitarea factorilor de risc precum fumatul și poluarea.
  • Ce plante te ajuta sa previi si sa combati afectiunile plamanilor.
  • Beneficiile unei alimentații sănătoase pentru plămâni. R
  • ăspunsuri la întrebări frecvente despre bolile pulmonare și prevenția acestora.


Secretul tineretii cu coenzima Q10

3 Iunie 2024

Descoperă puterea coenzimei Q10 și impactul său asupra sănătății tale! În acest videoclip, vom explora ce este coenzima Q10, cum funcționează în organism și de ce este esențială pentru energia celulară. Află cum coenzima Q10 poate îmbunătăți sănătatea inimii, pielii și poate încetini procesul de îmbătrânire.

Coenzima Q10 este o molecula asemanatoare vitaminelor, liposolubila, prezenta in membranele celulare din corpul uman, mai ales in inima, ficat, rinichi si pancreas. Este disponibila sub doua forme: ubichinolul, forma activa, care poate fi utilizata imediat de organism si ubichinona - forma oxidata.

Coenzima Q10 contribuie la generarea de energie in celule, producand antioxidantul adenozin trifosfat (ATP), care protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ, responsabil pentru multe probleme de sanatate.


Articole din aceeasi categorie

CONTRAINDICATII ALE UNOR PRODUSE ALIMENTARE CONTRAINDICATII ALE UNOR PRODUSE ALIMENTARE
Unele alimente, desi sunt naturale, pot avea un efect negativ ...
CARNEA SI EFECTELE SALE ASUPRA SANATATII CARNEA SI EFECTELE SALE ASUPRA SANATATII
Daca te astepti sa citesti un articol referitor la efectele ...


PROBIOTICELE, BACTERIILE BENEFICE PROBIOTICELE, BACTERIILE BENEFICE
In ultima vreme etichetele unor produse ne confrunta cu un ...
MANANCA SANATOS CA SA REDUCI RISCUL DE RACEALA SI GRIPA MANANCA SANATOS CA SA REDUCI RISCUL DE RACEALA SI GRIPA
Dieta ta poate sa reduca riscurile de a te imbolnavi ...


Alte articole despre Nutritie






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 5 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii